Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Recenze (399)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Občas jsem fatalista, ale opravdu jsem netušil, že existuje peklo na Zemi a že z nějakého filmu budu tak konsternován, že o něm nebudu schopen smysluplně mluvit (a pak jsem si uvědomil proč taky, když stačí mít šablonu a na tyhle filmové šablony ji použít.) Snímek z alternativního vesmíru alternativního vesmíru. U české kinematografie zřejmě neplatí, že ode dna se dá už jen odrazit. My musíme hrabat! PS byl jsem podobně atakován jako woody, ale do téhle mediální žumpy se fakt zapojit nehodlám. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film bych nejradši posadil na Titanic a z vesela mu udělal pápá. Já si cením nápadu udělat tady politickej thriller, ale z tohohle filmů kouká sláma a neumětelství až to bolí. Spousta postav nemá ve filmu absolutně žádný život, minulost, budoucnost, přítomnost, pochopit smysl jejich jednání lze jen po spotřebě jednoho kila marihuany. Než se pan režisér Zelenka pustí do dalšího politickýho veledíla, doporučil bych mu večery se Sydney Pollackem proložené Nepřítelem státu, protože i když vycházím z faktu, že všichni v týhle zemi jsme hanební pancharti, tolik zbytečnej záběrů v jednom filmu si fakt nezasloužíme. Jediný příjemný překvapení byla Katka Brožová, pravda zrovna od ní jsem nic závratnýho neočekával, ale jen potvrdila info od jedný uživatelky, která mě doporučovala jednu divadelní hru ve který Kateřina učinkuje, s tím, že právě ona v ní hraje parádně, nemohl jsem tomu tenkrát věřit, teď už docela jo. Co mě dostalo byla ta všemocnost ruské tajné služby, to se na scénaři zřejmě podílel i Petr Cibulka. Jo, už vidím jak starej opuštěnej lom v nějaký český prdeli nepřetržitě monitoruje ruská a americká tajná služba. Koukal jsem, že asistentem režie je Jan Antonín Duchoslav. Teda Viki Cabadaji tomu říkám bingo se učit režisérskému řemeslu, zrovna tady. Měl si radši balit nějaký sněženky a ne hledat machry, tam kde nejsou. Jako argument na ohodnocení filmu použiju stejnou logiku jako používaj Hranaři na diváka. Jednu hvězdičku dávám za to, že se Jaromír Jágr rozhodl hrát ve Philadelphii Flyers a ne v tomhle filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s blábolivým scénářem na úrovni béčkové thrilleru ze zámořské produkce, byť ty postavičky jsou jedna šablonka vedle druhé, o dialozích, které trhají uši, ani nemluvě. Vadí mi paradoxně to, že ten film Zdeněk Kubík ‚prodal‘ jako suverénní obžalobu politických poměrů u nás, kdy všechno řídí mafiánské partičky, napojené na politické špičky a ruka ruku nejen myje, ale taky ji i osuší. Možná je to pravda, ale hodinu a půl mě vytáčelo, že koukám na thriller, který není napínavý, kde není nikdo, komu by se dalo fandit a že ty prostřihy k panu Bishopovi, či do FSB, prostě nejsou cool. Škoda dohledu své šedé eminence a uměle vyvolaného humbuku. Několikrát mě během koukání napadlo, jak by to vypadalo, kdyby to natočil třeba Petr Jákl. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bojovat filmem proti korupci je jistě záslužný a odvážný počin. Činit tak ale tvářemi a duchem Pojišťovny štěstí? Uff. Leda by tvůrcům ani tak nešlo o popsání korupčních praktik v českém politicko-podnikatelské prostředí, ale spíš jen o tržby a vydělání co největšího balíku peněz... Proč by se jinak tak okázale surfovalo po bulvární vlně? Stejně jako v případě svým bulvárním vyzněním podobně laděných Bastardů a tématicky spřízněného Vorlova snímku Ulovit miliardáře divákovi Hranařů bude asi nejvíce scházet tvůrčí poctivost. On sice scénář Oty Klempíře, který jistě díky své praxi ve velké reklamní agentuře ví, o čem tematicky psát, není asi zase tak úplně vzdálen realitě, popsání korupčních praktik je vědomé a ono se to možná i takhle nějak děje, jenže ta zvolená forma je deprimující - točí a hraje se jen pro bulvárem vychovávaného diváka (stranou nechám fakt, že většina herců se proti bulváru veřejně vyhraňuje, účinkovat v podobně bulvárně laděných projektech ji ale zjevně nedělá problém), film se totiž dopředu tváří jako obrovská událost a senzace, slibuje skandální odhalení, ale ve skutečnosti vůbec nic neodhaluje a nic nepojmenovává, hraje se na notu konspiračních teorií (opravdu je tady v Čechách sledován každý náš krok z CIA i KGB?), napětí je většinou vytvářeno jen hudební složkou, repliky jsou vyprázdněné (to se týká jazykové roviny pásma postav) a všudypřítomná je snaha šokovat lacinými výrazovými prostředky, přehrávání patří tak nějak k věci, stejně jako čistě povrchní reklamní estetika, ostatně všimněme si marketinkového působení kolem filmu, už jen třeba filmový plakát je grafikou a grafickými prostředky na úrovni titulní strany Blesku, čiroskvoucí bulvární tisk. A zase, stejně jako u Bastardů, nezbývá než zrekapitulovat - Hranaři jsou naprosto tendenčním filmem, natáčeným především pro čtenáře Blesku a jiného bulváru. Mimochodem citát z oficiálních stránek filmu: ,,Herec Saša Rašilov (39) byl hostem na chatu Blesk.cz. Rašilova brzy uvidíme v kinech v novém filmu Hranaři, kde si zahrál hlavní roli. Jeho manželku ztvárnila herečka Kateřina Brožová. Jak jim šlo společné hraní a erotické scény ve sprše? Navíc Rašilov naznačil, jak se bude vyvíjet jeho postava v seriálu Ordinace v Růžové zahradě." Ale ano, necituji z bulváru, ale ze stránek tohoto thrilleru o korupci... ()

movie 

všechny recenze uživatele

No dal bych pět, ale natolik geniální to nebylo. Nicméně se nám tu po dvaceti letech od NAHOTY NA PRODEJ rodí další kult, tentokrát si to ale do svých otěží nevzal novínář Klíma, ale rocker Klempíř. Ty vole. Tohle sledujte jen s HERBS! Must Watch. Jiří Langoš na vrcholu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nejhorší český film za poslední roky. Víc není třeba dodávat. Hvězdičku dávám pouze za herecké výkony, hlavně Jiřího Langmajera a Saši Rašilova. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli těmto trapně přehrávaným pózám (snobství, golf a klácení mladých holek) se ze slova podnikatel stalo sprosté slovo, a aby toho nebylo málo, tak se jim v každém druhém filmu přihřívá polívčička. Sázka na populismus však tentokrát nevyšla, protože už intro, které mají na svědomí zřejmě nějací středoškoláci, vykouzlí na divákově tváři posměšný úšklebek, ten ale nemusí vydržet příliš dlouho. Brzy se dostaví vysvětlovací popisky, a jak se tak snažíte chytit obraz, zvuk a popisky, tak ty méně otrlé z vás to začne pěkně srát. Pak už přijdou na řadu klasické vychytávky v podobě drsných pohledů, zmateného střihu a rychlých skoků od jedné postavy k druhé. Děj samozřejmě nedává smysl, a tak nám nezbývá nic jiného, než se mastit na seriálových hercích, kteří působí v tomto pokusu o vážný thriller naprosto komicky. Proto z toho jako vítěz může vyjít Dejdar, jehož hlasová inovace alespoň naznačuje nějakou snahu hrát. Jako největší borec se ovšem ukázal Langoš. Ten si uvědomil, že strojenou drsnost stejně nikomu z této sebranky neuvěříme a rozjel neuvěřitelný koncert, který se vlastně vůbec nehodí do celého pojetí Hranařů, jenže jako jediný je přesvědčivý a zábavný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud měli Hranaři nějak překvapit, či dokonce šokovat vyobrazením činnosti filutů z podnikatelsko-politických sfér ČR, musel by být divák mimo obraz jako ten japonský letec, co ho našli po padesáti letech od konce války na tichomořském ostrově a on žil v domnění, že jeho země pořád válčí z USA.. Jinak mi to přišlo jako když muž dělá akvabely, běloch hraje basketbal nebo hinduista obědvá hovězí. Na naše poměry docela obstojnou formu sráží dějová pomatenost, výkony portfolia tuzemských mýdlových oper (snad vyjma Vilmy), závěrečná kovbojka a vůbec celá ta za vlasy přitažená linie se sledováním od cizích tajných služeb. Chyběl už jen Fox Mulder s jeho akty (pochopitelně myslím ty seriálové s písmenem X, nahatý Duchovny by se do prostředí pražských kmotrů příliš nehodil). Motto na konci znělky by pak bylo: "Your money are out there" (myšleno Panenské ostrovy).. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nemám rád moderní české filmy (až na výjimky) a tenhle film to rozhodně nezmění. Ve filmu se nic neděje, film neodsejpá a není poznat, o co gou. Navíc je to neskutečná nuda. Dokonce ani rodičům se to nezávisle na hodnocení nelíbilo (a to jsou to zapřísáhlí patrioti, co se týče filmů). Jednu hvězdičku zachraňuje pouze plejáda těch nejlepších herců, co lze v Česku najít...10% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spíš Travaři, no ne? Musím ale uznat, že jsem nebyl nějak zásadně znechucený, to bych tvůrcům křivdil. Jen je jejich dítko jako z jiného světa. Skepse nad fungováním celého shnilého systému (bohužel) nenechala chladnou několik spasitelů, kteří „neutěšené poměry“ v srdci Evropy musí po svém okomentovat. Opravdu nechci slyšet, co potřebuji slyšet, opravdu mě nezajímá tajemství, které pánové zaručeně odhalí. Co na tom, že si tihle chlapáci aspoň trošku rozumí s kamerou? Když se člověk oprostí od rádoby investigativního pozadí, mohl by ho těšit jakýs takýs příběh. Netěší. Začne zběsilým používáním vysvětlujících titulků (nebojte, orientaci neusnadní), pokračuje řadou dějových odboček, které se tvůrcům nedaří spojit. Smysl to nedává, provokaci necítím. Do toho se motají Rusové, kteří to vše sledují přes satelit, Honza Tříska, který vše pozoruje skrze kamery se sakra důležitým výrazem a saxofonem u huby, přehrávající a slušně zfetovaný Langmajer, vyšeptalý (asi po vzoru Batmana) Dejdar nebo o rodinné drama se pokoušející Rašilov-Cibulková-Etzler-Brožová. Na druhou stranu klobouk dolů, že se u pronášení některých vět nepomočili smíchy. Sebezapření hadr. Tak či onak musím opět připomenout, že „odpadově“ mi to nesedí.. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Seriálové (ne)herecké panoptikum se sešlo ve filmu, který má odrážet stav české společnosti, ale ve skutečnosti jen děsí tím, do jaké smradlavé louže sebou čas od času praští tuzemská kinematografie. Nechutné a smutné. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Thriller není mým oblíbeným žánrem, nicméně pár jsem jich viděla a mám jakous představu, co tento žánr obnáší. Myslím si, že i v našich poměrech může vzniknout kvalitní žánrově čistý film. Dřív bývalo zvykem, že se režiséři učili od sebe navzájem. Než si někdo natočil svůj první film, asistovat zkušenějším kolegům, dělal pomocného režiséra, sledoval světovou kinamatografii. Dnes to na mě působí dojmem, že si film může natočit prakticky každý - čerstvý absolvent (Šťastná), kameraman živnostník (Bastardi), naprostý amatér (Bastardi3), kaskadér (Kájínek) či loutkoherec (Pamětnice). Zdá se, že sehnat peníze a dát dohromady tým není zas tak nepřekonatelný problém, zůstává však jedno dost podstatné - dobrý scénář, který má myšlenku a propracované dialogy. Přesně tohle Hranaři postrádají. Divák se ztrácí v ději i ve vztazích. Hudba, která má děj podtrhovat mu spíš podráží nohy. Jedinou zajímavou a vtipnou figurou se zá být Jiří Langmajer, dámské obsazení se bohužel příliš nezdařilo. Příliš velké sousto na debut. Sázka, která nevyšla. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ujíždím poslední dobou hodně na Českých filmech, ale tohle mě nějak nechytlo. Přemýšlím nad nejvhodnějším výrazem jak ten film pojmenovat a napadá mě slovo divný. Fakt hrozně divný nemůžu si pomoct. Mám rád filmy na podobný témata z naší prohnilý země. Nedávno mě takhle naprosto rozsekal Příběh kmotra no a tam kde Příběh kmotra skončil Hranaři začínají. Problém je v tom, že film mě vůbec nevtáhnul do děje všechny postavy mi byli vesměs ukradený jejich jednání mi přišlo zbytečně složitý a celý to bylo tak divně podaný. Film vás hodí do vody a plavejte o nikom se nedozvíte skoro nic proč dělá tohle a tamto, proč se to děje takhle a takhle. Prostě se to děje a hotovo. Tihle mají tohle a tohle na tamty a na tamty tihle jdou zase proti těmhle a takhle. Ne fakt to bylo peklo vůbec jsem se v tom neorientoval navíc většina herců hrála naprosto šíleně. Všichni se snažili působit jako nejvíc drsní mafiáni a být za každou cenu cool a celý to působí totálně nevěrohodně. Jediná přirozená tu byla asi Vilma Cibulková který jsem tu postavu věřil. Za ní dám hvězdu a druhou přihodím za aspoň nějakou tu akci. Jinak to bylo dost slabý. Příběh kmotra může být v klidu tenhle paskvil z přehledem strčí do kapsy.25% ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Celý děj je odvyprávěn v hudebním podkresu (ze kterého mi bude hučet v hlavě ještě asi týden). Obraz a dialogy jsou tu jen tak mimochodem, čemuž odpovídá jejich kvalita a důmyslnost. Herci, když už je jim rozumět, mluví v pořekadlech, prokládaných "vole" a "kurva". Bavilo mě sledovat kulisy a rekvizity (kancelář Alexe Holého je hotový Rudův byt ze Zítra se bude tančit všude), ale jinak to nemá v kinech co dělat. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Většina z dementků, co to hodnotí odpadem, jsou buď studentíci vybavení teorií nebo muklové někde z fabriky od pásu, a o opravdovém byznysu ví tolik, kolik Somálec o České republice. Kubík jede a Hranaři perfektně nastinují to, jak je tahle země prolezlá korupcí a že když někdo, kdo tahá za nitky, chce, tak zbaví se Vás jednou pro vždy! Jooo, státní tendery jsou nejvíc. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán ()

Reklama

Reklama