Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co si korejská kinematografie splnila sen o vlastním monster filmu Mutantem a uhranula domácí publikum původním katastrofickým spektáklem Haeundae, jenž uvedla Filmasie před dvěma roky, přichází na řadu korejská variace na Nebezpečnou rychlost. Zde nicméně autobus vystřídá rychlostní motorka. Bývalý člen motocyklového gangu živící se jako poslíček musí na příkaz neznámého manipulátora rozvážet po městě bomby, jinak exploduje výbušnina v přilbě, kterou si náhodou nasadila jeho bývalá přítelkyně. Stejně jako v případě snímku o gigantické tsunami řítící se na město Pusan i tentokrát je publikum vystaveno specifickému mixu bombastické akce a pitvořivého bláznivého humoru. (Filmasia)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ BY MĚLA BOUCHNOUT ODPOLEDNE UPROSTŘED SOULU BOMBA?....“ /// ...protože mě tak nějak sereš....jako by si řekl jeden korejskej občan, kterýho serou motorkáři, páč prej vohrožujou spoustu nevinnejch lidí. Tak jednomu hňápne do helmy bombu a suše řekne: ,,ODTEĎ MĚ BUDEŠ POSLOUCHAT!“ Vzduchem svištěj auťáky, furt něco bouchá, všichni (skoro, no...) jezděj na motorkách a bomby likvidujou barák za barákem. Akce dobrá. Motorkářská akce – že by Cageovi chytla i ta druhá hlava. Vtipný herectví po asijsku – teda přehrávání (ale kurevský!!! Ty vole chlapi, já myslel, že tohle už máme za sebou!), neberou mě ani charaktery nebo snad citovky. Jen ta akce. Jsem schopnej (všeho, my víme...) srát na pravděpodobnost, ale taky bacha na to skučení a bulení. Je fakticky strašidelný! Inu což, jinej kraj.... a snad to nebudete brát jako spoiler, když napíšu: ,,MY ŽIJEME! MY ŽIJEME! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem klubu korejských mopedistů. 2.) Dostal jsem komickou roli v korejským filmu. 3.) Chcu mrknout, jak to dneska dělaj šikmooký kaskadéři. 4.) Thx za titule ,,KatySchka & Misaki“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní akčně-komediální oddechovka!! Tohle mi fakt na vánoční svátky sedlo!! Ztřeštěná komedie vykrádající pár západních, podobně laděných filmů. I tak si jde však svojí typickou "korejskou" cestou, což znamená mraky barev, úúúžasný vizual, spousta humoru snoubící se s napětím, nonstop akce, uvřeštěná holka, neschopní policajti, spousta výbuchů atd. atd. ... Prostě paráda!! Hlavně nebrat nic vážně, je to prostě oddechovka, vypnout mozek a bavit se. ("Tady jsem poprvé viděl, jak letící kovový plech rozřízne jedoucí auto podélně!!" :-))) ). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o najlepšom motorkárskom kuriérovi, ktorý dostane za úlohu porozvážať niekoľko balíčkov, ale neznámy muž v telefóne mu oznámi, že sa v nich nachádzajú bomby a každú z nich musí rozviezť v časovom limite, inak exploduje výbušnina v prilbe jeho bývalej priateľky, ktorá si práve objednala jeho služby. A tak musí nielen unikať pred políciou, ktorá ho považuje za teroristu, ale aj prísť na to, kto mu to urobil. Spracovanie je na tom dobre, nie je tu prakticky nič originálne, film je kombináciou Nebezpečnej rýchlosti, Taxi a tretieho Kuriéra, len v komediálnejšom prevedení, ale film sa ani na nič iné nehrá, už od úvodných minút sa začne zábavná dynamická akčná jazda, ktorá až na kľudnejšie podaný stred filmu trvá väčšinu času, tu sa stále niečo deje a je to celkom slušná zábava, ale časom už film aspoň trochu zvážnie, aby sa nielen zistila motivácia muža v telefóne, ktorá síce nie je originálna, ale aj tak mám tento štýl rád a v tomto prípade som ho ani nečakal a aj celkovo je záverečná fáza iná, ako zvyšok filmu, ale o nič horšia. Akcie je tu dosť a je nadmieru vydarená. Tvoria ju hlavne rôzne naháňačky, ktoré sú až prekvapivo veľkolepé, rozmanité a zábavné, je tu množstvo zničených dopravných prostriedkov a zaujímavých efektov, ktoré síce väčšinou nie sú dokonalé, ale keďže sa jedná o komédiu, tak to vôbec neprekáža a poteší aj plno slušných explózií. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, všetka akcia je vydarená, ale zaujali ma hlavne takmer identické verzie scén z iných filmov, ako deštrukčná naháňačka z Ostrova, súboj z Polnočného vlaku alebo explózia zo Swordfish. Čo sa týka humoru, tak nie je práve originálny alebo zvlášť nápaditý, také sa tu nájdu možno dve situácie, inak je väčšinou založený na silnom prežívaní toho, čo sa práve deje, ale vo filme s touto tématikou mi to sadlo, takže som sa bavil. Herecké obsadenie sa mi páči, Lee Min-Ki v hlavnej úlohe je bez problémov, ale o dosť lepšia je Kang Ye-Won, ako jeho spolujazdkyňa proti svojej vôli, ktorá ma svojimi reakciami bavila prakticky celý čas a k tomu viacero slušných vedľajších postáv ako Ko Chang-Seok alebo Kim In-Kwon. Réžia a technická stránka síce za žánrovým vrcholom o niečo zaostávajú, ale inak sú až prekvapivo dobré. Dostal som presne to, čo som chcel, nenáročnú ničím originálnu akčnú zábavu a to tento film splnil dobre. 75% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná akce s velmi pokulhávajícími triky, kde si reálnost většiny akčních scén vzala dovolenou a dovolila tak tvůrcům natočit akční kousky v pravdě neuvěřitelné... Film je křížencem Speedu a Taxi Taxi, ale přijde mi lehce utahaný... Nicméně hlavní dvojici to jde dohromady a i díky vedlejší roli bláznivých policistů se to dá dokoukat... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdysi býval jedním z členů motocyklového gangu, ale dnes už je jen obyčejný poslíček. Až do chvíle, kdy se shodou okolností přilba s výbušninou octne na hlavě jeho dávné lásky, a on musí plnit rozkazy neznámého šílence, jinak helma (i s hlavou v ní) exploduje. A explozí nebude málo - neznámý telefonista rád vyhazuje věci (a budovy, a lidi) do vzduchu, a poslíček za něj dělá onu černou práci... Nejdřív si odbudu tu hlavní výtku - Korejci jsou pekelně uřvaní, a furt jen s šílenými grimasami pobíhají a řvou (extrémně je to vidět v závěrečné scéně, která je naprosto šílená). Tak a nyní už jen to pozitivní - scénář mne docela bavil, a ač si matně vzpomínám, že jsem už něco podobného viděl, tak i tato korejská varianta mne dost bavila. Svůj díl na tom má vizuální zpracování, které je naprosto brilantní, a dá se říct, že od první minuty do poslední se stále něco děje (něco bouchá, auta lítají vzduchem, motorky sviští), a když už se nic neděje, tak se dá obdivovat ladná postava hlavní (a vlastně jediné) ženské hrdinky v přiléhavé motocyklové kombinéze.... Rozhodně doporučuji počkat až do závěrečných titulků, které sice neobsahují zpackané záběry, ale naopak jak celé natáčení probíhalo a jak si kaskadéři zase jednou pěkně mákli... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Nekdo tady kolem pise, ze je to jako Rychle a zbesile na motorkach. Neni. To by nejdriv rychle a zbesile museli jeste vic zbesit a pak mozna...i kdyz. Proste asijska silenost, ktera mohla byt klidne kreslena, a ktera je urcena predevsim teenagerskym vyznavacum asijskeho humoru. Ktery je prece jen hodne jiny nez ten nas... Cili jako naprosto odpocinkova zabava bez zapojeni mozku to muze jednou zafungovat. :) Aneb dostal jsem co jsem ocekaval. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Super akční komedie. Sice zde není moc dobrých rvaček, ale silničních honiček je tady dost. Počítačové efekty jsou pravda trochu slabší a někdy hodně přestřelené, ale v pohodě to jde strávit. Humor se mi hodně zamlouval, u některých scén jsem se málem po*** smíchy. Například když polda ukazuje na vlak něco jako time-out, aby ho zastavil, to jsem si musel dát pauzu abych to rozdejchal. A policejní šéf byl skvělý. Jeho vztekání mi připadalo dobře zahrané. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Akční šílenost na n-tou, ale šílenost v tom dobrém slova smyslu. Korejci tentokrát vytasili ten nejtěžší kalibr toho nejlepšího z jejich humoru a až na poslední půl hodinku jsem se řezal smíchy nepřetržitě. Chudák moje bránice. Smysl to pokaždé dávat nemusí, jen když to člověka zabaví a pobaví a já se bavil skvěle. I know her face! Well, you know Bin Laden's face! Shoot the wheel! ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

joj paráda, ústredná dvojica je roztomilá ako to len kórejčania vedia byť s tou ich mimikou, hatlaninkou ťoťo ťuťu ťo, vzhľadom atď :) PS: pozor, sú dve verzie, 83 a 115 minútová, dlhšia lepšia ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Akční snad, ale komedie určitě ne! Přiblblé asijské ječení rozhodně nelze považovat za typ humoru, snad jen když se člověk narodí trochu více na východě! Dvě hvězdy za to, že se "hvězdy" potloukly - a párkrát to určitě bolelo. ()

BPetra 

všechny recenze uživatele

Občas se to tváří strašně vážně... bouračky, auta lítající vzduchem, výbuchy... a pak najednou přijde nějaká scéna, kdy prostě nevydržíte a vybuchnete smíchy. Úplně mě dostala občasná "přiblblost" hlavních hrdinů... ale jenom v tom dobrém smyslu, protože ta na tom všem byla nejvtipnější. A ještě k tomu tam je můj miláček Lee Min KI! ^_^ Co se týče akce, tak klobouk dolu. To je poprvé, co jsem viděla tolik zničených aut (snad ani američani jich tolik nemají XD) a každopádně nejvíc mě dostaly scény na konci, kdy nám filmaři ukázali, jakou těžkou práci odvedli dubléři a kaskadéři. Před těmi lidmi se člověk může jenom sklonit. Každopádně doporučuju pro odreagování! ()

Reklama

Reklama