Reklama

Reklama

Turecky snadno a rychle

  • Německo Türkisch für Anfänger - Der Film (více)
Trailer

Po nouzovém přistání v Indickém oceánu se citlivá a lehce neurotická Lena ocitne na opuštěném ostrově společně s tureckým mačem jménem Cem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou... Lena Schneiderová je prostě chudák, život pro ni totiž není žádný med. Je z něho zklamaná a traumatizovaná, a to především zásluhou její matky, cvokařky a věčné puberťačky, která výchovu své dcery pojala až moc benevolentně. A navíc měla tentokrát tu drzost poslat Lenu na prázdniny do jihovýchodní Asie. Leniny nejhorší obavy se stanou skutečností, když si k ní v letadle přisedne pan "splašený hormon" Cem Öztürk. Právě tehdy se německá emancipace střetne s takzvanou tureckou "mužností". Když si Lena myslí, že už nemůže být hůř, jejich Boeing musí nouzově přistát na otevřeném moři. Lena se tak brzy ocitne na opuštěném ostrově společně s Cemem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou. Zatímco se mladí puberťáci hádají v opuštěném tropickém ráji, Lenina matka Doris se seznamuje s Metin Öztürkem, otcem Cema a Yagmur. Tento muž, který se angažuje v boji za asimilaci a integraci, se totiž momentálně taky snaží najít své ztracené ratolesti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná německá zhovadělost s naprosto stupidním dějem. Komedie? Kde? Primitivní zápletka s odpudivým vyvrbením, příšerné postavy, no hrůza. Může snad na poli teenagerských komedií vzniknout ještě něco horšího? Dokoukáno jen proto, že i sebehorší film musím vidět do konce. Každopádně, proti gustu žádný dišputát... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fakjů pane učiteli je dostatečná reklama pro tento film, který tady mnozí dost tradičně odpálili. Na druhou stranu uznávám, že tahle komedie ani zdaleka není tak dobrá, jako právě Fakjů pane učiteli. Má ale celou řadu prvků, na kterých Dagtekin a Elyas zamakali, protože ten jejich osobitý humor v téhle komedii je. A mě teda fakt bavil. Jak tam do sebe Turkové a Němci hlásili, to prostě nemělo chybu. Klidně bych příště přitvrdil. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Jako každý film, i tenhle měl chyby, ovšem ne takové, abych se příjemně nepobavila. Musím říct, že ta místa, kdy se děj obracel na rodiče byla slabší, ale v tomto filmu nepostradatelná, prostě by to bez nich nešlo, zato divák může pozorovat vývoj postav, kdy se z naprosto zásadité holky a kluka machra stane respektující se a vzájemně doplňující se pár. Ani jeho sestra s koktou nejsou k zahození, takže můžu jedině doporučit, výborný film pro ty, kteří rádi pozorují změny v chování hlavních postav nebo také zajímavý a v některých případech také nepředvídatelný děj. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tento snímek mi nepřišel ani humorný, ani dobrodružný ani romantický. Hlavní postavy jsou trosky a ty dialogy jsou taky dost na hraně.Matka si užívá, ikdyž má někde pohřešovanou dceru, dcera se na oko upejpá, ale ve skutečnosti slídí kolem geroje jako sub, a frajer, který má asi IQ 30, se cítí jako nejkrásnější muž světa. Možná, že dvě hvězdy je ještě moc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo má bubny, má i loď." Ale taky by to mohl být německy mluvící kanibal, což je kombinace vskutku vražedná. Já tedy německy šprechtím skoro stejně plynule jako turecky, ale o zdokonalení jazyka tady prostě nejde. Tady je možnost pobavit se s bandou mladých ztroskotanců a případně i s jejich rodiči. Ona to nějak úžasná zábava není, ale celkově to má pohodovou atmosféru a pár nečekaných výbuchů smíchů jsem si taky prožil - zum Beispiel ve chvíli, kdy muslimka vyklouzla ze svého bubákovitého oděvu a začala provokovat v plavkách. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Od natočenia tohto filmu bol Elyas M'Barek dávaný často za vzor "vzorného migranta", hoci on sám migrantom nie je. Ako sa vyjadril v decembri 2017: "Narodil som sa v Mníchove, vyrastal som tu, strávil som tu celý život, hovorím len po nemecky. Len preto, že vyzeráte inak, ste v Nemecku v roku 2017 stále separovaní a kategorizovaní. Som Európan alebo Mníchovčan – ale predovšetkým som človek." (Arsenal83)
  • Film pokračuje aj počas titulkov. Na ich konci možno vidieť videoklip Cema (Elyas M'Barek). (figis20)

Reklama

Reklama