Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 508)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k myšlence zavést nějaký exkluzivní seznam filmů, jejichž prvních deset minut mě přinutí položit si otázku: "Co to jen dělám se svým životem?", odejít od obrazovky a dělat jiné věci. Ačkoliv musím uznat, že Thor mi tady přišel lépe vypadající než v prvním díle a u Natálie jsem si zase říkala, jaká to byla kdysi plnokrevná žena a dnes že už je to jenom uměle vypadající loutka. --- Tak už můžu s čistým srdcem hodnotit, protože kvůli tatínkovi jsem to už viděla celé. Fascinuje mě přerod, že v jedničce se neděje vůbec nic, zatímco tady se všichni zuby nehty snaží, aby se dělo všechno. Z mé volby slov je doufám jasné, že podle mého názoru tyto snahy moc nevychází. Nejvíc mě ovšem deptá, jakým způsobem zacházejí s pojmy jako je obětování, sebeobětování, loajalita, láska... Já jsem fanda toho, když se vyprazdňuje forma, aby pozornost tím intenzívněji ulpěla na obsahu. Tady se to děje naopak. A i když míchají sci-fi a fantasy a bůhví co všechno ještě dohromady, tak je to totálně bez výrazu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce ohromující! Dvojka mě bavila mnohem více než její předchůdkyně. Více fórků, více akce, více škrábanců na Chrisově tváři. Nicméně k dokonalosti mi k tomu chybí ještě speciální ingredience v podobě vymakanějšího scénáře. Taková, která by mě nenechala vydechnout a která by způsobila mé nadšení z filmu ještě chvíli po tom, co už dávno skončil. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kdo v tom lítá jak nudle v bandě víc, jestli Thor a nebo Alan Taylor. Rutiní, nezajímavá a spotřební pohádka, která ze sebe setřásla Shakespearovský odér a vydala se po stopách Star Wars. Už dávno neplatí, že to co má na sobě nálepku MARVEL musí být zákonitě božské a Thor: The Dark World to jen potvrzuje. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevěřil bych, že zrovna na pokračování Thora půjdu do kina, když první díl byl fajn, ale nebylo to zrovna něco, co by mě opravdu bavilo. Nicméně Thor: The Dark World mě překvapil a to moc. Film je to nečekaně svižný a vtipný (aniž by ten humor byl trapný, byť bych pochopil, že některé scénky mohly některým divákům připadat trapné) a hlavně po celou jeho délku jsem se nenudil. Myslím, a teď se nechci dotknout Kennetha, že změna režiséra opravdu pomohla. Ostatně, jak hodnocení tady tak na IMDb, tak tržby (byť tam by šlo spekulovat o vlivu snímku The Avengers, ale uvidíme, jak si povede příští Kapitán Amerika) dokazují, že tohle je pokračování, které ve všech směrech převýšilo první díl. Upřímně, třetímu dílu bych se nebránil. 100 %. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že po veleúspěchu Iron Mana 3 se bude nést druhý Thor ve stejném duchu, ale naštěstí se tak nestalo. Stejně tak jsem se trošku bál angažmá Alana Taylora, hlavního režiséra Game of Thrones (ale kdo ví, kolik dílů vlastně doopravdy natočil) z důvodu tendence natočit film špinavě právě jako GoT, což se však k Thorovi moc nehodí. Obavy se však rychle rozptýlily. Dark World sice v trailerech nevypadal po technologické stránce zrovna nejlíp, ale je fakt, že se na postprodukci maká do posledního dechu a celkový dojem z audiovizuálního zpracování je tak perfektní. Výměna Midgardovských lokalit, kde se děj odehrává v Británii mě sice nebavila, ale naštěstí se tam odehrává jen malá část filmu. Thor se totiž vůbec nepodívá do Ameriky, ale jinak lítá po celém Yggdrasilu. Nepřítomnost S.H.I.E.L.D.u lze tedy ospravedlnit alespoň tímto způsobem. Co se týče obsazení, tak se vrací malinko poupravená Thorova družina, všeotec Odin, Loki, Natálka a v neposlední řadě také naprosto bombový Heimdall, který dostal, alespoň o trošku větší prostor. Roli záporáka tentokrát uzmul temný elf Malekith (the Accursed), jehož původ je vysvětlen hned na začátku filmu a na mě tedy, musím říct, působil velice solidně. V trailerech vypadá dost tuctově, ale na plátně se mi jeho vzhled líbil fakt hodně. Četl jsem na něj ovšem i negativní ohlasy, což mi přijde divné, protože do filmu dle mě sedí perfektně. Pokud se Branagh původního Thora snažil držet při zemi a moc se do bitek nepouštěl, tak potom do dvojky Taylor vlítnul se sekerou v ruce. Působí to velkolepěji a zejména prostřední část je plná akce, když Elfové zaútočí na samotný Asgard. Jestli má někdo problémy se scénářem, tak akce musela bavit snad každýho (EDIT) to jsem byl tehdy naivní :D). V poslední třetině tvůrci akci navíc mísí s všemožně vtipnými momenty. A na závěr bacha, potitulkové scény jsou dvě! ... Viděno asi 20x už v rámci marvelathonů 70%...[7.11.2013_Půlnoční premiéra_IMAX Flora] ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Natáčení filmu provázely problémy se scénářem, se kterým si režisér snímku Alan Taylor nevěděl rady. Joss Whedon (režisér Avengers, 2012) film na poslední chvíli zachránil a přepsal v něm několik scén. (Reapper)
  • Nápis na Thorově (Chris Hemsworth) kladivu, vyvedený v severských runách, uvádí: „Ten, kdož se chopí tohoto kladiva, jest-li toho hoden, bude vládnout mocí Thorovou“. (SniperG1)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama