Reklama

Reklama

Hagane no renkindžucuši: Milos no seinaru hoši

  • Japonsko 鋼の錬金術師 嘆きの丘[ミロス]の聖なる星 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je samostatným příběhem seriálu Fullmetal Alchemist z roku 2009. Bratři Elricovi hledají pravdu, která se skrývá za neznámou formou alchymie. Avšak dříve, než odhalí tajemství ztracené země Milos, musí se vypořádat s nečekanými hádankami a nebezpečími. (novoten)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál o Ocelovém alchymistovi nabízí všechno od zajímavých postav, zápletky až po skvělou hudbu a krásnou animaci. To ale bohužel tenhle spinoff nenabízí. Příběh se odehrává někdy v půlce 21. epizody a jde vidět, že se jedná vlastně jenom o hloupou výplň. Hrdinové se vydávají do neprozkoumaných končin, kde to vře mezi státy a setkávají se s novým druhem alchymie a opět s Kamenem mudrců, který ale místní nazývají úplně jinak. Animace je o třídu horší než v seriálu a hudba nedosahuje jeho kvalit už vůbec. Děj je pak navíc naprosto hloupý a odhalení s bratrem nám tu naservírovali rovnou 2x, přičemž v obou případech šlo o nudného záporáka. Vedlejší postavy z původního seriálu jsou tu navíc úplně zbytečné a dokonce i bez hlavních hrdinů by se film klidně obešel. Škoda, že tvůrci přišli s něčím takovým, měli nám radši ukázal Alphonse v Xingu nebo Edwardovu cestu na západ, čímž film mohl krásně navázat na seriál. 60% ()

Dante16 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tak tešil a tak ma sklamal :( animácia mi hrozne nesadla príbeh by sa ako tak ešte dal. Začiatok dobrý potom to klesalo a na konci sa to zlepšilo. Bratři Elricovi tu myslím ani neboli hlavnými aktérmi na postavy ktoré ste zvyknutý sa netešte lebo jediný kto tam bude je Roy,Riza a Winry a aj tých uvidíte minimálne ale za to tu je veľa nový postáv ktoré ale niesu vôbec zaujímavé a moc sa o nich nedozvieme takže ako obrovský fanúšik série dávam 3* a dúfam že nabudúce si takéto odfláknuté dielo odpustia. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kam přijdou Edward a Alphons, tam je vysoká pravděpodobnost pořádné alchymistické rozmíšky. A když pod vlivem okolností dorazí do nespravedlivě obsazené země, dají se čekat velké věci. Hlavní hrdinové mého nejoblíbenějšího anime se vrací v samostatném příběhu, který je perfektní už svou premisou. Nerýpe se totiž v homunculech, Bradleym nebo dalších intrikách Centrálu. Místo toho posílá bratry Elricovy na dobrodružství do míst, která neznáme, do oblasti, která po celé seriálové dění byla jen prázdným místem na mapě. A i když je nálada filmu podstatně temnější než u seriálu, utekla mi prohlídka po zemi Milos více než svižně. Všechno sice logicky zůstává uzamčeno v samostatné "epizodě", ale Edward je remcal, Alphons šlechetný zachránce a když se staví i Roy Mustang s typicky zachmuřeným výrazem, jsem z jejich návratu nevýslovně šťastný. Obrovské díky tvůrcům za to, že mě nechali, abych se na dvě hodinky vrátil do tohoto úžasného světa. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Nejsem ochoten ztrácet čas dlouhým komentářem. Vezmu to krátce. Nemá to nic společného s FMA. Jen postavy, které se ještě nechovají ani podobně jako v seriálu. Ten film nedává smysl ani z logického hlediska a příběh je nudný. Nebýt výborné animace na které dělalo spousta různých tvůrců byl by to regulérní odpad. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší Alchymista. I když se zde vůbec neřeší homunculové, kámen mudrců zůstává a opět se jej někdo snaží získat, resp. vyrobit. Celý děj tak může připomínat několik epizod seriálu z roku 2003. Film je navíc až moc dlouhý, tak půl hodinu bych v klidu vynechala. Ať jen nekritizuji, tak vidět opět staré známé v akci bylo víc než fajn, ostatně oni by mě potěšili v čemkoliv, a akce i animace nezklamaly. 7/10 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama