Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 3
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 213)

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně dýmu z cigaret, zpomalovačky, luxusní výprava, krásné ženy, tvrdé údery, vzduchem rotující nábojnice. Město andělů je plné drog, kurev a korupce. Karty jsou jasně rozdané, trumfy i mouchy jsou také hned od prvních minut jasné. Velký boss ukáže na policajta, který sestaví speciální tým šesti mužů, kteří se pokusí partyzánským způsobem zničit impérium nelítostného gangstera Seana Penna. Nechci to nějak bagatelizovat, ale scénárista tak akorát vtiskl svým postavám nezbytné základní atributy (rodinný typ, ale jinak génius, zelenáč, nekompromisní pistolník..), jinak však přišel s poměrně banálním konceptem, který představí dost rutinní příběh. Konflikty (mimo přestřelek a pěstních soubojů), které tu naše sešlost musí řešit, jsou načrtnuté dost mizerně (ohrožení Emmy Stone od žárlivého chlebodárce Penna, spor těhotné manželky a Joshe Brolina), osobní linie, které měly být kořením celého projektu (kupříkladu románek Stone a Ryana Goslinga), jsou zase spíš smutnou prohrou. Stejně emocionálně prázdné je závěrečné zúčtování mezi Brolinem a Pennem, protože napětí mezi nimi v předešlých minutách jednoduše necítíme. Není to až taková tragédie, ale troufám si tvrdit, že v rukou schopnějšího tvůrce jsme tu mohli mít filmovou (šťavnatější) událost roku. Výsledek s bezmála desítkou známých tváří je lehčím zklamáním v tom, že nedokáže prakticky ničím překvapit. Působí tak jako film (ač je jakkoliv řemeslně precizní), kterým si scénárista, potažmo režisér plní jeden ze svých dětských snů. Přesto čtyři * dám. Můžou za to i zpomalovačky, které tvůrci šetří na ty opravdu cool momenty. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Súčasná doba už priam volala po poriadnej gangsterke, aké tu bývali hlavne v 80.a 90.rokoch minulého storočia. Pre mňa ako milovníka tejto doby, bezpochyby najviac uchvátila atmosféra, teda prostredie, v akom naše postavy vystupovali. Predovšetkým barové scény boli úchvatné a skvele spracované do svojej doby. Film je dosť násilný čo ma neprekvapilo, ale to by mal mať každý gangsterský film. Chválim slow-mo scénu s Pennom, na ktorú len tak nezabudnem. Na záver napíšem že sa určite nejedná o najlepšiu gangsterku, ani z ďaleka, ale za to prostredie, atmosféru, drsný štýl Goslinga a štartovací mostík pre nové obdobie gangsteriek sa pre mňa tento film stal jedným z tých, ktoré si môžem pozrieť aj viac krát za deň a nikdy neomrzia. A práve také film radím medzi moje najobľúbenejšie. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Manekýnsky nasvietený prostoduchý akčňák v plášti retro gangsterky. Jedna-dve napínavé scény, svižné tempo, jednorozmerné postavy, páčivé kamerové filtre a otrasne vedený Ryan Gosling. Aby ten bol v nejakom filme rozpačitý, to už musí byť režisér megapatlal. Ako mohli na tento scenár dostať taký herecký ansámbl?! Presne medzi dvomi a tromi hviezdami, k dvom sa prikláňam, pretože ide o prznenie Leoneho a De Palmy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mít tento snímek lepší děj, záživnější a silnější příběh, neváhal bych s plným počtem hvězdiček. Gangster Squad má vynikající herce, precizní atmosféru a hlavně dokonalé akční scény, které jsou svým feelingem jak vystřižené z her Mafia 1 a 2. V něčem je pro mě tedy tento film, na který jsem dlouho čekal, zklamáním a v jiném zase milým překvapením. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gangsterka, která se snažila být stylová i osudová, vtipná i vážná a nakonec akční i komorní. Výsledkem je tak trochu mišmaš, který sice dává smysl, ale to jen proto, že je to jedno velké klišé, má pár lepších momentů, ale v hlavě je příliš dlouho neudržím a v žádném případě nebudu mít v životě důvod, si tohle pustit znova. Takže za Ryana a Emmu a celkem povedené retro je to nakonec za 6/10. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu sestaví policejní náčelník Parker (Nick Nolte) jednotku Lovců mafie, aby zničila nelegální činnost Mickeyho Cohena (Sean Penn). Ve skutečnosti však Cohen už dávno seděl v Alcatrazu za daňové úniky (pykal v letech 1950-1961), a jednotka měla pouze bránit novým gangsterům, kteří chtěli převzít jeho aktivity, v příchodu do Los Angeles. Chycení gangsteři byli biti, mučeni a vyhnáni z města pod pohrůžkou zabití, kdyby se vrátili. (Dr Lizal)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 46,0 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 105,2 mil. (NIRO)
  • Nick Nolte, který zde stvárnil policejního náčelníka Parkera, si zahrál šéfa speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty čistí město od organizovaného zločinu, také ve filmu Boss (1996). (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama