Reklama

Reklama

Recenze (8)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trailery klamou. Bodyguard není další kousek z dlouhé řady akčních komedií v jihoindickém stylu a akce je v něm jen o pár sekund víc, než se vlezlo do upoutávek. Namísto charakteristických over-the-top soubojů film staví na humorných scénkách (= troškovských výstupech uječeného tlouštíka) a milostné zápletce (= romantiky zbavený konstrukt v němž se oba aktéři chovají jako ufoni z hodně vzdálené galaxie). Spousta indických diváckých hitů mi připadá v lecčem blbá, ale také je na nich obvykle něco viditelně atraktivního a jejich úspěch je tak možné snadno pochopit. Bodyguard je ovšem výjimka a jeho divácký ohlas pro mne zůstává hůře vysvětlitelný, než počet členů Kelly Family. A to zvláště v kontrastu s tím, jak malý zájem Indové jevili o daleko povedenější filmy z žánrové směsky komedie / akce / romantika, jako je třeba Bbuddah Hoga Tera Baap. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem na tomhle něco opravdu milovala, byla to Teri Meri. Skvělá píseň, plná citu, velmi dramatická a přesto ne přehnaná. I na plátně vypadá skvěle, ačkoliv Slaman mohl běhat méně Very Happy Bohužel mi to připadá, že se dokonale vykašlal na nějaké hraní. Prostě pózuje sám za sebe a občas mluví. Kareena vypadá půvabně a je ve své roli přesvědčivá, ovšem nemá moc s čím pracovat. Ostatní postavy jsou dokonale bezvýznamné, "zlouni" mají asi tak dvě scény. Tsunami se snaží být novodobý Johny Lever, ale jenom mi lezl na mozek. Hlavní postavy jsou velmi uboze propracované, neprocházejí žádným vývojem a nudí. A ani se nevyvíjí jejich vztah. Pořád jsem se jenom divila, odkud se vlastně všechny ta láska vzala. Jako pár mne nezaujali a jejich problémy se mě nedotkly. Akční scény byly ve špatném slovy smyslu směšné. Příliš mnoho levných počítačových triků. Lepší než Salmanův předchozí film Ready, ale pořád velmi slabý a rozhodně nezasluhující hit. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Salman sa mi tu veľmi páčil a Kareena tiež. Bodyguard sa zaradil do TOP 3 mojich filmov so Salmanom pre mnoho vecí, v prvom rade.... nehádže tu trápne vtipy, hrá síce "svalovca" ale s krásnou čistou až trochu naivnou dušou a srdcom a myslím, že to zvládol bravúrne, sú tu úžasné piesne, fakt skvelé, Teri meri proste nemá chybu. Dej, aj keď som samozrejme podľa názvu očakávala niečo na tému ako sa hviezda zamiluje do svojho osobného strážcu, ale tento príbeh na neprestal prekvapovať až do konca. Samozrejme si tu Salman dal bitkárske scénky, aby mohol predviesť svoje svaly a sú fakt dobré, nie len tie scény :-) a až tak že im človek nemusí veriť, lieta vzduchom ako Spiderman, verím mu, skáče krížom po vlakoch rútiacich sa plnou rýchlosťou, samozrejme, že mu to verím, kto mu to nechce veriť, nech sa ani nedíva :-) Film naozaj stojí za pozretie a pripraviť vreckovky samozrejme.... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Romantická spíše komedie, než pravá akčňárna, která je navíc na závěr okořeněna až nečekaně dramatickou pasáží, kterou jsem opravdu nečekal, ale sedla tam parádně, neboť snímek sám o sobě nebyl tolik protknut hlubšími emocemi (i když to tím obsahem bylo jako z úplně jiného příběhu a na několik otázek ohledně děje nepřišla jasná odpověď). Musím zmínit, že bitky byly až přehnaně (a to i na indické filmové poměry) létací a „gumové“, kde se hlavní hrdina odrážel od kohokoliv a čehokoliv jako hopík. Já osobně jsem na podobné věci už dávno zvyklý a vůbec mi nevadí, ale všeho moc škodí. Jelikož se jednalo jen o drobnost, milerád jsem se od ní odprostil, vypnul logické myšlení a užíval si pohodový filmík, který mi svojí humornou i romantickou stránkou zcela vyhovoval. Tempo bylo sice občas kolísavé, příběh chvílemi nesourodý, ale neměl jsem k ničemu, mimo již zmíněného, žádnou výraznou výtku. Salman Khan je pro takové role přímo stvořený a Kareena Kapoor ho hezky doplňovala, i když z ryze mužského pohledu mi jako žena stále nic neříká. Ovšem jako herečku ji plně respektuji. Hudba příjemná, ale již v mnoha jiných recenzích zmíněná skladba Teri Meri je přímo skvostná a oproti zbytku kvalitou z jiného vesmíru. Každý na to může mít jiný názor, což je v pořádku. Já se řídím svým, a to je rovněž v pořádku. A jelikož přišly na řadu i emoce, tak nevidím jediný důvod, proč neudělit čtyři hvězdy. Neberte to/se tak vážně lidi! ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Proč jen nemůže někdo Salmanu Khanovi dát nějakou pořádnou roli...proč pořád hraje přitroublé svalnatce nebo sukničkáře, ale v základu je to pořád to samé. Kareena Kapoor v roli neurazí, ani nenadchne, písně jsou dobré a konec dokonce celkem překvapivý a nečekaný, ale stejně jsem byla nucena již od prvních deseti minut nad filmem kroutit hlavou. A přitom to ten potenciál mělo....ach... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní ženská role byla nejprve nabídnuta indické herečce Asin. Ta ale z důvodu primárního zaměření na natáčení romantického snímku Ready (2011) nabídku odmítla. Roli Divye tedy dostala herečka Kareena Kapoor. (Conspi)
  • Natáčení snímku odstartovalo 16. 1. 2011 v prostorách privátní multi-instituční univerzity Symbiosis International University. Ta je situována v osmém největším indickém městě Pune. Filmový kampus Lavale byl pak filmaři vytvořen z celého univerzitního bloku se zaměřením na management a obchodní činnosti. (Conspi)
  • Dvě specifické filmové skladby měly dle původního záměru filmařů být nahrány v nespecifikovaném prominentním evropském studiu. To ovšem posléze produkční společnost zamítla s odůvodněním vysokých nákladů. Původně schválený rozpočet filmu byl filmaři několikrát navyšen. Posléze byly skladby nahrány v bombajském studiu Film City. (Conspi)

Reklama

Reklama