Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theodore Robert "Ted" Bundy (24.11. 1946 - 24.1. 1989) byl americký násilník a vrah, jemuž se podařilo prokázat třicet vražd spáchaných mezi lety 1974 - 1978, přestože skutečný počet je dodnes neznámý a jistě mnohem vyšší. Byl okouzlující, přitažlivý s velkým charismatem, ale přesto víc smrtící, než vydrážděná slepá kobra. Podle vyšetřovatele Roberta D. Keppela byl Bundy nejen vrah a násilník, ale též nekrofil, který se mnohdy k hrobům svých obětí vracel. Podle všeho si i několik "nejmilejších" hlav a těl skladoval doma v lednici. Ted Bundy se ale může pochlubit i jedním pochybným prvenstvím, termínu sériový vrah bylo poprvé užito v souvislosti s ním.

Film zachycuje jeho život v okamžiku, kdy opouští Seattle a odchází do Utahu studovat práva v roce 1974 po vraždě několika dívek. Samozřejmě netrvá dlouho a i v Utahu je nalezeno několik obětí. Policejní vyšetřování se rozbíhá na plné obrátky a brzy je první podezřelý na světě. Bundy, vrah, násilník, nekrofil a skoro právník. Přestože jej nakonec odsoudili k smrti na Floridě v roce 1979, popraven byl až o deset let později kvůli žádostem o milost a jiným právním kličkám. (monolog)

(více)

Recenze (10)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie ako “Zlo s ľudskou tvárou”, ktoré oproti tomuto spracovaniu, chutí ako dyňa s jadierkami. Toto, aj keď je rozsiahlejšie a tým pádom majú tvorcovia väčší priestor na realizáciu, mi príde zaujímavejšie, akurát by som povedal, že Zac Efron by tu sedel viac, ako Mark Harmon, ktorého výkon ale taktiež nepatrí medzi tie najhoršie. Na jeden krát dobre .. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Protože je to podle skutečnosti a na první pohled se tvůrci snažili co nejvíc se držet faktů, promíjím jim trochu odbyté vyšetřování a na vrahovu vinnu zaměřené zpracování. Vlastně mě totiž až do chvíle, kdy Ted utekl na Floridu nedokázali přesvědčit, že by proti němu měli vážně nějaké důkazy. Jinak celej film táhne Mark Harmon. Policajti jsou až příliš přesvědčení, kdo tím vrahem skutečně je, jako by věřili a ne věděli. A Mark Harmon byl i dobrá volba typově. Má to stejný charisma, jako měl Ted. Kdyby on svou roli nezvládl tak dobře, snímek by byl doslova o ničem. Ale zvládl, a tak vidíme Teda jako namyšlenýho, sebevědomýho riskujícího floutka, šťastlivce kterýmu všechno vycházi až do určité chvíle, kdy si nabije hubu a pak se z něj stane jen troska, člověk, kterej se už úplně poddal svým choutkám a v koutku duše za to opovrhuje sám sebou. Protože jak si jinak vysvětlit tu jeho cestu na Floridu? Kdyby tam nejel a nezabil tam ty tři holky, seděl by ve vězení do smrti neboli do chvíle, než by ho pustili za dobrý chování. ()

Reklama

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní film snad i nejvíce podrobně natočený k případu Teda Bundyho.Film Bundy je sice taky dobrej ale za tímto klenotem pro fandy krimidramat o masových vrazích lehce pokulhává.Je to možná i tím že tento film má 2 části, a tak podrobněji rozebírá tento nechvalně proslulý případ.Přesto je plný napětí a děje.Dobře provedený televizní film. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Mark Hamon hraje vraha dobře. Řekl bych, že nejvíc uškodil přístupný rating. Nejsem fanoušek vyhřezlých střev, ale tady v podstatě žádnou vraždu neuvidíme - uvidíme vraha vstupovat do místnosti a to je tak vše. Možná nějaký záběr na tělo z dálky. Přitom pravou děsivost těchto vražd bychom poznali právě při scénách se zavražděnými. Ostatně režisér Trier dobře věděl, proč většinu stopáže svého filmu o masovém vrahovi (The House that Jack built) věnoval scénám, kdy oběti tráví čas s vrahem a prosí jej (marně) o život. To je totiž ta nejděsivější část, kterou tento televizní snímek úplně vynechává. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

dvoudílný film o nejznámějším sériovém vrahovi ameriky. — super zpracování, i když trochu nudný. nudný kvůli tomu, že o tedovo životě vím už prakticky všechno. zhlédnula jsem několik filmů (zlo s lidskou tváří, ted bundy, american boogeyman,..), dokumentů (rozhovory s vrahem, invisible monsters,..) a videí na youtube, takže jsem docela expert, řekla bych :D nicméně mark harmon to zachraňoval, byl naprosto dokonalej - vypadal hodně jako bundy a byl sexy! || ❝𝐋𝐨𝐭𝐬 𝐨𝐟 𝐩𝐞𝐨𝐩𝐥𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐰 𝐮𝐩 𝐠𝐞𝐭𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐦𝐞𝐬𝐬𝐚𝐠𝐞𝐬. 𝐓𝐡𝐞𝐲 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐚𝐥𝐰𝐚𝐲𝐬 𝐠𝐨 𝐚𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐚𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐢𝐫𝐥𝐬’ 𝐡𝐞𝐚𝐝𝐬 𝐨𝐩𝐞𝐧.❞ 🚘⚖️ ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama