Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších teenagerských romantik, která vyniká hlavně v komediální sféře, kde jsou na denním pořádku hláškující černoští profesoři, výchovné poradkyně píšící erotické romány a otcové, co své dcery pro výstrahu oblékají do oblečků simulujících těhotenství. Neztrácí ale glanc ani když si hrdinové začnou vyznávat lásku v zaparkovaném autě nebo někdo na stadión vypustí zpívajího Heatha Ledgera. Zkrátka výborná záležitost, jíž jsem si ale naprosto zamiloval až po shlédnutí v originálním znění. A ten soundtrack... 9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hollywood po krimikomedii Two Hands zpozorněl a všiml si talentovaného australského herce. Ten se stane ústřední postavou ve „sváru“ dvou sester, kdy mladší oblíbenkyně chce randit, zatímco její starší sestra s ostrým jazykem má ráda feministickou literaturu, nekonvenčnost, nezávislou hudbu a po někdejším milostném zklamání o opačné pohlaví nestojí. Mladší podle zvláštního rozhodnutí otce-gynekologa může randit až poté, co si najde kluka i starší odměřená (samozřejmě jen na první pohled) semetrika. Rozseknout to tedy má údajný rebel s vítězoslavným úsměvem (který beztak snědl živou kachnu), kterému „jeden pitomec zaplatil, aby sbalil bezva holku. Jenže on to zvoral a zabouchnul se.“ Dvojice scénáristek do volné adaptace Shakespearovy hry Zkrocení zlé ženy nasypala spoustu vtipů a vznikla sice (hlavně z úvodu) docela nesouvislá, ale přesto milá a zábavná romance. Snad každý (kdo nemá rezavé srdce) si trochu zasteskl a rozpomněl na svoje trable s první, druhou... Výsledek si udržuje čilé tempo, chemie mezi Heathem Ledgerem a jízlivou Julií Stiles je výborná, sarkasmus hmatatelný, dialogy milé, učitelské figurky solidně hláškující a soundtrack velmi dobře poskládaný. Hlavně snad nikomu nechybí toho času oblíbené vyměšovací scény. Funguje to i bez nich. A když pak Heath na hřišti pomocí školní kapely zatančí a zazpívá... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to môj štýl (americké teeneagerské komédie), ale je to prekvapivo zaujímavé a dobre. Vtedy ešte nie moc známy herci utiahli film skvelo a Heath Ledger sa osvedčil ako skvelý herec. Film nič moc zaujímavé nové nenaservíruje, ale vie to pekne roztočiť aj s tým čo tu už bolo.Jednoduchý, ale zaujímavý dej je skvelo zrežírovaný, má tempo a štýl, fajn postavy sa starajú o to aby sa divák nenudil, takže aj vtipný humor a fajn zábava je namieste. Skratka fajn oddychovka s dobrými hercami. 70% - 3* ()

Nin 

všechny recenze uživatele

On je tajemný drsňák, ona emancipovaná žena, a spolu ukážou všem těm středoškolským panákům a panenkám, zač je toho pravý romantický loket. 10 Things I Hate About You nabízí plejádu zábavných postav, se kterými ale nabízí jen průměrnou romantickou zábavu. Celá recenze zde. (6/10) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vskutku příjemná romantická "teenage" komedie, která se dokázala obloukem vyhnout obligátním nechutnostem a primitivním "vtípkům", které tento žánr ubíjí. Komedie na kterou, se bez rizika újmy (především na psychickém) zdraví, můžou s klídkem podívat i dospělí. Hlavním hnacím motorem tohoto snímku jsou sympaticky nesympatičtí(ze začátku) Heath Leadger a Julia Stiles. V rámci žánru, jasný nadprůměr.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Julia Stiles (Kat) si ve filmu čte knihu od Sylvie Plath "Pod skleněným zvonem" ("The Bell Jar"). Ta už byla jednou zfilmována, přičemž v čase natáčení Deseti důvodů se právě uvažovalo o adaptaci nové, s Julií Stiles v hlavní roli. Nakonec z ní ale sešlo. (EmilyL.)
  • Během závěrečných titulků můžeme sledovat nepovedené scény. (griph)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama