Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Shion je inteligentní a vysoce vzdělaný, proto v utopistickém městě No.6 žije mezi elitou. Toto město bylo vybudováno po válce, která zničila téměř celý svět. Shionův život se však změní, když potká Nezumiho, zločince na útěku, během svých dvanáctých narozenin. Jelikož poskytl pomoc Nezumimu, Shion je přesunut správou města do chudší části města, mezi nižší kastu občanů, kde je nucen žít obyčejný život. O čtyři roky později, Shion se opět připlete do cesty Nezumimu během nebezpečného spiknutí, které zanechává pouze jediné stopy - mrtvoly. Co se skutečně děje v No.6? (Jigvell)

(více)

Recenze (13)

Larky 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s daGGosem prakticky ve všem, kromě toho, že příběh celkově je rozprostřen celkem rovnoměrně a málokdy hapruje, ústřední dvojice je sice spíš divná, než sympatická, ale celkem se dá, prostředí post-apo světa mimo město je skvělé, nicméně taky bych ocenil víc děje spíš v něm.Příběh jakýsi smysl dává, chování protagonistů též, kresba velmi dobrá...nadprůměrný kousek 7/10 - slabší 4*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co tím chtěl vlastně básník říct? Že máme odbourat zdi, které nás obklopují a plácat se po ramenech? Být tolerantní k homosexualitě? Že zelená je dobrá? Špatné na tomto seriálu je to, že mě to pořádně chytlo až v posledním díle a to ještě na chvíli. Jinak jsem tak nějak na to koukala, užívala si příjemný ending a pořád přemýšlela, o čem to vlastně je a proč je mi Šion tak nesympatický. Linka s matkou byla zbytečná, to samé i ta se Safu. Vlastně i když to na první pohled vypadá propojeně a uceleně, přijde mi, že to má soustu děr a chyb (Jak fungovalo bezchybné město? Kde brali jídlo? Proč vlastně museli vraždit tolik lidí? Proč sakra zvířata rozuměla tomu, co jim lidi říkali? :-D). Škoda. Byla jsem zvědavá, ale nakonec mě to nijak neoslovilo. ()

Reklama

sajagi odpad!

všechny recenze uživatele

... ale je tam všechno! Láska. Válka. Konspirace. Utopie. Gay chat. Zvířátka. Nadpřirozeno. Vosy. Exploze. Hodná maminka. Úchylný fanatik. Divadlo. Krutost. Atreidské sonické tanky. Identifikační náramky. Píseň. Plán. Nečekané zvraty. Očekávané zvratky. Slzy. Prostě jako když kočička s pejskem vařili dort, dopadlo to úplně stejně. Vypůjčím si zde komentář funnyguts z myaninelist: Wow, that was painful. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého v moderní, čisté, prosperující, silnou zdí od okolního (neobyvatelného?) světa chráněné metropoli No.6. Naneštěstí svrhnout totalitní velení této utopie se vydávají dva dospívající "teploušci" (jeden suverénní, protřelý tvrďák, druhý citlivý, nezkušený idealista), tudíž není zas tolik důležitá vosami přenášená nákaza či desítky metrů vysoká hromada lidských těl chuďasů a odpůrců režimu, ale zmatené city vyplývající z jejich vzájemné přitažlivosti (která se pohybuje přesně na té hraně, aby jiní mohli tvrdit, že tahle to přece není, jsou jen opravdu dobrými kamarády :-)). Ovšem spolu s postavami (nejen kvůli výše zmíněnému) mě nezaujalo ani tuctové prostředí či nesoustředěný příběh s mnoha nedomyšlenostmi. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

„Mírumilovná utopie“ s názvem No. 6 je ohraničená oblast s moderními stavbami, šťastnými a nic netušícími lidmi, kteří žijí vysněný život bez konfliktů. Člověk by si nic jiného nemohl přát. Jenže jak je to s lidmi za zdí? Co se skrývá za bezchybnou iluzí vybudovaného okresu? Jaký by byl vlastně svět bez hranic..? Nikdy jsem nebyla moc velkou fanynkou sci-fi a spíše jsem se mu vyhýbala. Na No. 6 jsem už dříve párkrát narazila, ale nikdy by mě nenapadlo, že bych se na něj v budoucnu začala dívat. Bylo pro mě nevýrazné a chtěla sem se koukat i na jiné anime, ale stalo se a po každém dalším díle ve mě vzrůstal zájem, čím budou pokračovat.. Nebyli tam žádní roboti se složitým mechanismem, ani kosmické lodi a počítače, takže mi děj nepřipadal složitý na pochopení a rychle mi ubíhal. Většinu postav jsem měla ráda a zajímalo mě, co se s nimi bude dít. I když se občas v jejich chování ztrácela logika, příběhu to neškodilo. Ale pozor! Mezi hlavními hrdiny se někdy objevují prvky shounen-ai, pokud to někomu vadí, tak by to neměl začínat, akorát by pak nadával a nic by z toho neměl! Mně osobně takové věci nevadí, a někdy mě i mile překvapí :) Inteligentní i naivní Sion se mi jako hlavní postava zamlouval – mám totiž slabost pro bělovlasé – i přes jeho chyby, které se už nedají vrátit. Nezumi měl hodně výbušnou povahu – někdy to přeháněl – ale jeho bojové schopnosti mě nepřestávaly překvapovat. Fascinovalo mě, jak jejich přátelství nepovoluje i přes všechny jejich hádky a chyby, kterých se dopustili, a obdivovala sem jejich obětavost, se kterou se vrhali před střely, aby ochránili jeden druhého. ()

Galerie (322)

Reklama

Reklama