Putování Dinosaurů (TV film)
March of the Dinosaurs
Dokumentární
Velká Británie, 2011, 87 min
Matthew ThompsonHrají:
Stephen FryPlakáty
Arktida: před 70 miliony lety. Svět plný extrémů. Tropické léto, kdy je 24 hodin sluneční světlo, je nahrazeno krutou zimou a nepřetržitou nocí. Pozoruhodní dinosauři, kteří žili na polárním kruhu si museli vybrat, buď zůstat v zimě, nebo jít na jih za sluncem.
Přidejte se k Jizvě, mladému edmontosaurovi, který se vydává na svých prvních tisíc kilometrů. Je to cesta plná nebezpečí, vánice, sopečné erupce i smrtonosní predátoři číhají všude. Mezitím mladý troodon zůstal na severu, aby se naučil přežít v jednom z nejdrsnějších prostředí na Zemi, které kdy poznal.
Toto epické celovečerní dobrodružství zachycuje neuvěřitelnou polární odyseu, která se skutečně stala, ale nikdo nebyl jejím svědkem. Na základě nedávných objevů fosilních důkazů, které odkryl z ledu Severní pól, vám tvůrci Putování s Dinosaury a Prehistorický Park s potěšením představují zbrusu nové obsazení dinosaurů, od opeřených tyrannosaurů po obří mořské predátory. Díky úžasné animaci a pečlivě propracovanému digitálnímu světu se vyvinulo nové dinosauří dobrodružství. (Pod)
Zeck
Po technické stránce velmi kvalitní dokument, ale ten scénář! Naše "mláďátka" připomínají osudy dětských herců z amerických blockbusterů. Dokážou přežít i kdyby na ně spadla planeta, pokadil je T-Rex a ještě se je pokusila přejet tanková pěchota. Tak se zamýšlím o co vlastně BBC jde, jestli o kvalitní dokument, který se snaží mapovat život dinosaurů a nebo pohádku pro děti, kde tvor s mozkem o hlavičce špendlíku dokáže ->vymýšlet<- takové únikové manévry, že by se za to nemusel stydět ani Homo habilis. 60%(20.8.2011)
topr harley
Výborný dokument o dinosaurech. Po vizuální stránce je naprosto úchvatný a dokonalý. Co se týká obsahové stránky nebo pravdivosti tak tím si tak jistý nejsem, jenže na tom mi právě záleží nejmíň.(27.11.2011)
DinoRaptor
Užasný film o dinosaurech s pěknou animací a zajímavým příběhem. Je o mláďeti edmontosaura které se ztratí svému stádu a musí se tedy vydat na jih samo. Ve vedlejším příběhu sledujeme troodona který musí přežít v severní zimě.(27.6.2011)
PetrPan
Pěkná a chvílemi i poutavá 3D "dokumentární" pohádka.(7.11.2011)
agassi68
Keby to nebolo určené deťom tak možno hviezdičku pridám. V skutočnosti sa nič také stať nemohlo. Príroda býva krutá a nemilosrdná..(2.6.2012)
Pod
Nové úchvatné pravěké dobrodružství od tvůrců Prehistorický Park a Putování s dinosaury. Samozřejmě že nemůže dopadnout jinak než na plný počet bodů. Skvělé animace, hudba, příběh i vyprávění. Sice krajina je dělaná také digitálně, ale i tak si do posledního detailu ve vysokém rozlišení vychutnáte příběh o první cestě mláděte Edmontosaura na Jih za sluncem. Zatímco mladý Edmontosaurus putuje se stádem, sledujeme i dinosaury, kteří nemigrují a zůstali na Severním Pólu. Takže rozhodně doporučuji shlédnout všem milovníkům přírody a pravěku.(5.9.2011)
Momo_desu
Človek by ani neveril, že dokument o dinosauroch môže byť tak napínavý. Veľmi pekné, i keď koniec sa dal čakať ako v dákej disneyovke ale na tom mi vôbec nezáleží.(14.5.2012)
Marčus
Technicky solidní, obrazově výborné, dějově až k uzoufání nudné. 60 %(29.8.2011)
Podobné
- Jumbagi: Hanbandoui Gongryong (2012)
- Planet Dinosaur (TV seriál) (2011)
- Tarbosaurus: Nejmocnější z dinosaurů (2008)
- Putování s pravěkými monstry (TV seriál) (2005)
- Planeta dinosaurů (TV seriál) (2003)
- Putování s dinosaury (TV seriál) (2003)
- Putování s dinosaury - Monstra pravěkých oceánů (TV seriál) (2003)
- Putování s pravěkými lidmi (TV seriál) (2003)
- Putování s dinosaury - Země obrů (TV film) (2002)
- Putování s dinosaury - Obří dráp (TV film) (2002)
- Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi (TV film) (2001)
- Putování s pravěkými zvířaty (TV seriál) (2001)
- Putování s dinosaury - Pátrání po Tyrannosaurovi (TV film) (2000)
- Putování s dinosaury (TV seriál) (1999)