Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v nebovyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (92)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sympaticky natočený animovaný film z belgicko-francouzské produkce, kterému vévodí netradiční vztah velkého bručouna Ernesta a nenápadné myšky Celestiny. Jejich přátelství naráží na předsudky, omezenost a zaběhnuté konvence, což však tuhle na první pohled nesourodou dvojku nedokáže zastavit. Divák tak dostává nádherný příběh s nezvyklou animací, který by se mohl klidně aplikovat ze zvířecího světa do toho lidského. Ve snímku se střídají jak úsměvné tak i vážnější sekvence, přičemž jsou oboje použity účelně. Zkrátka příjemně strávených osmdesát minut u filmu, který těží zejména z výtvarného ztvárnění a námětu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Příběh o malé myšce s velkým výtvarným talentem a mlsném medvědovi, který ovládá hru na několik hudebních nástrojů najednou. O tom film je. Nebo taky o hloupém davu, který lační po obětech. Anebo o upřímném přátelství, kdy jeden druhého vlastně zachrání před samotou a před společností. Na Ernestovi a Celestine se mi líbil zejména styl, s jakým autoři pojali kresbu tohoto filmu; jako by do obrázků zapouštěli vodovky... Mimochodem bych nevěřila, že dva ze tří režisérů tohole filmu vytvořili Paniku v městečku, která hýří barvami, (mnou milovaným) sarkasmem a nenásilným humorem. Oproti tomu je film Ernest a Celestine docela milým a něžným přírůstkem do rodiny evropského animovaného filmu. A to není vůbec špatné. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

POTKAL JI V POPELNICI A CHTĚL JI SNÍST... /// Kouzlo příběhu, kterej v sobě ukrejvá víc, než jen to, že i malá myška může zachránit medvěda. Je o přátelství, je o rasismu, je o … Ale hlavně pobaví trochu jiná animace. Jako kdyby si Vladimír Renčín nebo Jiránek udělali radost. A taky milej humor. Dobrý! A to je za 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii dětských knížek, kterou vytvořil belgickej spisovatel Monique Martin, alias Gabrielle Vincent, jsem nečetl. 2.) Už mě z to Walta Disneye bolej voči. (Ruce? Tak to ti asi nepomůžu…). 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Varování: Jestliže vám bude připadat, že jsem při psaní komenáře trochu šišlala, tak budete mít stoprocentně pravdu. Začátek snímku byl kouzelný, jak se ilustrace postupně objevovala a vykreslovala. Tento svět byl úžasně vymyšlený. Medvědi a myši. Každičký detail byl tomu přizpůsobený. V myším světě odbíjí hodiny tak, že na zvon ve tvaru medvědí hlavy mlátí dvě myšky kladivy. I ta škola byla jak z naší opravdové společnosti. Namyšlená naparáděná pipina, šprt, ten co furt spí atd. Noční stáže (ano mám na mysli kradení medvědích zubů), aby z ní byla myška zubařka? To je fakt jak realita... který medik nemusel v rámci praxe absolvovat noční? Takového nenajdete. Trošku mi vadily ale velikostní rozdíly. Ty myši byly oproti medvědům relativně velké... v podstatě skoro jako medvědí miminka, tak po kolena dospělému medvědovi. Nebo jak se kur*a (pardon já vlastně slíbila šišlání) vleze dospělý medvěd kanálem do myších nor a jejich školy? Célestine si mě naprosto získala už jen tím, jak s Ernestem hned při představení vymetla a sjela ho jak aminu. Poté při smlouvání - malou službu, velkou službu, obrovskou službu, největší službu na světě - jsem se jen smála. A především měla úplně senzační smích - za její namluvení patří herečce veliký potlesk (mám na mysli samozřejmě francouzský originál). Rodina, kterou se oba rozhodli, že zruinují měla skvělý byznys - otec medvěd prodává cukrovinky a mamka medvědice náhradní zuby za ty zkažené. Nejkrásnější scéna? Nejvíce nádherná symbióza hudby a malby, při které jsem se málem rozplynula? Jak hrál na housle a do toho běhaly po obrazovce barvy, čáry, kaňky, plochy - úplná ambrosie. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jde "jen" o animák pro děti, protože jsou zde naťuknuty docela temné a zajímavé motivy/dějové zákruty. Třeba představení myší říše a její mytologie je vynikajicí. Stejně jako hudební medvěd Ernest, ale jen v původním znění. Klasická animace samozřejmě vynikajicí, produkčně jde o vypiplaný a dost nákladný projekt. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle knižní série „Ernest a Celestine“ od Gabrielle Vincent z roku 1982. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2012. (Terva)
  • V pivnici Ernestovho domu môžeme medzi obrazmi na zemi uvidieť obraz Infantky od španielskeho maliara Diega Velázqueza. (Eoin)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama