Cyberbully (TV film)

USA, 2011

Charles Binamé

Tak nějak jsem se nechala zmást tím, že je to film s teen-herci, což u mě téměř pokaždé spadne do škatulky "ne moc dobré filmy", ale když nad tím tak přemýšlím, tak je potřeba se na to dívat úplně opačně. Film disponuje dvěma velkými pozitivy, a to velmi aktuálním tématem a bezesporu excelentním hereckým výkonem Emily Osment. Věřila jsem jí naprosto všechno. Na to, že je to televizní film, se vlastně hodně povedl. Za mě 3 hvězdy.(22.9.2011)

Zcela určitě aktuální téma, které by mělo motivovat k zamyšlení, ale obávám se, že ti, kteří by to měli udělat se za nos nechytnou. Emily Osment byla vynikající a naprosto uvěřitelná. 55%(18.5.2012)

Prakticky nic na tomto filmu bych nevyzvedl ani na hranici průměru, přesto však tato podivná kombinace všeho "ne moc dobře povedeného" na mě vcelku zapůsobila. Téma je aktuální, celý proces, řešení, dopady, to vše je ve filmu hrozně hnané extrémně, navíc první půlka filmu je technicky poblíž bodu mrazu. Dokonce snad i hlas hlavní představitelky mi lezl krkem. Přes všechny negativa z filmu mám poměrně příjemný dojem. Jako příručka pro svobodné matky, co se rozhodují jestli svým dětem pořidit domů PC s netem, docela pěkný instruktažní film. Pokud máte zájem o podobné téma, pak loňský Trust je o chlup lepší volba. Btw. Ten naprosto ulítlý nefilmový a realně nemožný konec je vlastně plus, které bych mohl vyzdvihnout, škoda jen, že režisér/scénarista byl při všech důležitých krocích "při zemi", aby byl film stravitelný i pro dvou týdenní kotě.(6.11.2011)

"Kdo je ten James?!" Občas mi to přišlo jako takový to upozornění o bezpečným seznamováním, co běželo jeden čas na Seznamu. Přišlo mi celkem přitáhlý za vlasy, že jeden pitomý status může spustit až takovou lavinu šikany, ale proč ne =)(18.5.2012)

Bylo příjemné vidět Emily Osment v jiném filmu než od Disney. Prokázalo se, že Emily je úžasná herečka, která umí vážně vážně hrát. Trochu mě překvapil "klidný, usmiřující" konec tohoto filmu, když vezmu v úvahu to, jaký stresy po celý film prožívala, ale i tak se mi to líbilo a zase o něco obohatilo. Takže za mě 4 hvězdičky. :)(24.9.2011)

Svojim spôsobom zaujímavý film. Emily Osment v hlavnej úlohe, ktorú zahrala emocionálne a presvedčivo. Dej sa točí okolo online sveta, ktorý je v dnešnej dobe úplne bežný. Taylor dostane od mamy na narodeniny notebook a založí si svoj profil, kde chatuje a má o sebe zverejnené informácie. V škole nepatrí medzi najobľúbenejšie dievčatá a vždy sa nájde nejaká poznámka na jej osobu. Postupne sa internet a sociálna sieť stane jej nočnou morou pre online šikanu, ktorá prerastá do extrémov. Urážky, útoky, šírenie nepravdivých informácii ju dovedú až na samé dno. Tento film ukazuje nie len na vážnu problematiku internetovej šikany, ale aj na zradu v priateľstve, odpustenie a odvahu vzoprieť sa a opäť sa hrdo postaviť na nohy!(16.12.2011)

Teoreticky se mne tento film už netýká, ale když si vzpomenu na náš pubertální věk, tak si říkám, že by se mne to týkalo tenkrát. Jenže tenkrát se internet a všechny její neřesti začaly rozvíjet, tudíž se o tom tolik nemluvilo, kolik nástrah na nás mohlo čekat. Dnes je to ožehavé téma a je to jen dobře, protože internet a hlavně sociální sítě jsou dnes prakticky na každém rohu, na PC, v notebooku, v iPadu, v tabletu, v iPhone i v obyčejném "dotykáči". Není teda problém, že i prvnáček "fejsuje" svůj stav na mobilu. Tenhle snímek si zaslouží ocenění. Skvělé herecké osazení. Doporučuji si tenhle film schovat pro naše děti a zařadit jej do seznmu povinných filmů i na školách, aby si všichni uvědomili, co se může stát, když do toho spadnete rovnou po hlavě.(20.3.2012)

Tohle téma mě opravdu zajímá a tak i přes svůj věk jsem zhledl tento snimek určený pro, s prominutím puberťáky.Kromě konce ,který byl až moc happy a přehnaně přehnaný to mělo svou sílu a scéna v koupelně byla tak opravdová,že mi až běhal mráz po zádech.Doporučuji všem mladým tento film,aby konečně pochopili ,že svěřovat se každému online není dobrý nápad.(27.9.2011)

Film byl opravdu silným zážitkem, protože vypráví příběh o něčem, co se může stát úplně každému. Emily Osment byla skvělá, ze scény se sebevraždou jsem měla husí kůži. Akorát mě trochu zklamal konec. Přece jenom si nejsem jistá, že by to šlo tak lehce (nejen odpustit kamarádce, ale i postavit se školní hvězdě, nebo se tak rychle "uzdravit"), to mi přijde přece jenom až moc americké, ale jinak byl film skvělý.(30.11.2011)

Mně ten film naprosto nadchnul.Ani vteřinku jsem se nenudila a v některých scénkách se mi chtělo skoro až brečet.Napnutá jak to dopadne jsem byla celou dobu a měla jsem skoro až husí kůži.Nezapomenutelný filmový zážitek :)(4.5.2012)