Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor je nenapravitelný romantik a indiečkář. Po poměrně milém a nenuceném Happythankyoumoreplease ale přichází s hodně nedotaženou látkou. Svobodná umění mají skvělé ingredience i kulisy, ale bohužel taky tunu hluchých míst a vypravěčských přešlapů. Je to škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. Tak snad příště, Joshi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný jednoduchý snímek o obyčejných lidech. Mě se líbil, protože jsem nečekala nic extrémně hlubokého nebo romantického či vtipného. Dostalo se mi pár zajímavých myšlenek, trocha toho humoru, ale hlavně tu šlo prostě o dva lidi, co si dopomohli, aby konečně začali něco dělat se svým životem. Odrazili se ze stagnující pozice. "She was like the best teacher I've had here... She was like the second best teacher I've had here." Aneb Teda teda vlastně Joshe Radnora znám fakt jen z role Teda v himym a bylo milým překvapením, že umí hrát i v normálním filmu a dokonce si ho i tak dobře zrežírovat. A jak jsem zjistila není to jeho první tvůrčí počin, takže vím, na co se v nejbližší době podívám. A co se týče Elizabeth Olsen tohle byl první film, co jsem s ní viděla, ale vypadá na příjemnou a dobrou normální herečku, tak doufám, že ji v budoucnu uvidím častěji a určitě zabloudím i do její starší filmografie. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Reiner, Brooks, Burns... Viac režisérov už napodobňovalo Allena a zo všetkých mi Radnor vadí najmenej. Jeho Liberal Arts je veľmi podobné (a cituje) a zároveň iné, no stále príjemné a nenásilné. Stále pripomína jeho prvotinu a stále je to absolútne klasický nezávislák, ale zároveň tak nejak dospelejší; Ako keby sa od Happythankyoumoreplease posunul o desať rokov dopredu v čase a snažil sa riešiť problémy, ktoré ho časom začnú trápiť. Ako keby dospieval spolu so svojim filmom... PS: Zatmievačka sa vracia !!! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film pro toho,kdo má rád intelektuální konverzačky.Což není můj šálek kávy.Radnor si ve své roli fakt naložil.Reší pocity starého profesora z odchodu do důchodu,dcera známých se rozhodne že chce přijít o panenství zrovna ajen s ním,jiný student s ním řeší svoji nedokonanou sebevraždu předávkováním se léky.Profesorka ho ze své postele pošle rovnou do háje,náhodný známý z parku mu musí neustále sdělovat svá moudra a čtení znaků v obilí je pro něj ta největší výzva....a Radnor je celý film jedno velké ucho. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kto si zväčšuje vedomosti, ten si zväčšuje aj bolesť... Taký smutno-pekný film, ktorý bol o všetkom možnom, a napokon si človek uvedomí, že vek nie je až tak úplne všetko. Ale aj o tom, že teoreticky môže mať niekto perfektný prehľad, ale prakticky je úplne mimo... No nemôžem vysloviť takú spokojnosť ako by som od filmu s týmto potenciálom očakával, obzvlášť keď prvý Radnorov film HappyThankYouMorePlease bol absolútne vynikajúci kúsok. O niečo podobné sa snažil aj tu, akurát že to až tak úplne nevyšlo. Bolo to dobré, zaujímavé, dokonca by som povedal, že na zamyslenie, ALE niečo dôležité tomu chýbalo - zvýraznenie deju a aj celého posolstva. Dialógy a zmeny charakterov postáv boli zvládnuté nadpriemerne, ale to prevedenie príbehu bolo také trochu fádne. To je celkom škoda, lebo ako som už povedal - potenciál to malo určite vyšší. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • Kusy klasické hudby, z nichž si Jesse (Josh Radnor) a Zibby (Elizabeth Olsen) prostřednictvím dopisů sdělují dojmy, jsou: J. Massenet: "Meditace", J. S. Bach: "Brandenburský koncert", A. Vivaldi: opera "Giustino", R. Wagner: některá z oper (pravděpodobně "Tristan a Isolda") a W. A. Mozart: opera "Cosi fan tutte". (Ak.žena)

Reklama

Reklama