Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 213)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na Gangster Squad jsem se opravdu těšil. Speciálně poté, co mě (dá se říct) podobný snímek Lawless zklamal. Upřímně díky tomuto zklamání jsem se tohoto snímku i trochu bál, protože parametry to opravdu má podobné - hvězdný casting, gangsterka, podle skutečného příběhu… Naštěstí můžu napsat, že mě tento film nezklamal… až tak, jako Lawless. Ono totiž Gangster Squad je fajn, všichni herci se snaží, na to, že to má skoro dvě hodiny, to uteklo jako voda, ale některé scény (a nebylo jich málo) zkrátka a dobře neměli ten správný nádech gangsterky. Upřímně, nemyslel jsem si, že se tento film vyrovná klenotům od Scorseseho nebo De Palmy ale nenapadlo mě, kolikrát se sám sebe u filmu budu ptát, jak by tohle natočili právě tito pánové. Rubene, mám tě vcelku rád, ale drž se akčních komedií. 75 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fleischerove videoklipárske pracovné postupy majú veľmi pozitívny dopad na konzumného diváka, zároveň si však treba dať pozor aj na obsah a nevenovať všetku pozornosť povrchnej audio-vizuálnej stránke. Aj tá môže niekedy ubrať filmu na vážnosti. Menej presýtených filtrov, slow-motion záberov a bola by z toho naozaj úderná noirovská záležitosť. Tradičný gangsterský príspevok sme tu však nemali dlhšiu dobu, preto tieto chybičky krásy nepovažujem za nejakú markantnú trhlinu. Scenár možno neprinesie nič nové, ale aspoň sa drží zaužívanej šablóny a nie je prvoplánový a deravý. Brutálny herecký ansámbel prispieva ku kvalitám, i keď z niektorých postáv sa dalo vyťažiť viac charakteru, ktorým by sa vryli do diváckeho povedomia. Nepopieram, že časom tento snímok vyšumí z hláv ako šumienka, ale v danom momente som si ho naozaj užil. Populárna hra Mafia sa tak môže tešiť z kvalitnejšej adaptácie, než ktorú dostal Max Payne, Resident Evil, či Tomb Raider dokopy. 80%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do Gangster Squad jsem nevkládal příliš velké naděje, ale pevně jsem doufal, že uvidím něco ve stylu herní klasiky - Mafie. A co se nestalo, byl jsem příjemně překvapen. Na filmu není nic špatně, což potvrzuje i herecké obsazení. Co je ale hlavní, jsou samozřejmě přestřelky, kterých je naštěstí dostatek. Vše působí autenticky a je to prostě skvělá zábava...90%...[02.02.2013_Cinestar_Černý Most] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Svižná žánrová záležitost s perfektními akčními scénami, sympatickým hereckým obsazením a příjemně popcornovou atmosférou, v níž své místo najde napětí i humor. Zpočátku jsem se bál, aby Lovci mafie příliš nevykrádali Neúplatné, ale postupem času jsem na to úplně přestal myslet a jen jsem se prachsprostě bavil. A vlastně proč ne.__P.S. Jablonskyho hudba (tentokrát se mi líbila) zní trochu jako Zimmerův Sherlock Holmes a v závěrečné skladbě "Gangster Squad" cituje Morriconeho Neúplatné. Ne že by to vadilo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Na hrubý pytel hrubá záplata. Připadal jsem si, jako bych hrál Mafii :-). Svěží hard-boiled gangsterka (či spíše akční film) s úžasným retro lookem, parádní akcí a perfektním obsazením (Josh Brolin je přímý pokračovatel Charlese Bronsona, Lee Marvina a dalších drsných týpků). Ačkoli nedokážu prakticky nic vytknout, dávám 80%. Tématicky velmi podobní Neúplatní jsou totiž po všech stránkách o třídu lepší. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu ztvárnil svou první roli po deseti letech De'aundre Bonds (Duke Del-Red), který strávil onu dekádu za mřížemi za zabití. (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama