Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toto romantické drama vypráví příběh dvou dospívajících, kteří oba patří do jiného světa. Jejich vztah je prakticky nemožný, nicméně stejně tak je nevyhnutelný. Ona je dobře vychovaná dívka, jež byla odmalička vedena k velkorysosti, naivitě a dodržování pravidel. On je rebel, impulzivní, nezodpovědný a závislý na riziku a nebezpečí. Neustále se díky svému chování dostává do konfliktů a absolutně ignoruje zdravý rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlka byla povedená, minimálně v rámci žánru. Prvních deset/ patnáct minut se mi hodně líbilo. Rozdílná prostředí a životní styly/hodnoty jsou vyobrazeny celkem autenticky. Ze začátku se zdá, že budou postavy asi i rozvedeny po psychické stránce, což mě hodně mile překvapilo, ale záhy to ztratilo význam, protože tak v jedné třetině snímku se už psychologie neřeší vůbec. Jak už jsem napsala, první půlka se mi líbila, byla jsem zvědavá co se stane, že je na první pohled jednoduchý příběh rozveden do dvouhodinové stopáže...., ale ta druhá půlka se vážně nepovedla. Co to sakra mělo být ? Na hodinu roztahaný opakující se motiv- tedy s menšími úpravami. Bez hlubšího smyslu a něčeho zajímavého. Po chvíli se pak vše stává naprosto předvídatelným včetně závěru. A nezachránila to ani (na tu bídu v druhé polovině povedená) poslední scéna (nebo spíš několik posledních scén). Velká škoda té druhé poloviny, mohl to být celkem vydařený snímek. Slabší 2 hvězdy. ----"Jednou se to stane ... Jen tak stojíš ... a uvědomíš si, že nechceš být jako nikdo kolem tebe. Nechceš být jako ten debil, kterého si zmlátil, ani jako tvůj otec ... ani jako bratr ... A od té doby nebude nic stejné. Nikdy. Není cesty zpět. Víš to.Tehdy se pokoušíš zjistit, kde to všechno začalo."---- ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tolik musím říct, že o události všeho druhu tady nebyla nouze - na to, že se jedná o romantický film - ehm, tedy pokud vaše představa romantiky zahrnuje výživnou porci adrenalinu na každé schůzce s pouličním raplem, jenž má natolik "ukrutnou" životní zkušenost, že zapříčinila jeho přeměnu z učiněného mazánka na nevyzpytatelnou mlátičku... Došlo i na takový - "Babi nebude stát v koutě, sem řek", prostě nebudu nic zastírat, přece jen jsem si trochu uslintla ;-), navíc bylo pořád na co se dívat (nejen kouzelná María Valverde), nechyběl slušný smysl pro detail, dynamika a dokonce jakási svěžest, se nebojím podotknout... Mimo to jsem si stačila vytvořit hrubý náčrt na pokračování, už bez romantiky, zato s asistencí policie a sociálky, a tím již tradičně přispěji svojí pesimistickou troškou do mlýna - takový pako se nikdy nezmění, jasný holky? ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Díky jednomu hodnému andělovi sem se dozvěděl že jsme viděli dvojku a toto je ona jednička která mě nenechala chladným celý film aspoň už vím jak to všechno bylo H je taková nevyhasla sopka a nikdy nevíte kdy se probudí ale takový on prostě je a mě se to na něm líbilo konec mě určitě dostal na plné čáře a zaroven naštval ta jeho se v tu nejhorší chvíli zachovala nejhůř jak mohla úžasný film s výbornými herci . ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ať mě nikdo netvrdí, že se autor románu Federico Moccia nenechal inspirovat Rebelem bez příčiny...Dospívající mládež, která hledá konflikty tam kde vůbec nejsou, vzdor vůči rodičům, nepochopení a když už je v těle moc velký přetlak, hodíme si nebezpečné závody na motorkách...On je jeden z těch rebelů, který všechno řeší pěstí a je z rozvrácené rodiny. Ona naopak je hodně vzorná a jak už to tak bývá od prvního setkání ho nesnáší. Že z toho bude velká láska je nasnadě. Sice jsem se jako hlavní hrdina H necítil "Tři metry nad nebem" ale na druhou stranu musím ale uznat, že je to moc hezky natočené, sestříhané a moc pěkně se na romantiku po španělsku koukalo... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Má to podobnou magii jako stejně motorkářské Hotto Rodo, přestože to vypálí jinak. V Třech metrech nad nebem je magie tvořena dokonale kontrastní dvojicí, jejíž chemie ale dokonale funguje (Maria Valverde bezostyšně hrající v kalhotkách a podprsence je sama o sobě magická až až). Dost realistické. Trailer https://www.youtube.com/watch?v=fKOZfhKDZ9Q ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na mnohých miestach v Katalánsku, predovšetkým v metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Do jedné z rolí byla původně vybrána Blanca Suárez, která však kvůli časovému vytížení později roli odmítla. (chaometic)
  • Film na vrchole svojej popularity dosiahol taký stupeň spoločenského prijatia, že sa dokonca vyučoval na latinskoamerických školách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama