Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Cival 

všechny recenze uživatele

Papundekl vrací úder. Nejsterilnější marvelovka se dočkala chudého pokračování od televizního nudaře, který by si zasloužil okamžitě odlifrovat zpátky do bedny a tam točit leda novou verzi To je vražda, napsala. Bitvy jsou mdlé, akce vyzívaná, audiovizuál na úrovni Fraserovy Cesty do středu Země (pár šutrů ve studiu a na to přilepené hnusně digitální oblohy) a mezitím jednorozměrné postavy bez pořádných motivací nebo nahastrošení paňáci, jimž by se i v Narnii vysmáli. K tomu suverénně nejhorší 3D, jaké jsem v IMAXu kdy viděl, a výsledkem je fantasy pro desetileté kluky (a pro dívky zakoukané do Thorových bradavek), možná svižná a nákladná, ale inspirující asi jako rána kladivem do hlavy. 50% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Nechápem odkiaľ sa tu berie také vysoké hodnotenie. Podľa mňa sa jedná o zbytočný film, kde je hádam všetko pritiahnuté za uši. Film som dopozeral už len z povinnosti, ale celkovo ho radím do kategórie nepotrebných a plytkých blockbusterov. I see your time in the dungeon has made you no less graceful, Loki! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Charaktery kované ve fantasy náladě svádí poctivé hvězdné války, klíčky od auta propadají skrz portály a vlasy Toma Hiddlestona trhají plátno na kusy. Mám pro Asgarďany dost velkou slabost a jsem proto regulérně šťastný ze skutečnosti, že i tentokrát byla cesta domů z kina plná blahosklonných úsměvů z mé strany (když šel někdo proti) a simulováním toho, "jak se správně hází Mjolnirem" (když nikdo proti nešel). Přesto nemám větší problém akceptovat většinu argumentů. Příliš přímočarý záporák, maličko nesourodý rozjezd, hra o další neovladatelnou hmotu? To všechno tam je a tuhle studiovou taktiku asi hned tak někdo nezmění. Jenže - je tam stále rostoucí Hemsworthovo charisma, Lokiho glosy doslova při každé příležitosti a finální souboj v rámci prolínačky nejrůznějších světů, který je dost možná tím nejlepším marvelovským finále. Thank you. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V deviatich svetoch nastal mier. Ako to už, ale býva zvykom, nie na dlho. V zemi krála Odina sa z nenazdajky objaví Malekith, ktorý netúži po ničom inom, ako zničiť Asgard a zmocniť sa síl, ktoré sa zhodou náhod usídlili v tele Jane Fosterovej. Thor sa musí postaviť, svojmu doposiaľ najväčšiemu nepriateľovi. Pred skazou tento krát musí ochrániť nie len rodnú "zem", či svet ako taký, ale aj život svojej lásky. Pokračovanie Thorovej bájky neostalo nič dlžné svojmu prvému príbehu. Je to rovnako pekné dobrodružné fantasy, ako pri jednotke. Nakoniec, % hodnotenie je taktiež na vlas rovnaké. Tento príbeh doposiaľ nesklamal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Daleko vetsi narez nez prvni dil. Pribeh sice neni buhvijak objemnej, ale to jsem ani necekal. Tohle je od zacatku do konce skoro non stop akce, spousta epickejch zaberu, spousty souboju, bezchybny triky a skvela hudba. Navic dej na Zemi se minimalizoval na minimum, coz je jedine dobre. Sem tam tu je nejakej fajn forek, vrcholem je asi Kapitan Amerika, ale misty, sice minimalne, ale obcas prece jen jo, to pusobi lehce smesne tam, kde to asi zamer tvurcu nebyl. Co se tyce hercu, tak nikdo vylozene nevycniva, ale vsichni hrajou solidne. Takze za me maximalni spokojenost, s chuti si to jeste nekolikrat pustim. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Hlavní rekvizitář Barry Gibbs se svým týmem 18 techniků navrhl a vyrobil za 10 týdnů 140 zbraní, aby poté od každé z nich vyrobil čtyři kopie a získal tak úctyhodných 516 zbraní, které se používaly při natáčení bojových scén. Toto číslo v sobě ovšem nezahrnuje zbraně hlavních postav. (Zdroj: Falcon)
  • Natáčení probíhalo v anglických ateliérech Farnham Bourne Woods, na Islandu a Kalifornii. Natáčelo se od 10. září do 14. prosince 2012. (Tercikkk)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama