Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tak jo. Viděl jsem to. Jo a dokoukal jsem to. A .... líbilo se mi to. Ehm... Holt jsem důkazem, že i starej válečník může být romantik. DVD cover je tedy děsný, já to ale naštěstí viděl v TV a hned se mi to zalíbilo. Zatímco v Zítra ráno se opařím čajem si člověk mohl do jakékoliv doby zaletět, osamělá třicátnice Jane se musela spokojit se zážitkovým pobybem, který byl určen výhradně milovnicícm Jane Austinové a období regentsví Jiřího IV. Aby byla iluze dokonalá klienti se museli dostavit v dobovém oděvu a byli odvezeni na stylový zámek se služebnictvem a vším co k té době patřilo a co ji nám některým dnes činí romantickou. Samozřejmě jako s každou touhou poznat minulost se mísí značná míra idealismu. Milovníci středověku chtějící se dostat v čase zpět jistě netouží v potu tváře obdělávat kamenité pole za misku rozvařeného hrachu a tak jsou ve svých snech raději šlechtici či alespoň rytíři. Stejně tak doba regentsví nebyla ideální. A to ani pro aristokracii a zvláště pak pro ženy a dívky z dobré společnosti. To ostatně brzy pozná naše hrdinka při hodinách hry na klavír, zpěvu a úmorného vyšívání. Aby pobyt na zámku nebyl tak jednotvárný a dámy se necítily osamělé, společnost jim dělali gentlemani. Důstojník z Pandžábu, námořní kapitán z Karibiku, sir Noble a další... Všechno herci hrající bezvadně své role, vždyť tohle nebyl první ,,turnus'' Austenek. Hrdinka příběhu Jane zprvu chápe, že vše je jako. Když se ale do ní zamiluje podkoní a ona do něj, začne si uvědomovat nebezpečnost té hry na onu dobu, na krásná slůvka a vyznávání lásky a přestane si být jistá co je pravda a co nikoliv. --- Už dlouho jsem neviděl romantickou záležitost a nějak mi to sedlo. Místy to bylo vtipné, bylo to výpravné a v některých momentech jste opravdu byli díky kostýmům, zámku a nezbytné zahradě s jezerem a loďkou zpět o těch 200 let... A Keri Rusell to v těch účesech a šatečkách moc slušelo. Takže já dávám za tři výšivky! * * * ()

Metalýza 

všechny recenze uživatele

I když Austenland oproti knižní předloze leccos změnil, myslím, že je to víc než povedený film. Musí se brát samozřejmě s obrovskou nadsázkou, ale pak funguje výborně - dokazuje to už jen počet hlášek a gifů, co kolují internetem. Navíc JJ jako Henry Nobely absolutně válí, stejně tak Keri Russell se poprala s Jane velice pěkně. Objektivně by to asi na 5 hvězdiček nebylo, ale Austenland je pro mě srdcovka se vším všudy, takže ta poslední hvězdička je čistě přidaná citová hodnota. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice je od prvního představení postav jasné, co se a jak stane, ale i tak je to fajnová zábava. Jako mají chlapy nadsazené Postradatelné, tak mají ženské nyní tuhle odlehčenou a rejpavou romantickou komedii z romanticky ideálního prostředí světa Jane Austenové. Herci nejsou zvolení špatně a ten humor je opravdu příjemný i pro chlapa. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šílený nápad na zábavní park ve stylu Jane Austenové, kde si hlavní hrdinka musí přetrpět postavení nepříliš bohaté dívky - zcela ve stylu Austenové románů. Praštěné ale přesné, protože i její romány jsou fabulace. A kdo by nechtěl potkat pana Darcyho? I když ho hraje ušaté torpédo. Kdo se bojí Jane Austenové, ten ať se na tohle nedívá. Ale bacha, ona funguje dodnes. I když v tomhle případě z toho mohli vytěžit víc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Austenland je slušná romantická komedie podle Shannon Hale reagující na fenomén Jane Austenové. Samozřejmě její fetišizace u nás nedosahuje takových rozměrů jako v její domovině, ale o to víc se můžeme zasmát tomu falešnému poklonkování éře regentství. A je určitě zajímavé sledovat, jak vedle sebe funguje komediální herectví Jennifer Coolidge a Jane Seymour. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama