Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cory (Devon Gearhart) potrebuje zohnať lieky pre svojho malého brata, a tak prichádza do obchodu tehotnej predavačky Maly (Moon Bloodgood). Do obchodu práve vstupuje policajný dôstojník McCain (Q'Orianka Kilcher) s expresnou zásielkou. Tesne za ňou stojí tmavé auto, z ktorého sa vykláňa Junkshow (Anthony Anderson). Vtom sa do križovatky vrúti taxík agenta Clyda (Christian Slater), ktorý ihneď upúta pozornosť okolostojacich bezdomovcov - Doka (Christopher Walken) a Browna (Jordan Prentice). Životy všetkých sa v momente úplne zmenia. Alebo nie? (koba)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový filmový homerun jsem ještě neviděl. Neberu v potaz, že tvůrci se snažili být, snad i záměrně, v některých scénách brutálně amatérští. Říkám, snad, záměrně. V některých scénách totiž předvádí naopak hodně slušné výkony. To všecko ale na úkor příběhu, který se z různých pohledů snaží představit jednu scénu, která se všemi protne tak, že si to vůbec ani nedokážete představit. Nebo taky ne. No a pak přijde ten brutální odpal, že si až řeknete, že tohle musel natočit snad jenom nějakej blázen. A nebo člověk, kterej moc dobře věděl, co točil. Proto tři hvězdy, protože do hlavy nikomu nevidím, ale pořád tenhle film vnímám jako něco, co už asi nikdy neuvidím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistá indie amatérčina, ktorá nadväzuje na obľúbené puzzle mozaiky, kde samozrejme nesmie chýbať automobilová nehoda. Čiže nízkorozpočtovejší Amores Perros a na úrovni trebárs 11:14 či Go. Mne tento štýl rozprávania nesmierne sedí, mám rád americkú nezávisláčinu a rád sa pozerám na príbeh z perspektívy viacerých postáv. Tu je ale obohatený o istý originálny prvok, kedy sa veci zrazu začnú dosť nečakane meniť. Čaká nás aj nejaké to morálne posolstvo, ale je podané vkusne bez zbytočnej melodrámy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal jen proto, že jsem prolustroval filmografii jisté kečujské míšenky prvního stupně, která mě tolik nadchla jako Malickova Pocahontas. A ejhle - nečekaně jsem dostal na talíř zábavnou filmovou delikatesu, kterou jsem si přímo labužnicky vychutnal. Starý Jarmusch, Wangův Smoke, Lola rennt, propletenec dějových rovin které se nakonec prolnou, to vše velice jemně okořeněno Tarantinem a zakončeno trochu zhuleným koncem... Máte-li taky takový styl rádi, nebudete zklamaní. Navíc ctitelé čističe Viktora z Nikity jistě radostí zavýskají, když spatří Kabelu ("Bag"), dvoumetrovou chlapici s vizáží transsexuála a se specializací na mučení; kam policajt nemůže, nastrčí Kabelu. A zápletka s klonováním Ježíše a ostatních proroků je úžasný nápad a vděčný námět na nějaký další bizarní celovečerák. Skvělá režie, scénář, kamera, hudba i herci. Potěšil mě Slater, kterého jsem poznal až když si sundal brýle, ale filmové číslo jedna byl pro mě určitě Chris Walken se svým hlubokým pohledem. No a ona křehce krásná a zasněná německá Indiánka? Tak z té je přátelé vulgárně zmalovaná, prdelatá a nesympatická megera, o kterou bych si neopřel ani lopatu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nějaký studentský projekt žáků prvního ročníku nějaké filmové školy. Jinak bych tomu musel dát regulérní odpad. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Tak tady asi se svým hodnocením půjdu hodně proti proudu, takhle nízké hodnocení jsem tu teda nečekal. Ale chápu ho, myšlenka klonování Ježíše z Turínského plátna a skutečnost, že závěrečný "mindfuck" není divákovi vůbec vysvětlen, k tomu může být dostatečným důvodem. Na druhou stranu já beru film jako takový zajímavý experiment. Líbilo se mi rozdělení filmu na sekvence různých lidí a jejich pohledu na dění událostí. To sice není úplně originální nápad, ale často se nevidí. Kamera mi trochu připomínala Ayerovu Patrolu, což rozhodně není špatná věc, a vidět Christophera Walkena jako bezdomovce bylo k nezaplacení. Za mě 4*. Haters gonna hate (a přeju jim, aby se taky kousli zevnitř do tváře). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mozaika, kdy se postupně řeší několik příběhů, které mají jedno vyústění. Není to úplně tarantinovské, to rozhodně ne. Z hlediska vyprávění je to svébytné a vlastně jde jenom o to, jak se každá postava dostane do toho jednoho momentu. Je to promyšlené a forma je zajímavější než snímek jako takový. Ano, jsou zde celkem drsné scény, které s vámi však většinou moc nezamávají. Jinak se tu pořád mluví. A mluví se opravdu hodně. Dva houmlesáci, co si chtějí ten svůj život užít, malá filosofující holka, dvojice, co se možná zamilovává. Jenže my víme, jak to skončí. Ale pravda, nevíme, jak to skončí pro všechny. Anebo je pravda tam někde venku? Ten twist na konci je celkem zajímavý, ale jako celek film bohužel působí hodně rušivě. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Multiretrospektivni parakotouly v pribehu nepribehu s mysterioznim nadechem ovsem vypravene reci studenta gymnazia po obrne. Radoby fylozoficke zvatlani obtloustle candy girl, je tak hloupe, ze by se nejedna dementni surikata obesila na vetvy. Forma nebyla spatny napad, ale obsah a jazyk sdeleni byl na urovni homo-bollywood ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Retrospektivně multiperspektivní skládačková krimipodivnost s jakýmsi mysteriózním přesahem, která mně osobně příliš nesedla a s největší pravděpodobností nesedne ani vám. Ale jednomu z deseti sedne určitě, tak si sedněte a zkuste to. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

"Do čerta, ty si ich všetky zožrala? Chutia mi sladkosti. Vieš čo chlape? Vyložíme tú tučnú riť už tu." Sympatický pokus o napodobení spletitého klubka nití zvaného Crash vyvrhl na světlo boží NĚCO, co má do rovnováhy prezentované Ying a Yang daleko. Jednotlivé povídačky jsou kvalitativně nevyvážené, obzvláště story s rozumbradou Slaterem bylo tak zajímavé, že jsem si mezitím dal do pořádku svou elektronickou poštu, přičemž jsem seriózně uvažoval nad puštěním čtvrtečního Prostřeno!. Už jste se někdy při konzumaci čehokoliv kousli do dutiny ústní? Bolí to jako svině! 60% ()

koba odpad!

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Prečo je toto odpad? Pretože ústrednou myšlienkou celého filmu je krádež Turínskeho plátna, kvôli stopám krvi Ježiša Krista, ktorú chcú použiť na jeho klonovanie. Vážne. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné jak říká hodnocení, kdepak. Na druhou stranu to není ani nijak geniální. Zajímavý experiment skrze několik POV charakterů, povinná autonehoda za kterou by byl samotný Iñárritu hrdý, neskutečně krásná Alexa, Tick Tock mučení a nápaditý zvrat na konci, který jsem popravdě nečekal. Na druhou stranu je to vše neskutečně amatérsky natočené, ne všechny příběhy jsou dostatečně zpracované a kriminální zápletka, navíc tak absurdního rázu působí nadbytečně a směšně. Objektivně bych to měl hodnotit třemi hvězdami, jednu však přihodím, třebaže vlastně jen za Kilcherovou a Prenticeho. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Už jste se někdy kously zevnitř do tváře? Ne? Tak u tohoto filmu se vám to zaručeně stane. Možná si i vykoušete do tváře díru až na vás vybafne rádoby duchovně-fylozofický přesah... ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Tieto filmy sa mi páčia. Výborné zaujímavé postavy, sympatické aj nesympatické, herci poriadne snaživí, dokonca aj Kristián Skejter si išiel vo svojej úlohe obe kozy zodrať. Prentice a Walken sú parádna dvojka. Jediné čo ma trochu vytáčalo bola Fueiša so svojim hryzkaním, ale nakoniec sa z nej tiež dačo vykotilo. Samozrejme, niektoré veci by bolo treba dotiahnuť, budete namietať, ale aj v tom je čaro týchto lacnejších semibusterov. A na konci si môžete vybrať, či to bol happyend. Záver: Ježiša netreba klonovať. Treba žrať veľa čokolády, vy tučné rite. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru trochu podhodnocený film, pět propletených epizod na pozadí velké loupeže (když jde naklonovat ovci, proč ne Ježíše ? :-)....Walken (jako vždy) naprostá jednička ()

Reklama

Reklama