Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Nach 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers to opět dokázal. Kombinace napětí, humoru, akce, strachu a dojetí. Neobyčejný Odd Thomas je obrovské žánrové překvapení od kterého jsem čekal málo a dostal výborný film, který snad ani nemohl být lepší. Chemie mezi postavami šlape. Filozofie ohledně posmrtného života, komunikace s duchy a pravidly má svou jasně danou logiku a příběh samotný s ač očekávaným koncem nemá žádné výrazné kiksy, kvůli kterým by bylo potřeba snižovat hodnocení, nebo které by kazily výsledný dojem z filmu. Prostě obří palec nahoru a kdykoli si tento snímek opět připomenu a Sommers hurá do mých TOP režisérů. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers si z rozpočtových důvodů dal oddych od digitální megalomanie a natočil tuhle poměrně příjemnou, svižnou, lehce hororovou podívanou. Lekačky sice nejsou žádná ohromující originalita, ale všechno má patřičnou atmosféru, akčním scénám nechybí švih (obzvlášť úvod a finále jsou skvělé), vizuálních efektů si užijeme také dost. Scénář navíc nezapomíná na humor a dvojice Anton Yelchin a Addison Timlin je sympatická až hanba. Tak proč ne. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nápad nie zlý, ale scenár a réžia jedným slovom sommrácke. 2* len preto, že po dlhšom čase zase raz potešil Dafoe a za Yelchinove nasadenie. Chlapec šiel naplno, akoby hral v áčkovej veľkoprodukčnej dráme s ambíciami na 15 Oscarov. Jeho partnerka (Addison Timlin) ale zase svojim výkonom vytvorila jeho snaženiu dokonalú protiváhu. Ksichtík pohľadný, príjemne civilný, ani grimasy nehádzala zle, len škoda, že zakaždým mimo bránky. Čo sa "herectva" týka, no jedno teľa. Až mi jej chvíľami bolo ľúto. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama