Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný jednoduchý snímek o obyčejných lidech. Mě se líbil, protože jsem nečekala nic extrémně hlubokého nebo romantického či vtipného. Dostalo se mi pár zajímavých myšlenek, trocha toho humoru, ale hlavně tu šlo prostě o dva lidi, co si dopomohli, aby konečně začali něco dělat se svým životem. Odrazili se ze stagnující pozice. "She was like the best teacher I've had here... She was like the second best teacher I've had here." Aneb Teda teda vlastně Joshe Radnora znám fakt jen z role Teda v himym a bylo milým překvapením, že umí hrát i v normálním filmu a dokonce si ho i tak dobře zrežírovat. A jak jsem zjistila není to jeho první tvůrčí počin, takže vím, na co se v nejbližší době podívám. A co se týče Elizabeth Olsen tohle byl první film, co jsem s ní viděla, ale vypadá na příjemnou a dobrou normální herečku, tak doufám, že ji v budoucnu uvidím častěji a určitě zabloudím i do její starší filmografie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zklamání.Od někoho,kdo je mnohdy přirovnáván k božskému Woodymu bych čekal mnohem víc než jen hodinu a půl rádoby filozifického tlachání o ničem.Radnor navíc opět hraje Teda Mosbyho.Týpka,který pořádně neví co chce a když už může něco mít,začne se v tom nesmyslně pitvat a řešit,aby nakonec neměl nic a mohl zase uvažovat nad tím jak to má těžké.Pokud v něčem lehounce snese přirovnání k mistru Alenovi,pak snad jen ve své viditelné a zřejmé lásce k New Yorku...40% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vo filme bolo okrem iného povedané niečo v tom zmysle, že človek má hovoriť o tom, čo sa mu páči, a o tom, čo sa mu nepáči, hovoriť nemá. Takže tentokrát sa toho budem držať. Liberal Arts je film taký obyčajný, príjemný, zo života a dobre sa naň pozerá aj vďaka sympatickému Joshovi. Richard J. ma tiež veľmi potešil. Ale najviac ma potešili všetci tí čítači kníh. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Matku sice hledá stále marně a čím dál více otravně již osm let, ale točit filmy Josh Radnor docela umí. Už jeho předchozí snímek byl celkem solidní dialogovka a ani tentokrát Ted rozhodně nenudí. Některé rádoby chytré dialogy sice šustí papírem a lidi co takhle mluví potkáte jen stěží. Sympatické postavy a herci to však drží nad vodou a Elizabeth Olsen zkrátka neodoláte. Zkrátka zase jedna pěkná indie pohodovka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je o tři roky mladší, než slavná dvojčata, přesto už nyní toho Elizabeth Olsen pro filmovou historii udělala víc, než někdejší módní a obchodní ikony. Tentokrát okouzlí Newyorčana, který se vrátí na svou alma mater, se kterou se loučí jeho bývalý profesor. Oním okouzleným je scénárista a režisér snímku Josh Radnor alias Ted ze sitcomového hitu Jak jsem poznal vaši matku. Není to žádný neználek, se svým debutem Bezvadíkyještěprosím bodoval na festivalu Sundance, ani tentokrát zdaleka nešlápl vedle. Malý hezký nezávislý film naznačuje, kolik JÍ toho tenhle zvláštní svět nabízí, a kolik toho ON už zřejmě promarnil. Bloudění životem ho nakonec svede o skoro dvacet let zpátky, na univerzitní půdu, a tam to začne trochu skřípat. Asi jako většina stále začínajících autorů má totiž Radnor problém, co si vybrat a za čím má cenu jít do hloubky. Zbytečně se tak dohaduje skrze pubertální upírskou knížku, odmítá sex. Naplno tak představí svého ňoumovitého hrdinu, kterému je pětatřicet a zřejmě nikdy se nestane chlapem. A to je možná ten problém. Bral bych všechno a nepotřebuju jasně nalajnovaný příběh, ale nesnáším zmatené a pasivní hrdiny bez směru. I proto ty čtyři hvězdy nejsou dvakrát silné v základech!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • Kníha, o které se Jesse (Josh Radnor) a Dean (John Magaro) baví v kavárně a nemocnici, je "Infinite Jest" od Davida Fostera Wallace. Wallace spáchal v roce 2008 sebevraždu. (Marek#33)
  • Film sa natáčal prevažne na alma mater herca Josha Radnora (Jesse Fisher) Kenyon College a v malej škole v meste Gambier v štáte Ohio, kde študovala herečka Alison Janney (Judith Fairfield). (Marek1991)

Reklama

Reklama