Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

castor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na solidní vtípek připadnou další tři podprůměrné. Ale abych byl upřímný, i po letech se člověk pobaví a místy to funguje díky několika slušným nápadům. Dá se k tomu samozřejmě vypěstovat dokonalá lhostejnost (což u dalších dílů vesměs i platilo), nicméně jednička, ač má sotva něco jako děj, cosi lákavého skrývá. Poznáváme pochopitelně hlavně Vřískot nebo Tajemství loňského léta, ale i pokračování Vřískotu, dále Šestý smysl, Matrix nebo Záhada Blair Witch. Tvůrci vyplivnou pár solidních momentů, jindy bohužel jen vhazují do bezedného mixéru nejrůznější výseky řady filmů. Plus škoda přetlaku tělních tekutin. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Paródia, ktorá bola trápna presne tak, ako paródia má byť. Dokázala nie len kvalitne zosmiešniť predlohy, ale zároveň ponúknuť svoj príbeh v príbehu a naplniť čas veľkým počtom vydarených vtípkov. Udeľujem titul pre najlepšiu paródiu. Titul, ktorý aj s aktuálnym odstupom 20 rokov stále pevné drží v rukách. Nech žije kráľ trápnosti. Radím medzi najviac nedocenené filmy. Modré percentuálne hodnotenie je miestnou ostudou. Na záver už len dodám, že Shorty si kradne každú scénu pre seba. A to pritom konkurencia bola rozhodne nemalá, pretože parta blbov a blbiek je tu zahraná naozaj vydarene. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Historicky první Scary Movie parodie je hned vedle třetího dílu tím nejlepším z celé série, a to zejména díky výběru filmů, které jsou zde parodovány - největší prostor zde dostal kultovní Vřískot a Tajemství loňského léta, což jsou samy o sobě teenagerovské klasiky svého žánru. Anna Faris byla tehdy ještě takové "kuře" v rámci komedií a Regina Hall neměla ještě tolik prostoru (to se opět povedlo nejlépe v trojce). Zkrátka je to někdy nechutné, infantilní, slaboduché a předvídatelné, ale na druhou stranu také vtipné a místy nápadité. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotná myšlienka zparodovat Vreskot (aj keď sa samozrejme vtipkuje aj na účet iných filmov) sa mi zdá pochybná, pretože objekt sám sa už nebral veľmi vážne. Humor má navyše nevalnú úroveň, je často predvídateľná, čo je u humoru dosť podstatná chyba. Aj v hlušine sa ale nájde pár perličiek. Len to mohlo byť všetko vzaté z inej stránky. Napríklad sa tu mohol spracovať aj nejaký inteligentný dej, ktorý by nás príbehom sprevádzal a zároveň si robil vtipne srandu z tých rádoby klasík ako je "Piatok trinásteho", "Haloween", "Tajomstvo minulého leta", "Vreskot" ... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film bol ovplyvnený nápadom Wesa Cravena, ktorý si vo svojom samoparodickom horore SCREAM, urobil srandu z hororu ako takého. Obidva tieto filmy hodnotím vcelku rovnako, avšak jedná sa o dosť rozdielne poňatie hororovej zábavy. Vo filme Scream je zábava vystavaná inteligentne, precízne a nie každému dôjde, vo filme Scary Movie stavili na šialenú paródiu, jednoduchý humor, grimasy a uletenosť. Mám rád obidva druhy humoru a pri filme Scary Movie som sa výborne pobavil, zaspomínal, preto 4*. Aj úchylnejšie šialený humor je humor. Síce nie všetko vyšlo a pôsobilo zábavne, ale väčšina áno. Výborné hlášky!!! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Jméno střední školy je "B.A. Corpse High School". (Stocki)
  • Scary Movie byl pracovní název filmu Vřískot (1996), který je zde nejvíce parodován. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama