Reklama

Reklama

Útěk

(festivalový název)
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy / Mysteriózní / Dobrodružný
Španělsko, 2011, 11 min

Obsahy(1)

Žvýkačka. Vodítko na psa. Skvrna ve tvaru Austrálie na zdi. Ohnutý semafor. Každý z nich má svůj vlastní příběh, ale dohromady vypráví o něčem úplně jiném. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (11)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Máte rádi Wese Andersona? Já moc, a proto se mi kraťas La Huida moc líbí - jeho poetika a barevnost je mi nesmírně blízká. Ano, dějová linka j e mírně oslabená, ale o to v tomhle filmu vlastně ani tolik nejde. Rozhoduji se nakonec mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale asi se nakonec přikloním k pěti - za hudební složku, orchestr pod plachou, za výběr VŠECH týpků a za ten zpomalený běh. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na MFFKV a je to naprosto dokonalý. Bohužel víc k tomu ani říci nemohu, jelikož sled všech věcí v tomto snímku jde závratnou rychlostí a už vůbec nějak nevím o čem to je. Jen vím, že mě to dokonale povzbudilo a pokud to najdu s titulkama tak se na to ještě několikrát podívám ;) 100% ()

Reklama

actor-SP 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoducho stráviteľné, no okúzľujúce predstavenie plné otáznikov, emócií a dych-berúcich obrazov za účasti podmanivej hudby koledujúce si o označenie "najfascinujúcejší krátkometrážny útek všetkých čias", kde nápadito-sofistikovaný rytmus samotného deja mierne zaostáva za hustotou nápadov vtesnaných do 11 minút. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tento film klame telom. Zasvätene a s elánom, prostredníctvom rýchlo zostrihaných efektných obrazov a hektického komentára o "veľkej malej udalosti" v priebehu pár minút predstaví kopec vecí, prostredí a postáv. Akoby veľmi dôležitých, v skutočnosti nepotrebnej hlušiny. Pre istotu som si to pozrel 2x, aby som po prvotnom nadšení (vlastne nevediac z čoho) len sklamane rezignoval. Je to niečo ako reklama: za kratulinkú dobu stovky vznešených, citovo podfarbených slov na propagáciu výrazu: produktu. Alebo niečo ako naopak prevrátená príhoda pankáča: v nej má každé slovo jasný význam, nadbytočné línie sa okresajú na minimum (čo je zrejme dané priamočiarosťou postoja k svetu v kombinácii s úsporným čítaním) a do popredia sa dostáva príbeh, jeho zmysel, či skôr nezmyselnosť a absurdita, pričom takmer vždy sa nájde aj pozadie konania spočívajúce v hodnotovom postoji, odmietajúcom autority, ponižovanie, panujúci systém, vyzdvihujúcom rebéliu, vzdor a solidaritu so spoločensky vylučovanými. La Huida je presný opak - cukríkové, ničnehovoriace želé v hlavnej úlohe s bankovkou a nezmyselným naháňaním sa za ňou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta první část filmu je naprosto skvělá. Na první pohled vypravěč popisuje nesmyslné a zbytečné detaily, které pak ve druhé části vytvoří celek a najednou dají smysl. Tohle je krásná hra s akcí a reakcí. Je to jako sestavit komplikovaný přístroj, který má jen za úkol, aby jím projela kulička a na konci něco udělala. Je to vynalézavé a místy hodně vtipné. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama