Reklama

Reklama

Montezuma

(TV film)
  • Velká Británie Montezuma
Velká Británie, 2009, 52 min

Režie:

John Trefor

Hrají:

Dan Snow

Obsahy(1)

Staré aztécké kroniky ho popisují jako "učence, astronoma, filozofa, zručného umělce". Pro svůj lid byl Montezuma vznešeným Veličenstvem. Mimo několika velmožů královské krve mu nesměl nikdo pohlédnout do tváře, nebo být v jeho přítomnosti obutý, anebo se posadit. Ze svého pokoje vycházel téměř výhradně ke stolování, přijímal jen málo návštěvníků a většinu státních záležitostí přenechával členům své rady. Dokonce i ti s ním jednali pomocí prostředníků. K obětem u chrámu boha Vicilopochtliho, při nichž projevoval velkou zbožnost, přicházel po vlastní cestě, zachovával si odstup od ostatních kněží a vracel se sklíčený, hluboce zamyšlený a mlčenlivý." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Isfio 

všechny recenze uživatele

Ako dokument pre totálneho historického analfabeta, OK, pár základných faktov, ale tému rozoberá príliš povrchne, málo faktov, detailov a historických súvislostí. ()

Thinger 

všechny recenze uživatele

Pro mě poměrně nezajímavý dokument. Průvodce mi příliš sympatický nebyl a tak jsem si říkal, proč ho tam vidím nejčastěji. Několik neznámých informací jsem se taky dozvěděl, ale celkově jich pro mě bylo málo - doufal jsem, že se přeci jenom dozvím více. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama