Reklama

Reklama

Ahoj! Jak se máš?

  • Rumunsko Buna! Ce faci? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Protagonisty brilantně vystavěného a neobyčejně duchaplného příběhu jsou manželé Gabriel a Gabriela, on hudebník, ona majitelka čistírny oděvů. Během dvacetiletého soužití se z jejich vztahu dávno vytratilo veškeré jiskření, a oběma tak chybí už jen krůček k tomu, aby podlehli mámivému kouzlu internetového chatování. Po několika nocích strávených online komunikací s cizincem, se oba zamilují – neví však, že v podstatě komunikují jeden s druhým. Vášnivá přitažlivost k neznámé osobě se mísí s pocity viny vůči jejich podváděnému partnerovi. Ještě více zmatený je jejich syn Vladimír, teenager s velmi aktivním sexuálním životem, když zjistí, že jeho rodiče flirtují po síti. Virtuální svět je přitažlivý, ale skutečné setkání obou milenců je nevyhnutelné… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se nessnaží ani o humor ani o romantiku za každou cenu. Staví na zábavných situacích, realistických dialozích a přirozenosti. Zápletka je sice značně prošoupaná, ale nenudí a dokázala ve mě vyvolávat pozitivní pocity. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rumuni otevřeli manželské problémy zábavnou formou, čímž veškerá zábava přešla na jejich syna, který tady coby pornoherec junior předvádí neuvěřitelné výkony. Škoda, že jeho rodiče jsou tak strašně nudní a nezáživní. Dost kazí dojem z jinak zábavného filmu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se zasměju, dojmu nebo alespoň budu příjemně bavit. Místo toho jsem sledovala nepříliš originální a nepříliš zábavný film bez nějaké rozvíjející se dějové linky (postavy si hodinu a půl prakticky jen chatují), který nemá ani atmosféru, ani styl. Velmi lehce zapomenutelné. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ahoj! Jak se máš? - Mám se skvěle, právě jsem viděl parádní film. - O čem byl? - O opravdovosti života. - Myslíš tím to, že ne všechno je na Světě tak dokonale uhlazené, a že ne všichni na Světě jsou tak dokonale krásní, jak to vídáme ve filmech zpoza velké louže? - Ano, přesně tak to myslím. Kdo tvrdí, že je tenhle film nezajímavý, nudný nebo snad ošklivý, se možná jen snaží oblafnout sám sebe a svoje vlastní žití. - Takových lidí je hodně, kterým se nelíbí, když jim někdo předhodí něco, co není jen k smíchu. - Přesto ale i tenhle film je humorný a plný pozitivní energie, stačí se mu jen otevřít a přiznat si, že spoustu z toho všeho známe sami moc dobře. - A myslíš, že se lidé chtějí dívat na to, jací skutečně jsou? Nechtějí vidět spíš to, jací touží být? - Asi máš pravdu. Před odrazem zrcadla zavíráme oči a představujeme si něco jiného. Jenže jenom proto není zrcadlo špatné a zlé. - Díky za hezké povídání, měj se hezky. - Ty také. A nezapomeň, že mít se hezky neznamená jen hezky vypadat nebo mít jen samé hezké věci. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal víc. Hlavně jsem doufal, že se trošku zasměju, ale u Buna! Ce faci tohle nehrozí. Hodně lidi ve Varech řikalo, že tohle je film ze života, ale musím nesouhlasit. Že se něco takového v reálném životě stane je asi taková pravděpodobnost, že Janoušek náhodou má 4 stejné SPZ. ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Buna! Ce faci? / HELLO! HOW ARE YOU? / Ahoj! Jak se máš?) ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, rozhodně by jsem neřekla, že jde o neobyčejně duchaplný příběh. Neviděla jsem nic, co by se nedalo dopředu odhadnou. Film postrádal silnou atmosféru, příběh, herecké výkony...nebylo tam nic, co by se mě dotklo a oslovilo mě. Dialogy jako klišé, rozpad dlouholetého soužití podle šablony a obrazové kompozice bez mého povšimnutí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tady trochu víc tlačilo na to, že je to komedie, tak je to možná opravdu zábavné a skvělé, ale ono to prostě není tak vtipné, jak by to mohlo být. Je fajn, že se film nebojí pracovat s nahotou, že se zabývá tématem romance a podvádění u rodičů, vlastně i ten nápad je dobrý, ale je to prostě celé takové moc snadné. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na současnou rumunskou produkci a tenhle vzorek mě potěšil. Jednak si nic nedělá z toho, že se sem tam objeví prso nebo zadek a druhak nešpekuluje s obrazem, filtry a tak. Příběh samotný je banální, ale o to pochopitelnější a přístupnější divákovi. Figurují zde vlastně dva vypravěči a zejména Vladimírův pohled na svět je super. Závěr taky potěšil, takže se nakonec hodnocení vyšroubovalo na slabší 4*. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Komedie francouzského typu, která je lepší jak většina francouzských komedií posledních let. Milé, skutečné, uvěřitelné a bylo fajn, že Maftei netlačil film někam do depresivních vod, tím by přišel o punc originality. Skvělé! ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Nikterak výjimečná komedie s několika opravdu vtipnými momenty. Třebaže se mnou někdo nemusí souhlasit, trochu mi připomněla českou tvorbu (rumunských filmů jsem moc neviděla, tak jsem si to musela někam zařadit). Bavila jsem se, takže můj verdikt - 3,5*. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2011) Velmi příjemné překvapení z Rumunska! Snímek sice nenabízí nic zcela originálního a rozehrává příběh lehce vyčpělého vztahu dvou manželů (kterým už chybí ona vášeň a v podstatě se ve vztahu nudí), který je lemován jejich seznamováním se s výdobytky moderní počítačové doby a edutami ze života jejich dospívajícího syna toužícího po tom stát se slavným. Postavy jsou lehce klišovité, některé scény předvídatelné, ale to přece nemůže ničemu vadit v případě, že film šlape a rozhodně BAVÍ po celou dobu své stopáže. Jestli tedy budete mít možnost tento film vidět, jděte do toho, chybu určitě neuděláte a výborně se pobavíte! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bylo by to i na pět hvězdiček, kdyby si druhá půlka filmu zachovala vtip části předchozí. V té první jsem se situaci, kdy manželé spolu chatují a domnívají se, že se zamilovali do úplně cizího člověka, jsem se nasmál dosytosti. Pak to ale začíná nabírat trošku jiný směr - romanticko-etický, řekl bych. Ono to je trochu ze života, zvlášť toho současného, kdy začínáme virtualitu brát jako něco skutečného a dokonce je nám virtuální prostřední náhražkou za skutečný život. Čekal jsem trošku vtipnější a uvolněnější závěr při setkání s kytičkami růží v parku. Vědomí, že manželé se sice rozcházejí (aby se zřejmě pak dále scházeli při chatování) a navrací se k tomu, s čím začínali, se tam pak už nějak vytrácí. Ale Rumuni rozhodně udělali velký skok ve své kinematografii. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Po určité době dám rád plný počet. Spousta uživatelů asi ne, ale já jsem tam tu opravdovost viděl. Původně jsem šel na francouzský film, Rumuni ale překvapili. Zajímavé záběry, mého srdce se dotkly hlavně 3 scény (ťukání do klávesnice v rytmu piana(nebo klavíru?:)), klepač a odchod Gabriely z Gabrielova koncertu). 5 hvězdu dávám za celkově prožitý den a večer, který mohl skončit jinak, ale nakonec skončil tak, jak skončit měl. Díky, žes šla, Evi.:) ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická zápletka: ona miluje jiného a on jinou a přitom jsou jen oni dva. Obrácený vývoj synáčka za honbou nedosažitelného (unikajícího) a otevřený konec z filmu dělají příjemné pokoukání. Ne úplně šťastně je však zakomponovaná složka chatu ve formě vět v obraze, která bez problémů určitě funguje pro rumunsky hovořící publikum, ale ostatní odsuzuje ke zmatenému sledování dvou titulků. ()

Reklama

Reklama