Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 2
USA, 2013, 113 min

VOD (1)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 46,0 milionu dolarů, součet těch celosvětových 105,2 mil. (NIRO)
  • Policejnímu náčelníku Parkerovi (Nick Nolte) bylo ve skutečnosti v roce 1949 pouze 44 let  a nebyl tedy starý tak, jak je zobrazeno ve filmu. (Rozige)
  • Nick Nolte, který zde stvárnil policejního náčelníka Parkera, si zahrál šéfa speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty čistí město od organizovaného zločinu, také ve filmu Boss (1996). (Dr Lizal)
  • Ve filmu sestaví policejní náčelník Parker (Nick Nolte) jednotku Lovců mafie, aby zničila nelegální činnost Mickeyho Cohena (Sean Penn). Ve skutečnosti však Cohen už dávno seděl v Alcatrazu za daňové úniky (pykal v letech 1950-1961), a jednotka měla pouze bránit novým gangsterům, kteří chtěli převzít jeho aktivity, v příchodu do Los Angeles. Chycení gangsteři byli biti, mučeni a vyhnáni z města pod pohrůžkou zabití, kdyby se vrátili. (Dr Lizal)
  • Ve filmu ztvárnil svou první roli po deseti letech De'aundre Bonds (Duke Del-Red), který strávil onu dekádu za mřížemi za zabití. (Dr Lizal)
  • Jedním z manažerů lokačního týmu byl i český rodák žijící v Los Angeles Pavel Štěrba. (violes)
  • Scénář zpracoval Will Beall podle série novinových článků Paula Liebermana, který napsal i stejnojmennou knihu, vydanou v ČR souběžně s premiérou filmu. (hippyman)
  • Josh Brolin (John O'Mara) se v této gangsterce opět potkává se svým rivalem ze staršího filmu Milk (2008) Seanem Pennem (Mickey Cohen). Jejich "morální příslušnost" je ale prohozena: v Milkovi hrál Brolin záporáka, tím je nyní Penn. (hippyman)
  • Sean Penn, který ztvárnil Mickeyho Cohena, se částečně podílel jak na scénáři, tak na vzhledu své postavy a výsledném střihu filmu. (Brousitch)
  • Po masakru na promítání filmu Temný rytíř povstal (2012) ve městě Aurora v Coloradu, při kterém padlo šílenému střelci za oběť 12 lidí, byl z kin stažen původní trailer, jehož součástí byla scéna, v níž skupina gangsterů v kině zahájí palbu skrze promítací plátno. Kvůli incidentu byla rovněž o rok odložena samotná premiéra filmu a byly provedeny úpravy některých scén, obsahujících právě střelbu v kině. Nahradily je scény s nákladním vozem v Čínské čtvrti. (Fancipal)
  • Prvá veta Mickeyho Cohena (Sean Penn), "The children of the night, what music they make" je citátom z knihy "Dracula" spisovateľa Brama Stokera. (Trip)
  • Ryan Gosling (Jerry Wooters) súhlasil s účasťou na filme, výmenou za financovanie štúdia jeho režisérskej prvotiny Lost River (2014). (Trip)
  • Robert Patrick schudol pre rolu kovboja Kennarda 30 libier čo je v prepočte cez 13 a pol kilogramu. (Trip)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama