Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Recenze (679)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

U téhle komedie plně platí věta: Záleží na tom... vzhledem k tomu, že filmy které Scary movie paroduje, jsem viděl všechny přinejmenším dvakrát, nemužů říct, že bych se nudil. Právě naopak... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedním z nepsaných pravidel při parodování cizího díla je být alespoň tak chytrý, jako byl autor terče vašeho posměchu. V opačném případě byste mohli dopadnout jako tvůrci Scary Movie, kteří se snaží sofistikované vtipy nahradit dutinami tělních tekutin a vulgárními řečmi. Film má sotva něco jako děj a spíš se potácí od jedné komediální pohromy ke druhé. Jako marná snaha působí také vtípky pramenící z uvědomění hrdinů, že se nacházejí na filmovém place – již Mel Brooks byl u Vesmírných těles, popřípadě Ohnivých sedel v tomto směru mnohem vynalézavější. 40% Zajímavý komentář: Anderas ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to vpodstatě neskutečná blbost, ale místy docela zábavná. Některé parodiální kousky se tvůrcům docela povedly (např. Carmen Electra v parodii na Vřískot), jiné jsou už za hranicí snesitelného humoru, celkově se ale dá říct, že tohle Wayansové ještě dokázali zvládnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Grandiózní počátek série, která vykrádá všechny americké hitovky a k tomu přikládá správný zparodovaný humor, který chyběl od doby Žhavých výstřelů nebo samotných výstřelků Leslieho Nielsena. Scary Movie vůbec není nesmysl. Celé je to rozhodně jedna velká zabalená zábava, která potěší tím, že se snaží o navrácení parodií do filmového průmyslu. Bohůžel už je vedlejší defekt to, že se na ní vozí parodie, které jsou trapné, příšerné nebo ubohé, jenže většinou ve spojitosti, že na ní spolupracoval jeden z tvůrců tohoto bijáku. Scary Movie je přesto povedená komedie, která kloubí, nechutné s povedeným a nakonec pro diváka vyplivne něco, co zaručeně pobaví. I když na druhou stranu jak koho... --- Znal jste dobře oběť? - Jo. Pak ale začala kecat o nějaké žalobě, tak jsem jí rychle ten prst z prdele vytáhl. - Jaká byla vaše poslední slova? - Táhni, děvko! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celkem zábava, ale některé vtípky až moc ostré. Jinak sranda... určitě mnohem lepší než dvojka. Pár scén na zapamatování ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Parodie, u které se zasměje každý. Někdo by se snad mohl i bavit po celý film a několik intelektuálů (Myslím si, že spíše výjimek) bude jenom nadávat. Ale přesto asi nikdo neodejde od rozkoukaného filmu. Přiznávám, že poměrně mnohokrát jsem se zasmál anebo alespoň pousmál, což bylo ovšem vydatně sráženo přemírou trapných nechutností, které však také měly svůj účel, a to aby vytvářely ten nejprotikladnější protipól vážně míněným scénám z jiných, často i odpadovějších filmů. Jestli šlo jen o udržení diváka před plátnem, případně obrazovkou, film byl rozhodně úspěšný a naplnil většinu toho, co se od něj očekávalo, znovu bych se na něj ale v žádném případě nepodíval. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Asi nejlepší díl ze Scary Movie, ale miluji celou sérii, vždy mne rozesměje !!!! Točte další díly !!!! :::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Kitay: 1. Too Cool for School - Fountains Of Wayne [2:27] ,2. The Inevitable Return of the Great White Dope - Bloodhound Gang [3:53] ,3. Stay - Radford [3:56] ,4. The Only Way To Be - Save Ferris [3:20] ,5. My Bad - Oleander [3:22] ,6. Punk Song #2 - Silverchair [2:46] ,7. Everybody Wants You - The Unband [4:11] ,8. Superfly - Bender [2:55] ,9. I Wanna Be Sedated - Ramones [2:31] ,10. Scary Movies (Sequel) - Royce The 5'9'' [3:46] ,11. All About U - Tupac Shakur/Top Dogg/Nate Dogg/Dru Down [4:34] ,12. I Want Cha - Black Eyed Peas [4:37] ,13. What What - Public Enemy [5:03] ,14. Feel Me - Rah Digga, Rampage and Rock [3:49] ,15. I'm the Killer (Killer Rap) - Lifelong/Incident [3:57], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Do poslední vraždy vychytaný Vřískot i veškerá loňská léta a díky koření typu Dawsonova okna opravdu povedená parodie. Přepálených gagů je sice moc a tahají tak celou sympatickou zblázněnost k průměru, ale několik legendárních scén z hlavy dostat vážně nejde. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždyť ji to bolí...“ Na parodické klasiky s Charliem Sheenom a Lesliem Nielsenom sa to absolútne nechytá, v porovnaní s nimi (resp. s dobami, kedy paródia nebolo synonymum pre sračku). Nemám nič proti jednoduchému humoru, ale osobne mi nepríde nič vtipné na tom, ako sa vrah ukrýva za gaučom a pýta sa hrdinky, ktorej telefonuje, kde je a ona vidí jeho nohy vykúkajúce spoza gauča. Fakt nie som náročný, ale toto bol humor na úrovni základnej školy. Aj kasting bol veľmi zlý, scenár trápny a réžia dosť zlá. Ďalšie diely sa mi páčili viac. Kino Považan NMnV 2001 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutalni (a jedna z nejlepsich) parodie, ktera je sice vsechno mozny, jen ne inteligentni, ale presto pobavi. Misty zacina bejt humor docela nechutnej, ale presto se to jeste drzi v prijatelnejch mezich. Navic diky prijatelne delce, sviznemu deji, dobre hudbe a dobre zvolenejm hercum to fakt nenudi. A plus je taky to, ze se na film da divat porad znovu a znovu a stejne se vzdy pobavim. Jednoznacne nejlepsi pisnicka byla rap pana Zabijaka (vykucham vas ...). Mozna bych dal i 5*, protoze takle sem se dlouho nenasmal (sledovat ty sparodovany horory je fakt zabava) a par vtipu je naprosto dokonalejch, ale precejen to je proste strasna uchylarna a druhej dil se mi libil malinko vic. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oscilace mezi trapností a opravdovým vtipem sice ne vždy dopadá podle představ tvůrců, ale rozhodně je Scary Movie poměrně zábavnou hororovou parodií, která si bohužel utahuje především z Vřískotu. A ten jak známo je komedií sám o sobě. Rozhodně to funguje, ale chápu, že to není pro každého. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen průměrná parodie, která by mohla dopadnout mnohem lépe, kdyby se tvůrci vyvarovaly některých stupdním vtipů (třeba Odpadlíkem zmiňovaný gejzír spermatu a další).Ta závěrečná parodie Obvyklích podezřelích mě ale rozesmála! ()

Související novinky

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama