Reklama

Reklama

Po páde komunizmu sa vo východnej Európe rozrástol organizovaný zločin a pre mnohých  zločincov sa sídlom stala Praha... Nájomný vrah Ray Carver (Cuba Gooding Jr.) dostane objednávku odstrániť vedenie mafiánskej rodiny Tavanianovcov. Nepodarí sa mu však zabiť šéfovho zástupcu Demjana Ivanova (Louis Mandylor), ktorý sa zbabelo ukryl za dievča. Tú Ray zabiť nechcel, čím vlastne nesplnil úlohu, na ktorú ho najali. Objednala ho mafiánska rodina Suverovcov, pretože Tavanianovci porušili prímerie a zamiešali sa im do obchodov. Do ich sporu sa zaplietol aj český drogový boss Nikolaj Dvořák (Bogdan Uritnescu). Michail Suverov (Andrew Bicknell) sa rozhodne vyriešiť situáciu rázne a do Prahy povolá Alexeja Andrejeva prezývaného Vlk (Dolph Lundgren). Väčšina ľudí si myslí, že Vlk je len mýtus a v skutočnosti neexistuje... Ray medzitým prijme zákazku protistrany na zabitie Suverovcov. Vojna medzi mafiánskymi klanmi sa začína. Ray má v Prahe ešte jednu osobnú úlohu. Kedysi dávno v Spojených štátoch prijal objednávku na zabitie muža. Pri čine ho videla mužova malá dcéra Janice. Ray ju zabiť nedokázal a celý život ju z diaľky sledoval a ochraňoval. Nakoniec sa s ňou osobne zoznámi a ona náhodou zistí, kto Ray v skutočnosti je. Ten však nemá čas dievčaťu čokoľvek vysvetľovať, jeho úlohou je zabiť Suverova. Tajne prenikne do jeho sídla a zastrelí mladšieho brata Bobbyho Suverova (Leo Gregory) pred očami jeho priateľky. Práve ona prezradí, kto je vrah a Rayovi ide o život. Michaila Suverova zasiahli na jeho najcitlivejšom mieste, čo má jednoznačný dôsledok - vyšle Vlka na Raya. Ako dopadne súboj dvoch nájomných zabijakov? Pri bitke sa Rayovi podarí nad Vlkom zvíťaziť, ale nechá ho nažive. Ale až budúcnosť ukáže, či to bol dobrý ťah... (TV JOJ)

(více)

Recenze (85)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Hry pro jednoho mě napadla malá, leč vševypovídající alegorie.. Dva muži trčí v žumpě plné páchnoucích filmových sraček a zoufale se snaží vydrápat ven !! Jmenují se Cuba Gooding Jr. a Dolph Lundgren !! Už jen fakt, že Lundgren je postavou o tolik vyšší, naznačuje, komu z těch dvou se to daří lépe !! ;) Člověk už si jen velmi těžko vybaví poslední přijatelný film kdysi oscarového herce, přičemž samotná soška zlatého naháče v jeho rukou dnes zní jako hodně špatný vtip či dokonce naprostá "fantasmagorie" !! Ani zde nepředvádí zhola nic, co by vybočovalo z té jeho křečovité snahy vydolovat ze sebe snesitelný výkon, skáče přes švihadlo, cituje Bibli a je neuvěřitelně trapný a nezajímavý !! To i díky Stalloneho Expendables znovuzrozený rodák ze Stockholmu, to je už trochu jiná káva, slabších rolí, potažmo i filmů, se zkrátka neštítí, ale pořád dokáže bavit.. Alespoň mě určitě !! Je vidět, že tuhle roli Vlka si dokonale užívá, je drsný, rvačky zvládá pořád na jedničku, lišácky se usmívá a skrz zuby cedí jednu hlášku za druhou, a tak se stává jediným důvodem ke sledování One in the Chamber !! ;) Už jen fakt, že scénáristé nechávají v přímém souboji vyhrát Cubu, což ve mně vyvolalo výbuchy smíchu a znalecky ironické pokyvování hlavou, svědčí o kvalitách tohoto Kaufmanova podprůměrného bijáku.. Mimochodem vypadat Praha jako Bukurešť, jsem šťastný, že už tam nežiju !! ;) ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Cuba Gooding Jr. nahodí okuliare ala Stallone, tvrdý face a úsmev zabijaka kombinovaný so zamýšlaním sa o zmysle života, sprostredkovávané cez biblické monológy a chlapec si myslí že je tvrdý chlap, ktorý utiahne akčný film. Ale kdeže, Dolph Lundgren je jednoznačne najlepší z celého filmu, úplne perfektný a opäť raz nesklamal a len ma utvrdzuje v tom že má stále svoje vysoké kvality. Skvelé hlášky, tentoraz aj nezvyčajný look kde kombinuje hawajské košele a klobúčiky, k tomu zbrane do rúk a akcia sa môže začať. Lundgren tu v podstate iba zabíja, strieľa na cieľ pričom vždy trafí presne, nekompromisne - tak ako to má vo zvyku aj v iných filmoch, tá drsnosť z jeho strany v tomto filme neklesla. Jediné výhrady ktoré mám k akcií je hlavný súboj Lundgrena proti Cubovi. Villaim Kaufman natočil maximum, z toho vyťažili najviac čo sa dalo a Dolph tomu výrazne pomáha, ale Cuba Gooding Jr. naopak, pomerne škodí. No aj tak je to slušná akčná jazda, aj ked´ sa odohráva v Česku, s ruskými záporakmi, stále funguje na dobrej úrovňi a nepôsobí na mňa po žiadnej stránke béčkovým dojmom. Čakal som iba priemerný akčnák, ale dostal som viac, spokojnosť. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ale jooo tak tohle šlo. Kubík i Dolfík si své role užívají každý po svém a celkem jim jde střílení od ruky. Nejlepší je že nakonec vlastně jsou všichni proti všem a každej s každym něco má no krásnej guláš v tom člověk měl pokud stejně jako já začal u filmu zběsile skákat přes švihadlo aby Kubíkovi dokázal že není jedinej kdo je ve formě. Pár scén člověka rozesměje zabiják který nechá svou bundu v baru i se svou adresou to je panečku kořen no ne? Buď se takhle mezi zabijákama balej holky (což zabralo) nebo je momentálně zaostalej. Ale což hned na prvním rande přiznat že jste slečně odbouchli tatínka na to musíte mít styl a ten Kubík má. Dolfík je pro změnu veselá kopa a slušně vychovaný muž který nezabíjí děti a ženy max zastřelí ale kladivem je neumlátí to se nedělá plus každého slušně pozdraví než ho zabije a člověk se u tohohle béčka nenudí. Doporučuje devět zabijáků z deseti ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film mnoha názvů :). By jeden nevěřil jak je těžké přeložit "náboj v komoře"... Ale k věci. Film je to zajímavý. Děj se odehrává v Praze (a je točen opravdu v Praze... z 50%. Zbytek je Rumunsko). Vše je namixované tak, že se to tváří jako jedna lokace a v tom je sledování filmu zábava. I když o tohle jim asi primárně nešlo ;). Překvapila mě účast Cuba Goodinga v ultra béčku jako je toto a na to že zde hraje i Lundgen (a nepochopte mě zle, to ho já celkem můžu), je to koukatelné. Dokonce bych řekl, že právě Dolph celý film táhne. Iritující momenty skoro žádné, natočené je to solidně a děj hezky odsejpá (scénář jednoduchý a stylu filmu sedí). Škoda, že vše působí tak lacině... Jinak bych se nestydil dát i víc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna zprava pro vas vy 49% ignoranti Dolph is back! a to v plny parade od tohoto filmu jsem nemel zadna velka ocekavani a byla to chyba podle toho co jsem tu cetl jsem se bal ze Gooding to pohrbi ale nebyl zase tak spatnej bez problemu jsem mu toho zabijaka uveril a navic samozrejmne ze tenhle film nestoji na nem ale na bozim Dolphinovy kterej se mi uz hodne dlouho takhle nelibil jako tady s tim kloboukem havajskou kosili a osklivym psem je Dolfik proste a jednoduse k sezrani a tu roli si ocividne uziva niceho se nezalekne a klidne nabehne se dvema bouchackama v ruce do skladiste kde je 10 gangsteru vsechny nekompromisne postrili a jeste k tomu haze jak na bezicim pasu takovy prupovidky ze jsem obcas smichy padal ze zidle film je odou na precizni nenarocnou zabavu a kecy nekterych intelektualu tady jako ze akcni becko potrebuje neco jako kvalitni pribeh opravdu neobstoji akcni becko potrebuje predevsim kvalitni a prehledne natocenou akci a ty je tu vic nez dost takze za mne poctivy 4* a prekvapeni roku ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Navzdory filmovému ději, který se odehrává v Praze, probíhalo natáčení výhradně v Bukurešti, rumunské metropoli. (Conspi)
  • Na konci filmu jsou na přední registrační značce taxíku vidět samolepky STK. Tyto samolepky se však v Čechách nelepí na přední značku, ale na zadní. (Matt007)
  • Na konci filmu nastupuje Janice Knowles (Claudia Bassols) do taxíka, na ktorom je značka spoločnosti CCB, táto spoločnosť naozaj existuje a má sídlo v Prahe. (AdamesWWE)

Reklama

Reklama