Reklama

Reklama

Bídníci

Trailer 2
Velká Británie / USA, 2012, 157 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Tom Hooper

Předloha:

Victor Hugo (kniha)

Kamera:

Danny Cohen

Hrají:

Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Samantha Barks, Aaron Tveit (více)
(další profese)

VOD (1)

Jean Valjean byl po devatenácti letech propuštěn z vězení. Zbědovaný muž nalezne azyl na faře. V noci tam ukradne stříbrné nádobí a uteče. Policisté ho dopadnou, ale farář tvrdí, že mu vše daroval, a přidá mu ještě dva svícny. Valjean, zaskočený jeho velkodušností, se rozhodne změnit život a svou totožnost. Stane se ctihodným občanem, a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine se ze soucitu a také z pocitu viny ujme její dcerky Cosette. Společně s ní pak před zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí - ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí muži. Jeden z nich, Marius, se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy těžce raněného Mariuse zachránil... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tak tohle bylo dílo jak od senilní Chytré Horákyně. :) Hudba nehudba, Zpěv nezpěv, Rým nerým, děj neděj... ale co je nejpodstatnější - Hugo neHugo.

 

Tak trochu to byla nuda. A nebýt skvělých kulis a obsazení, tak jsem tomu nedal ani ty dvě hvězdičky. Písně byly prakticky neposlouchatelné. Nemělo to blízko ani k filmu, ani k muzikálu. A že na konci vynechali i ty svícny, kterými Hugo příběh zakončil, to už byla asi poslední kapka. :)

Sweeneyyy

Sweeneyyy (hodnocení, recenze)

Coleator

Zajímavé, jak mi tato otázka dala zabrat. Když jsem se blíže zamyslela, napadli mě asi 4 momenty ... a já prostě ten jeden nedokážu vybrat ... ať už je to revoluce (let others rise to take our place until the earth is free!), smrt Eponiny (... you will keep me safe and you will keep me close and I'll sleep in your embrace at last), smrt Valjeana (respektive jeho umírání) - (God on high, hear my prayer, take me now, to your care, where you are, let mi be, where you are...).... je toho moc, moc!

 

A také souhlasím s drahým Beckettem (ovšem ještě lepší part je podle mě "oh my friends, my friends, don't ask me, what your sacrifice was for....)

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Coleator , fedoo

A také jsem samozřejmě zapomněl na - "As they tear you're hope apart.... as they turn your dream to shaaaaaaaaaaaaaame." (ta část, která přesáhne ve slově "Shame" několik oktáv mi nažene vždycky husí kůži.)

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Who Am I:

"....I'm Jean Valjeaaaaan."

"....24601."

 

+ ešte zdielam názor aj s Beckett51

na příspěvěk reagoval Beckett51

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

Jinak která scéna/píseň vám přijde nejemotivnější, takže vás vždycky dostane?

Já musím dát Fantine's Arrest - když při You let your foreman send me away jdou ty smyčce nahoru, to je prostě nářez... :)

na příspěvěk reagoval Beckett51, Beckett51, Sweeneyyy

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

Bidnikovka

Koncert jsem viděl, skvělej zážitek - kdyby byl jinej Marius, tak to bylo snad úplně dokonalý - ale asi i proto se mi líbí víc filmový zpracování, kdy prostě těm lidem ten zpěv věřím víc... Na koncertě se zpívalo až moc dobře - ve filmu je to nastavený tak nějak víc reálně, podle mě :)

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

Dnes na ČT ART ve 20 hodin můžete shlédnout záznam koncertní verze muzikálu Bídníci z roku 2010. Konkrétně toto představení v londýnské O2 se nazkoušelo a hrálo s touto sestavou jen jednou - a to ku příležitosti oslav 25. výročí nepřetržitého uvádění tohoto nejdéle hraného muzikálu na světě. Vzhledem k tomu, že všichni tady viděli ve filmu z roku 2012 výsledek přetavení hotoho muzikálu do filmu, asi by vás mohla zajímat "původní" verze. I když opravdu jen koncertní, bohužel to není záznam přímo z divadla - tudíž žádné kulisy atd. Ale účinkující jsou v kostýmech a své role opravdu hrají a díky perfektní kameře ani nějak extra nemáte pocit, že by vám toho moc chybělo. Záznam opravdu doporučuji, podle mě jsou Bídníci špička muzikálu a tenhle záznam z roku 2010 je prostě geniální, s úžasným obsazením.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10752641180-les-miserables-koncert-z-londyna/21338775122/

na příspěvěk reagoval Sweeneyyy, Coleator

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Danny88

Nevyšlo, jelikož 95% filmu je nazpívané, tak se těch 5% nevyplatilo nadabovat :) A zpívání by se dabovalo asi těžko.

Danny88

Danny88 (hodnocení, recenze)

Neviete prosím vas niekto či to vyšlo v CZ alebo SK dabingu?? Pozeral som všade kade a nikde som to nevidel s dabingom. Vyšlo to vôbec s dabingom?? 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Sweeneyyy

Sweeneyyy (hodnocení, recenze)

Lorelai271

Této jisté uživatelce jsem už kvůli chybě psala, ovšem když jsme ji přesvědčila o své pravdě. přestala odepisovat. Z jejího komentáře jsem to pochopila tak, že připouští přítomnost Époniny v knize, ovšem tvrdí, že tam do Maria zamilována nebyla. Což popírají její poslední slova z knihy a to něco v tomto smyslu: ,,myslím, že jsem vás tak trochu milovala". 

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

mahler

To závidím, doufám, že se na číslovku dvanáct také dostanu, snad i dál :) Koukám že mnou zmíněná verze s Venturou je zrovna dnes právě teď na ČT1 :) 

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Ono je taky v zajímavostech napsáno:

V pořadí se jedná již o déváté zfilmování námětu. (Nancy...)

Já jich teda viděl mnohem ... mnohem víc ...

na příspěvěk reagoval Coleator

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

Lorelai271

Ona je z knihy :)

Ale objevuje se ve filmech, nebo alespoň v jednom filmu (s těmito novými muzikálovými Bídníky ve dvou), viděla jsem cca 7 verzí Bídníků a určitě byla alespoň v jedné. Z roku 1982, kde Valjeana hraje Lino Ventura. Hrála ji Candice Patou.http://image.toutlecine.com/photos/m/i/s/miserables-1982-11-g.jpg

http://s664.photobucket.com/user/francomac123/media/Travail%20en%20cours/Travail%20par%20albums%202/Hossein-1982-Les%20miserables/CandicePatou.jpg.html

Ale je pravda, že jinak se Eponine moc ve filmech nevyskytuje. Je to vlastně postava, která pro děj nemá moc význam a vzhledem k tomu, že Bídníci jsou dost rozsáhli a filmaři se musí vejít do určitého času, očividně čas rádi ukrátí na úkor této postavy.

Uživatel Bidnikovka smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

zajímavosti někdy píšou a pak je schvalují docela srandovní lidé.. Takže tak.

Lorelai271

Lorelai271 (hodnocení, recenze)

Ze zajímavostí:,,V žádném dřívějším filmovém zpracování ani v knize se neobjevuje Éponine (Samantha Barks), postava, která byla zamilovaná do Maria,, můžete mi to někdo vysvětlit? Chápu to totiž tak, že tohle je první dílo, kde se vyskytuje Eponine, což je hloupost.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Bidnikovka, Bidnikovka, Bidnikovka, Sweeneyyy

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dnes poprvé viděno. Tři hvězdy budou muset stačit neboť hlavní důvod, proč jsem tehdy na to nešla do kina je právě to, že to bylo celé zpívané. A také mě to moc nerozesmutnilo, spíš jsem se párkrát docela dobře zasmála. Ovšem Anne si Oscara zaslouží, vydřela si ho, nahnala mi husí kůži a její "I dreamed a dream" je skutečně nej píseň a hudební ukázka z celého filmu. Sorry Hughu, byl jsi dobrý, opravdu dobrý (až na pár pasáží, kdy jsem se párkrát začala smát, ale to je z části moje chyba, protože až teď včera jsem dokoukala celou sérii X-men i s oba Wolveriny, takže ještě tě jako tuto postavy vidím :)) ), ale ani celý film ti na její překonání nestačil. Zbytek osazenstva byl v pohodě. Kamera mě neotravovala, ani záběry, střih a ani nic jiného, jenom prostě asi nejsem zas tak velký fanoušek muzikálů, jako někteří tady. Takže tři hvězdy budou muset stačit.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Asmodin

Asmodin (hodnocení, recenze)

odbíháte od tématu! to se nedělá! :o) tak abych nebyla napomínaná jen já ;o) PS: jestli bude pokračování Batmana doufám, že v něm nebude hrát Ch. Bale

na příspěvěk reagoval Beckett51, pravdovravny

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

pravdovravny

ale zase tam bylly polonahaté dívčiny! :D Star trek ale pouze první díl... druhej byl sice dobře natočenej a měl skvělýho Khaana ale scénář byl neskutečně sterilní, Kirk se tvářil jako kdyby měl v prdeli zaraženou mrkev a celej děj by se dal shrnout do půl hodiny :))

na příspěvěk reagoval pravdovravny

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

pravdovravny

třeba to bude ještě temnější než nolan... možná se tam budou ustřelovat hlavy, znásilňovat a Joker bude pouštět smrtící plyn, kterej bude všem rozežírat xicht a přitom je nutit se smát, jako tomu bylo v předloze :)

na příspěvěk reagoval pravdovravny

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Freddie Mercury si hledá holku

Freddie Mercury si hledá holku

25.03.2013

A taky režiséra. Kandidáty jsou Blake Lively a Tom Hooper. O jaký projekt vůbec jde? Biografický film o zpěvákovi legendární britské rockové skupiny Queen prozatím nemá název, ale hlavní roli už má… (více)

Hugh Jackman v thrilleru se zázračným scénářem?

Hugh Jackman v thrilleru se zázračným scénářem?

17.03.2012

Právě v Británii natáčí muzikálové Bídníky, potom si nabrousí drápy pro The Wolverine a začátkem příštího roku se vrhne na thriller Prisoners. Jde o dlooooouho připravovaný film, kolem kterého se… (více)

Crowe jde po krku Jackmanovi

Crowe jde po krku Jackmanovi

12.09.2011

Už víte, že natáčení The Wolverine bylo opět odloženo, protože Hugh Jackman si chce zazpívat. Konkrétně ve filmové verzi muzikálu Les Miserables, inspirovaném slavným románem Victora Huga. Není divu,… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama