Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (150)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ach ty ženy v akčních filmech (a neberte to šovinisticky).. je to tak, prostě jsou ty scénáře tak napsaný, buď ženská hlavnímu hrdinovi skříží cestu, on se zamiluje a už je to v prdeli, nebo má ženu/přítelkyni/dceru, která je totálně neschopná, hloupá, příšerně se chovající atd. No a tady to "vyhrála" dcera. Ta je totiž tak hrozná, že to víc ani nejde. A on ten film jinak není zase tak blbej, to ne, ale její postava je prostě neštěstí, který kazí celou podívanou, protože je vlastně na obrazovce téměř neustále. Existujou prostě lepší filmy tohoto formátu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart v hlavní roli bude nejspíš jedinej atribut, kterej může potenciální diváky přesvědčit, aby Expatriate nakonec zkoukli. S timhle vědomim jsem si film pustil a po skončení projekce můžu tuhle domněnku jen potvrdit. Kromě Eckharta je všechno ostatní jen absolutní rutinou žánru - od barevnejch filtrů, neoriginálního konspiračního příběhu až po pár průměrnejch akčních scén. Technický zpracování občas nemá příliš daleko k video filmu. Nejvíc mi lezla na nervy Eckhartova přechytračelá dcera, která vzhledem ke svymu nízkymu věku pronášela často hodně dospělácký dialogy. Třetí hodně slabá hvězda za Eckharata. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Docela slušný film,který je celkem neznámý,ale mě se osobně líbil a na to,že rozpočet filmu byl jen 12 miliónů eur(už nemluvím ale o výdělku,který činí jen 1,3 miliónů dolarů),tak se povedl.Aaron Eckhart je velmi sympatický a hlavně schopný herec současné doby a mě do těchto rolí sedí parádně.Film byl v některých částech,kde převládala akce,opravdu nadprůměrný a velmi se mi zamlouval.Docela dobře točený,bitky vypadaly reálně a i přestřelka s najatým zabijákem brala dech,ale celkově to spadá do lepšího průměru.Ke konci se to trochu zkazilo.Možná bych dal i čtyři hvězdy,ale Američané skoro vždy zkazí konec.Holt,dnes to budou tři.Hodnocení:65% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem celkem spokojený, sice jsem mírně zklamaný, ale líbilo se mi to. Fajn akce, najde se tu jedna přestřelka a asi tři luxusní souboje, jsou drsný a chvaty nechybí. Herecké obsazení je úplně ideální, Eckhart je docela pán, neřekl bych to do něj, kosí to tam parádně, pěkná Liberato v roli dcery hlavního hrdiny, na nic si nehrála, dál Kurylenko, v pohodě, záporáci jsou už trošku zklamáním, no. Docela zajímavá hudba, i děj působí celkem zajímavě, kamera ideální, má to svoje tempo. // Tak, akce bych bral víc, protože je luxusní, dál bych vystřihl několik, podle mě zbytečných dialogů, samotný příběh ve finále mi přijde trošku o ničem, má to docela dlouhou časomíru, opět ten urychlený konec a čekal jsem to ke konci akčnější, chybí tomu správná atmosféra a postrádám tady napětí. // Nenudil jsem se, to se říct nedá, ale dost věcí mi tady chybí. Celkově film však působí realisticky, škoda, že jen na jedno podívání. Jinak jsem však spokojený, 7/10. PS: Jó a ty kecy tady jsou vážně k smíchu. Mám takový pocit, že většina film ani neviděla, polovina frajerů tady píše, že je akce nulová, tak to jsem asi viděl jiný film. ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Od Bournovej serie to maju vsetky spoinazne thrillery, ktore nie su postavene na nerealnych technickych hrackach v style Bonda dost tazke. Expatriate nie je vynimka. Napriek tomu je to vcelku solidny film. Minulost hlavneho hrdinu je pekne postupne davkovana pocas celeho filmu a v spojeni s rozhovormi s vlastnou dcerou, to posobi nenutene a relativne prirodzene. Ta sa navyse v momente nezmeni zazrakom na profesionala, ale pekne uveritelne svojho otca stve svojimi pubertalnymi uletmi dalej. Eckhart prekvapivo dobre zvlada tahat hlavnu ulohu a cely film pekne odsypa. Celkovo to naplnilo moje ocakavania a zasluzi si solidne 3. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)

Reklama

Reklama