Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (774)

POMO 

všechny recenze uživatele

"Sme súčet všetkého, čo sme kedy povedali, urobili a cítili. Sme omotaní unikátnym vláknom týchto vnemov, ktoré si neustále pripomíname. Aby bol človek sám sebou, musí si sám seba neustále pripomínať." Sofistikovaná hra s divákom, ktorá síce nedáva úplne zmysel (nabrala si toho na ramená PRÍLIŠ), ale je od prvej do poslednej minúty nepredvídateľná a sakramentsky zábavná, tajuplná a sexy. Boyle sa v nej baví kaleidoskopicky pestrým vnímaním udalostí a zmätenou motiváciou postáv, a v akčnom tempe odhaluje svoju slabosť pre thrillery Briana DePalmy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Už spíš, vole?". "Ne, ještě ne, chybí mi ten metronom.". "Ok, takže tik tak, víčka ti těžknou, uvolněný jsi jak sviňa, za chvíli budeš ve stavu, kdy si s tebou kdejaký neuvěřitelný šarlatán bude moct dělat papírové čerty."."Chrrrrr.". "Teď dobře poslouchej, slizký Mekevoji. Kdykoliv uslyšíš písmeno "a", praštíš hlavou do zdi, dokud si nevzpomeneš, kam si zašantročil toho čornutého Fangoga! Aha, tak ne, byl to Gója, ale mlátit budeš furt! Lusk! Je naprogramovanej, dem to zkusit. ANANAS!". "Kurva, z čeho mám furt ty boule....". "ANANANANANAS!". "Tak jo, už dost, toho Rembranta mám ve skříni.". Unylý, místy až debilní, překombinovaný hypnotizérský maglajz, po němž vám, až se proberete z transu, naskáče kopřivka, kdykoliv si vzpomenete, jak jste se ten večer príma nudili. A to do té doby, než na vás někdo luskne prsty nebo vám zase nějaká sexy, čokoládová samice Nouplisáka ukáže kozy, které to celé stejně nijak nevytrhrly. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Po piči dobrej film. Doslova. Rafinovaný, hypnotický, živelný a hladce vyholený. Danny Boyle to má v paži jako málokdo, pořád piluje svůj dravej rukopis a vyhýbá se cudným kompromisům. Za to dík. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesouhlasit se zdejším názorem, že děj je překombinovaný, viděl jsem mnoho jiných daleko víc překombinovanějších filmů, některý byly tak překombinovaný, až se mě z toho udělal uzel mezi nohama, ale tenhle biják mezi ně fakt nepatří. Trans je prostě vyprávěn tak aby měl divákovi co nabídnout i ve stý minutě filmu a to se mu podařilo. Ano tvůrci si mohli lecos odpustit, například několikeré bouchnoutí do Jamesovi hlavy v záakulisí aukční síně a jeho útěk. Pravda našli se tam i zcela nečekané záběry, jako třeba zaostřenej detailní záběr na vyholenou kundičku hlavní představitelky nebo její náhradnice. To bylo hodně podstatný a velmi významně to posunolo celý děj. Nepochybuju o tom, že kameraman filmu si půjde pro Oscara, za celoživotní přínos světové kinematografii. Pokud jde o hrecký výkony, tak Jamese ja moc nemusím u Rosario ukázala na celý plátno svoji čárku, ale herecký talent moc vidět nebyl, já jí prostě tu roli nevěřil. Za to Vincent ten jede jako vždy vyšší ligu. Hudební stránky nebyla marná, hlavně když se vždy vyvsětlovalo jak se věci mají a že se to vysvětlovalo každých patnáct minut. Vlastně to je film, kde se na začátku něco stane a pak se to neustále vysvětluje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klasický vyprázdnený Boyle, ktorý sa kŕčovito snaží byť niečo viac, niečo, o čom budete diskutovať s inými divákmi, že "čo to akože malo celé znamenať". Neznamenalo to ale nič. Svižná forma, sem-tam šokujúce gore, super herci... a samoúčelná báchorčička okorenená hypnózou a akože prekvapujúcimi zvratmi, ktoré sme už videli inde a dávali tam väčší zmysel. Druhá polovica už ma prakticky nebavila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je prostě borec. Trans není úplně jeho nejlepší film, ale to nic nemění na tom, že je schopnej natočit cokoliv, vysloveně cokoliv. Užil si to s kamerou v drogovém doupěti, v indickém slumu, kousek od slunce, s miliony v kufru nebo 127 hodin se potil ve skalách a teď pro změnu bude mít hlavní roli hypnóza a konfliktní zamotání celého příběhu s cílem šokujícího rozuzlení. No a povedlo se mu to. Možná je film trošku moc dynamický a trošku moc komplikovaný, ale to je prostě Boyle a právě proto ho mám tak rád. Celý tenhle film tak má hodně slušný koule a pět minut, co pět minut, se děje něco, co s příběhem udělá trojitou piruetu kolem celého scénáře. Pokud tohle překousnete, budete spokojeni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,328,743Tržby Celosvetovo $24,261,569▐ tak trošku z toho cítiť obohranú platňu od Danny Boylea ale aj tak štandardná kvalita, určite zaujalo natoľko aby bola spokojnosť /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes skvělý start se mi to nelíbilo. Vypadá to jako zajímavý film, ale v prostředku se z toho stane nekoukatelná nuda, ve které jsem se ztratil. Všichni jsou zhypnotizovaný a šukaj spolu. Fakt tam bylo spousta scén, kde jsem opravdu netušil, co se vlastně děje. Finální vysvětlení tomu dalo jakýsi řád, ale stejně je to skvěle natočená blbost. Navíc postava Vincenta Cassela má spoustu prostoru a přišlo mi, že naprosto nefunguje. Od Boyla si radši pusťte intrikami příbuzný Shallow Grave, je to bez hypnózy a je to super. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOŽNÁ EXISTUJÍ VĚCI, NA KTERÉ JE LEPŠÍ SI NIKDY NEVZPOMENOUT..... /// Zlodějská story, ve který se o zdroj napětí stará hypnóza, přináší stavy, kdy jeden neví, která bije, a přemejšlí, jestli vo pomoc požádat králíka, aby ale nakonec vyšlo najevo, že všechno má mnohem prozaičtější význam. Příběh co má hlavu a patu se snaží se bejt složitej a tím pádem i zajímavej. Možná, že právě tohle je film, kterej si budete chtít pamatovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. A ani se nemusí tolik kombinovat. 2.) Rosario Dawson jako Goyova ,,Maja“? To si nechám líbit (zvlášť když nevím, co vod toho čekat). 3.) Thx za titule ,,Petr Putna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox, Searchlight // Počet premietajúcich kín v USA: 443 // Otvárací Víkend USA: $131,145 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle opět exceluje ! O filmu Trans jsem si dopředu nic nezjištoval, takže jsem nevěděl do čeho jdu. Zpočátku se mi zápletka jevila zcela jasná - muž udeřen do hlavy,ztratí pamět a nepamatuje si něco důležitého. Nicméně, příběh začíná být postupem času čím dál divnější,že se sami dostaváte do pozice hlavního hrdiny ( Jamese Mcavoye), protože sami nevíte o co vlastně jde! Na konci vše do sebe začne krásně zapadat v neuvěřitelném, briliantním a bizárním stylu. Druhá projekce nutná ! 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přepálený start. Je tu voiceover, nespolehlivý vypravěč, atraktivní zápletka i drahé umění. Po dvaceti minutách zůstane jen náznak původní myšlenky, kterou i na Boyleho poměry překvapivě průrazný vizuál a dunivý hudební doprovod nevystřelí dostatečně vysoko. Jsem všemi deseti pro překvapivé zvraty nebo popírání klišé pomocí živoucího zápalu. Jen se tohle všechno nesmí dít na úkor divákovy účasti. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// No, tomu teda říkám bordel. Ale zábavnej bordel! První cca půlka filmu relativně klasický heist thriller, jenom s maličko pozměněným konceptem, pak přišla jedna celkem cool písnička a při ní zásadní "AAAAWWW YEAAAAH!" moment a od té chvíle se to zvrhlo do absolutního nečekanýho finále, kde se to jen hemžilo twistama. Možná jich tam bylo až příliš, také to možná nemuselo být ke konci až tolik ukecané, Boyle si pohlídal kameru a obrazově se jedná o jeden z nejhezčích filmů roku, takže klidně mohl závěr nechat vyprávět jen pomocí obrázků ale nevadí, i tak zbývá celkem solidní film - jako obvykle platí pravidlo: kdo chce příliš, nedostane nic a kdo nic nečeká, bude bohatě odměněn. A teď mě omluvte, jdu si to přetočit zpátky k "AAAAWWW YEAAAAH!" ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ano, trans je ten správný výraz pro tenhle typ filmů, protože jsem v něm byla asi po celou dobu. Když už tam byla řeč o umění, tak mně celé zpracování připomínalo obrazy Salvadora Dalího (a to ho dost urážím) a ať přemýšlím jak chci, tak nemůžu přijít téměř na nic, co by se mně líbilo, nebo z čeho bych byla alespoň chvíli nadšená. Tak já to snad nebudu ani moc rozvádět, protože to je po dlouhé době jedno z mých nejnižších hodnocení a jestliže se stačí jen dotknout displeye a stane se to, co slibuje Bětuška na konci, tak já to právě činím navzdory všem, kteří to z nejrůznějších důvodů neudělali. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chce-li se mi někdo mrknout do hlavy, tak ať raději zkusí otvírák na konzervy než hypnózu. Považuji totiž za pravděpodobnější, že mi tykev někdo odborně sešije než to, že mi někdo rozuzluje mozek do původního stavu. Já se zkrátka skvěle bavil při úvodní akci, ale jakmile se začalo hypnotizovat, tak mne hodně rychle přestalo bavit sledovat, kde je obraz, kde jsem já, co tam dělám, proč mám v kufru mrtvolu a nakonec i to, proč mám po líbání v puse tři náboje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle vystihl ideální mix mezi odpočinkovou zábavou a nadsazenou překombinovaností. Sérií bezchybně fungujících hypnóz intrik a podfuků nelze brát úplně vážně, ale právě o tom to je. Trans je stylový thriller s neutuchajícím tempem a přiměřeně působivými wow momenty... Pocit podobný jako z Wanted. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Natripované jinak, než jsem čekal - atmosféru si to buduje docela pomalu. A že se daří, nakonec vlastně přece jenom typicky boyleovským způsobem. Nevadí mi, že není následována pevná, předem rozluštitelná a vysvětlovaná struktura jako třeba u Počátku a hraje se především na efekt. Nevadí mi, že se ve filmu tak snadno ztratí - vlastně naopak, právě to se mi líbilo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film, který má vyšperkovanou, leč za vlasy přitaženou pointu. Zajímavé, herci dobří, na to, že se jich tam střídalo jen pár, se neokoukali, ale tak nějak to nedokázalo udržet celou dobu mou pozornost. Má sice působit zajímavě to skákání z hypnózy do reálného světa a zpět, divák si má lámat hlavu, co je pravda a co lež, přesto já jsem to tak nevnímala. Působilo to na mě spíše únavným dojmem, ze kterého jsem se probrala až ke konci, kdy se začalo střílet. Ačkoliv jsem napsala, že pointa je vyšperkovaná, nedokáže zapůsobit pořádným wow efektem, pokud má divák za sebou již pár podobných filmů. Dokáže skrze mlhu leccos prokouknout. Pokud ovšem chtěl Boyle, aby divák pociťoval postupem času sympatie k muži, který na konci dostane balíček, povedlo se. Průměrný film. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama