Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toto romantické drama vypráví příběh dvou dospívajících, kteří oba patří do jiného světa. Jejich vztah je prakticky nemožný, nicméně stejně tak je nevyhnutelný. Ona je dobře vychovaná dívka, jež byla odmalička vedena k velkorysosti, naivitě a dodržování pravidel. On je rebel, impulzivní, nezodpovědný a závislý na riziku a nebezpečí. Neustále se díky svému chování dostává do konfliktů a absolutně ignoruje zdravý rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkní kluci v méně pěkném příběhu. 1) Psychologicky nepříliš věrohodný deklamativní snímek působí ve své snaze o naturalismus poněkud falešně. 2) Nespornou přednost vidím ve velké porci přitažlivých machos, ať už jde o 24letého hodně obsazovaného Maria Casase se vzorně vypracovaným tělem (hlavní role Háčka), 21letého Alvara Cervantese (nejlepší přítel Pollo), 26letého Lucha Fernándeze (vydělávající zodpovědný starší bratr El Chino) nebo třeba 30letého Pabla Rivera (poslední nápadník Gustavo). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Viděno v původním španělském znění s anglickými titulky. Španělský snímek z r. 2010 je založen na stejnojmenné románové prvotině z r. 1992 od italského spisovatele, scénáristy a režiséra jménem Federico Moccia. Výtečně obsazený film, žánrově zařaditelný jako romantické drama, sleduje na prostoru téměř dvouhodinové stopáže milostný vztah ústřední nesourodé dvojice postav. V roli 17 leté Babi z lepších společenských kruhů herecky exceluje María Valverde, která se zde vrací k podobným postavám, jaké ztvárnila ve svých starších rolích ve filmech "Bolševikova slabina" z r. 2003 a "Zlodějíčkové" z r. 2007. Babi se zamiluje do problematického rebela a motorkáře s přezdívkou H. (Mario Casas), který vinou své prchlivé povahy setrvale balancuje na hraně kriminálu. Po jeho boku Babi prožívá nejen první lásku, ale i opojení z prvních emancipačních krůčků nastupující dospělosti a odporu vůči postavě přísné matky. Dějově spíše prostší snímek vyniká především ve svých romantických momentech, ve kterých naplno těží z odzbrojující chemie mezi H. a Babi. Film má svou stránku na Facebooku, mj. plnou nejrůznějších fotek, ze kterých si lze rychle udělat dobrou představu o tom, jaké šílenství Mario Casas coby H. vyvolal u domácího ženského publika, na které podle mě ostatně tento snímek primárně cílí. Důraz na estetické potěšení ze sledovaného obrazu kamery je navíc pro tento film příznačný - k tomu si přidejte nádherné mořské lokace a samozřejmou občasnou přítomnost zpomalených záběrů podbarvených emotivní hudbou, a máte snímek, který vás přenese na dvě hodiny do krásnější filmové reality. Jste-li romanticky založená žena, která si v podobných filmech libuje, pak je to snímek přesně pro vás. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlka byla povedená, minimálně v rámci žánru. Prvních deset/ patnáct minut se mi hodně líbilo. Rozdílná prostředí a životní styly/hodnoty jsou vyobrazeny celkem autenticky. Ze začátku se zdá, že budou postavy asi i rozvedeny po psychické stránce, což mě hodně mile překvapilo, ale záhy to ztratilo význam, protože tak v jedné třetině snímku se už psychologie neřeší vůbec. Jak už jsem napsala, první půlka se mi líbila, byla jsem zvědavá co se stane, že je na první pohled jednoduchý příběh rozveden do dvouhodinové stopáže...., ale ta druhá půlka se vážně nepovedla. Co to sakra mělo být ? Na hodinu roztahaný opakující se motiv- tedy s menšími úpravami. Bez hlubšího smyslu a něčeho zajímavého. Po chvíli se pak vše stává naprosto předvídatelným včetně závěru. A nezachránila to ani (na tu bídu v druhé polovině povedená) poslední scéna (nebo spíš několik posledních scén). Velká škoda té druhé poloviny, mohl to být celkem vydařený snímek. Slabší 2 hvězdy. ----"Jednou se to stane ... Jen tak stojíš ... a uvědomíš si, že nechceš být jako nikdo kolem tebe. Nechceš být jako ten debil, kterého si zmlátil, ani jako tvůj otec ... ani jako bratr ... A od té doby nebude nic stejné. Nikdy. Není cesty zpět. Víš to.Tehdy se pokoušíš zjistit, kde to všechno začalo."---- ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEBYLA JSEM DOBRÁ, CO?“...,,BYLA JSI PERFEKTNÍ.“...,,UDĚLAL JSI MĚ ŠŤASTNOU. JSEM ŠŤASTNÁ.“...,,JÁ JSEM ŠŤASTNĚJŠÍ.“...,,NE, JÁ JSEM VÍC.“...,,ODSUD AŽ DO BARCELONY.“...,,TAK JÁ JSEM JEŠTĚ VÍC.“...,,JAK MOC?“...,,AŽ TŘI METRY NAD NEBE.“....... /// Puberťačky z vyšší vrstvy a puberťáci z ulice. Holčičácky (?) hloupej scénář od autorů Bravíčka (španělskýho). Soutěž o největšího primitiva vyhrává... ten s vypracovaným tělem, co mele sračky a umí řídit motorku..... Je fakt boží...a vona slaďoučká...(nebo obráceně?)....a tenhle (tahle) taky. Holky to musíte vidět!...Já jsem úplně zvlhla.... (nojo, ale co mám dělat já??) Možná by to mohlo bejt ,,péčko“... dialogy tomu odpovídaj (a dočkaj se i příznivci (lehce) hambatých obrázků...). Tak tohle se dneska mladejm líbí? A já myslel, že radši poslouchaj popíkovský popěvky. No jo, vždyť vím – holčičky vždycky přitahujou zlobivý kretína a děcka baví dělat zakázaný věci (i když to pak rodiče stojí 8tisíc eur). Neskutečně dlouhý okamžiky štěstí (to si snad ani nezasloužím!), aby mohlo zaznít: ,,ještě jsem to nedělala.“ (...uvolni se lásko...) Samozřejmě – tragédie dá příběhu (i životu) vždycky jinej průběh, ale tady přichází dost pozdě (jen si pobreč, míň vychčíš...). ,,KDYŽ ZJISTÍŠ, ŽE SE VĚCI STÁVAJÍ JEN JEDNOU....UŽ NIKDY SE NEBUDEŠ CÍTIT TAK, JAKO BY JSI BYL TŘI METRY NAD NEBEM“.... Nejlepší bude, když budu (nadosmrti) dělat, že jsem tuhle romanci holky a vzteklýho zvířete (kteří nechtěj zestárnout a bejt jako já(my)) nikdy, -opakuji NIKDY! neviděl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkaj mi ,,H“ (,,H" jako Hrdina). 2.) Se svojí dívkou pouštíme draka, chodíme na pláž... (a pak na vlajce V.B....na veřejnosti...vlastně nic.) 3.) Thx za titule ,,PIRAT20AJ“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Len tak pre začiatok, zmyslom tohto filmu je povedať že pre ženy je blbec ten čo je slušný a milý ;) Mladé pekná Babi má pokojný život, má milého priateľa, je dobrá študentka a vychádza s rodičmi, zatiaľ čo pán H je agresívny svalnatý motorkár v podmienke čo začne vypiskovať a baliť slušnú dievčinu, ktorý s partiou svojich rovnako tupých kamošov vtrhne na párty, urobia bordel, zničia dom, aby následne zničili auto priateľovi spomínanej Babi a zbili pána ktorý sa ho chcel zastať. Aby toho nebolo dosť keď už ju takmer má tam kde ju chcel mať si to po nociach pre istotu rozdáva s inou aby mu s toľkého semena vo vajcách ešte viac nepreplo. Keď sa nám už do neho Babi zaľúbi neodradí ju ani agresívna jazda a vysypávanie popelníc. Dočkáme sa aj dievčenského súboja kde sa Babi bije s tou čo pánovi H pomáha aby nemal plné vajcia, keď ich od seba odtrhnú tak pán H samozrejme vypráva kaleráby do hlavy ako je jediná, nepodvádza a kvak kvak kvak. Dokonca aj pri stretnutí s Babinom otcom je náznak kalerábu aby povedal že ho spomalila, že sa polepšil a potom vybehne na svojho brata omg Bože uder ! Keď sa nám Babi pokazila a začala si sama písať ospravedlnenky ktoré samozrejme stoja jej rodičov 8 000 euro :D šak čo dakto si kúpi auto a dakto falšuje podpis :D Dočkáme sa aj vyhrážania sa, vlúpania sa, dalšej agresie, klamstiev, znovu agresia ... tak čo ľudia, myslíte si že Babi dostane na konci filmu rozum ? ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Do jedné z rolí byla původně vybrána Blanca Suárez, která však kvůli časovému vytížení později roli odmítla. (chaometic)
  • Film na vrchole svojej popularity dosiahol taký stupeň spoločenského prijatia, že sa dokonca vyučoval na latinskoamerických školách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama