Reklama

Reklama

The Barrens

  • Kanada The Barrens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory jejich neochotě vezme Richard Vinyard (Stephen Moyer) svou manželku Cynthii (Mia Kirshner), mladšího syna Dannyho a dospívající dceru Sadie na prodloužený víkend tábořit a stmelovat rodinu do New Jersey Pine Barrens. Jakmile se dostanou do Warten State Forest vběhne jim do cesty zmrzačený jelen a málem se srazí s autem Vinyardových. Později ten večer padá další zkrvavené zvíře ze stromu. Zlé se změní v horší, když vysokoškolský student, kempující nedaleko, zmizí v lese. Richard bere rodinu na výlet dále do lesa na místo, kde dříve kempovali s jeho otcem. Dostane horečku a kolem rány na ruce se mu vytvoří rozsáhlá infekce, ale když začne pršet, není cesty zpět. Richardova nemoc ho brzy vysílí a bolesti hlavy mu způsobí halucinace. Co je horší, věří, že je tu něco, co je sleduje....něco se žlutýma očima, špičatými rohy a křídly netopýra - Jerseyský ďábel. Brzy objeví znetvořená těla jiných táborníků a ztraceného studenta. Vinyardovi musí bojovat o holý život. Jak děsivé odpovědi odhalí v šokujícím a děsivém závěru? (Devilskitten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

lillien 

všechny recenze uživatele

Místy celkem nuda a trochu konina a to hlavně díky tomu rádoby ďábelskému stvoření. Vypadalo to jako hodně nepodařený výtvor Hermíny Týrlové, které by nepoužilo dokonce ani Zlínské studio animovaných filmů pro děti. Myslím, že slušná kempingová napínačka to mohla zůstat i jen v rovině nebezpečně zavirovaného otce. Pár závěrečných akčních scén to podrželo na dívatelném průměru, ale za tu podivnou loutkovou kreativitu nekompromisně hvězda dolů, to byly vážně vyhozené prachy. Herecky výhrady nemám (dokonce uznám i sympatický civilní výkon malého Dannyho), ale jako horor mě to nedostalo. Nejvíc jsem se vyděsila, když jsem si při sledování nahmatala na krku klíště. Bylo to ve skutečnosti jen mateřské znaménko, ale těch 90 minut v lese mě přeci jen trochu vygumovalo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Ocko, Ty si psychopat?". Nevinný výlet rodiny do hôr sa mení na psychohru s prudkými agresívno - paranoidnými výpadmi otca. Dcéra v puberte je tak nútená prejsť zásadnou zmenou: od ľahkovážnej mámvpičistky k strážkyni zvyšku rodinného krku. Milujúca matka zase musí začať uvažovať ako sa účinne zbaviť tatu. A polícia koná. Videnie ale ešte nemusí znamenať odhalenie. Všetko môže byť predsa inak. Ono to tak väčšinou býva, že čert, diabol, satan i rarach začnú nahlodávať mikrokozmos rodiny a vzťahov medzi jej členmi. Cieľom je zlomenie partnerstva, zničenie šťastného rodičovstva, prostredníctvom straty dôvery jedného k druhému. Rozhasené väzby sa už potom nedajú dokopy. Nikdy. Zároveň sa takýto rodinný rozvrat až príliš často zákerne vyvoláva zvonka. Žiarlivou milenkou, nenávistnou susedou,svokrou alebo vlastným prazvláštnym správaním, akousi aurou totálnej paranoje. Alebo sa generuje prostredníctvom obludy, ktorá vyzerá ako zaolejovaná handra psa mixnutá s drakom, pričom s touto film hračičkou by sa, zdá sa, dalo pokojne aj sžiť ako s domácim zvieratkom prineseným z lesa. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prostě Ne!! Lesní Horory mám Rád, ale pouze Survivaly, tohle mě přišlo strašně Jednotvárný, Suchý, nezajímavý, Ohraný,vlastně ve filmu neukázali Nic! Žádnou Vraždu, žádnou Lekaču NIC! Jeden rozpáraný jelen na cestě, mě štastným Neudělá! Jediné, co bych nemohl vytknout, je Atmosféra, která je místy, Fájn, ale pro Mně Nuda! a Obrovský Nezájem! Oproti Mother´s Day.. Velký Krok Zpátky ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl urputné výpotky "mozkového trustu" Korbitchů, kde se ten starší přecpal třeskutě ftipnou kaší, až se z toho posral a ten mladší si opět špatně vyložil Pravidla českého pravopisu, neodolal jsem! A musím s uspokojením konstatovat, že jejich hodnocení znovu plně odpovídá součtu jejich kvocientů, připočteme li i všechna domácí zvířátka. Je to napínavé, atmosférické a je jen trochu škoda, že je ten Džerzy debil jen levná, zubatá koza s vypelichanou dekou přes záda. No nic, holky, přeji vám, abyste se naučily spoustu nových slov do další tvorby a věřím, že se brzy opět shledáme u nějakého "skvostného" Fandama! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tatínku, tobě hrabe?“ Motiv terorizování blízkých někým, kdo by je měl chránit, je značně omšelý (namátkou Osvícení, jeden ze speciálních čarodějnických dílů Simpsonů, hororová hitovka z kanálu OK3 Babiččin dům či Na samotě u lesa). Bousman ho ozvláštnil prvkem legendy Ďábla z Jersey, kdy vám až do konce není jasné, jestli samá vzteklina a žádná léčba dělá pana Vineyarda hlupákem, či zdali se nad lesy Pine Barrens vznáší kozopýr a přenáší jedny a tytéž střeva od srnců k táborníkům a zase zpět. Vypadá to hrozně lacině a atmosféra je slaboučká, tenhle rodinný teambuilding prostě provází suchopárnost a neschopnost přijít s byť jedinou zajímavou scénou (je smutné, že malý Danny sypající žrádlo zatoulanému psovi byla svou lidskostí i humorem tou nejsilnější), ale zase si říkám, mohlo být hůř. Co kdyby lesy pobíhal v kožešině oděný Patrik Eliáš s hokejkou v ruce a rogalem na zádech..? Nádoba očekávání zůstala poloprázdná a téma Jersey Devil stále čeká na důstojné zpracování (jeden z raných dílů seriálu Akta-X nepočítám).. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Stephen Moyer dostal svolení použít při natáčení svůj britský akcent, přestože hraje Američana. (Devilskitten)
  • Darren Lynn Bousman napsal skript k filmu krátce po dokončení práce na snímku Saw 2 (2005). (Devilskitten)

Reklama

Reklama