Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

salalala 

všechny recenze uživatele

Bohužel strašně špatné. Nevím, kde začít. Špatný příběh, který má sice dobrou myšlenku, ale jeho podání je pouze útokem na nejnižší lidské pudy. Možná, že to takhle chodí, ale určitě se to dalo ukázat vkusněji a zajímavěji. Postavy špatně napsané a absolutně nezajímavé. Všichni přehrávají jak o život (nejvíc Langmajer), což taky není dobře. Dost zbytečných postav (třeba Tříska, i když ten jeho wtf monolog na konci je neskutečný) a vůbec všechno je špatně. Nezajímavá režie, nudná kamera (ač se někdy snaží o hezké záběry), nudní herci, totální otrava. Za zmínku stojí snad jen jakž takž povedená hudba Zdeňka Merty. Ale jinak? Absolutně nic, až jsem se styděl, že tohle někdo pustí do kin a vrazí do toho svoje peníze. Hrůza a děs, nechtěně směšné. 20% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Thriller není mým oblíbeným žánrem, nicméně pár jsem jich viděla a mám jakous představu, co tento žánr obnáší. Myslím si, že i v našich poměrech může vzniknout kvalitní žánrově čistý film. Dřív bývalo zvykem, že se režiséři učili od sebe navzájem. Než si někdo natočil svůj první film, asistovat zkušenějším kolegům, dělal pomocného režiséra, sledoval světovou kinamatografii. Dnes to na mě působí dojmem, že si film může natočit prakticky každý - čerstvý absolvent (Šťastná), kameraman živnostník (Bastardi), naprostý amatér (Bastardi3), kaskadér (Kájínek) či loutkoherec (Pamětnice). Zdá se, že sehnat peníze a dát dohromady tým není zas tak nepřekonatelný problém, zůstává však jedno dost podstatné - dobrý scénář, který má myšlenku a propracované dialogy. Přesně tohle Hranaři postrádají. Divák se ztrácí v ději i ve vztazích. Hudba, která má děj podtrhovat mu spíš podráží nohy. Jedinou zajímavou a vtipnou figurou se zá být Jiří Langmajer, dámské obsazení se bohužel příliš nezdařilo. Příliš velké sousto na debut. Sázka, která nevyšla. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Obsadit do filmu celou seriálovou enklávu špatnejch herců nebyl zrovna dobrej nápad.Spousty z nich děsivě přehrává,navíc ta doslovnost v textech,kdy herci musej všechno s důrazem vyslovit,je až trapná.Navíc některý scény sou legrační(namontujem tam starý výřivky,to bude pecka)myslim že takovou kravinu by tyhle lidi neřešili.Z celkovýho pohledu bych ale ten film viděl tak na čtyřicet procent,dvacet šest je málo.40%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Tak jo, na velké plátno tahle dobře obsazená tv inscenace vážně nepatří, ale do kina jsem se (dnes můžu říct naštěstí) nedostala. Zdeněk Merta na filmy moc štěstí nemá, to mne mrzí vážně. Vzhledem k tomu, že jsem neviděla ani jeden díl Pojišťovny štěstí, nevadí mi seriálové tváře, netrpím předsudky vůči vážně dobré Kateřině Brožové. Je ale škoda, že se naši současní debutanti snaží do svých prvotin cpát všechno, co je napadne a co se naučili, prostě styl a product placement "Hranařů" je tak vychytaný, že výpověď nemá šanci. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s blábolivým scénářem na úrovni béčkové thrilleru ze zámořské produkce, byť ty postavičky jsou jedna šablonka vedle druhé, o dialozích, které trhají uši, ani nemluvě. Vadí mi paradoxně to, že ten film Zdeněk Kubík ‚prodal‘ jako suverénní obžalobu politických poměrů u nás, kdy všechno řídí mafiánské partičky, napojené na politické špičky a ruka ruku nejen myje, ale taky ji i osuší. Možná je to pravda, ale hodinu a půl mě vytáčelo, že koukám na thriller, který není napínavý, kde není nikdo, komu by se dalo fandit a že ty prostřihy k panu Bishopovi, či do FSB, prostě nejsou cool. Škoda dohledu své šedé eminence a uměle vyvolaného humbuku. Několikrát mě během koukání napadlo, jak by to vypadalo, kdyby to natočil třeba Petr Jákl. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Unhošti. (dyfur)

Reklama

Reklama