Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (492)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nie, nešlo to. Snažil som sa pristúpiť k tomu nie predpojato, ale obdiv k originálu skrátka bol silnejší. Pritom remake ako samostatný celok nie je úplne márny (kladivková scéna slušná aj dostatočne fyzická, podobne aj etuda vybíjania hráčov amerického futbalu), ale vo svete kde existuje aj originál, je tento počin úplne zbytočný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak táto verzia je omnoho surovejšia ako teatrálny korejský originál. Postavy sú tiež lepšie profilované a prekvapenie na záver je lepšie pripravené. Brolin zahral svojho drsňáka presne tak, ako sa patrí. Vadili mi len scény, kde zmláti aj 50 ľudí naraz, to bolo skôr groteskné, hoci na druhej strane s tým kladivom v ruke aj vtipné. Elizabeth Olsen opäť dokázala, že je na míle ďaleko od svojich sestier a dával by som jej viac šancí. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem k remaku přistupovala skepticky, protože originál je prostě úžasný, ale Spike Lee jako režisér a Josh Brolin jako ústřední hrdina mě přece jen nalákali a přiznávám, že mě nezklamali. Určitě je moje výhoda, že jsem pointu dávno zapomněla, takže mě to po celou dobu bavilo a byla jsem ráda, že chobotnička tady chyběla a že to nebyl jen otrocký přepis. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to pouhý remake, takže žádné velké oslavy by nebyly na místě. Nicméně pro mě stravitelnější než korejský originál. Ten mě příliš nezaujal a celkem rychle se mi vykouřil z hlavy. I díky tomu jsem si remake poměrně užil. Solidní akční drama s několika výbornými scénami. Nicméně celková pointa filmu mě ani v tomto případě příliš nedostala. Prostě je to trochu přepálený nápad, i když vcelku šokující. 60% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Americká adaptace stejnojmenného korejského snímku Old boy (Oldeuboi 2003), která těží především z brutality hlavního hrdiny, jehož ztvárnění si nezadá s Hitmanem či obdobnými, pro neasijské diváky známými hrdiny, jehož život se zásadně změní, když se ocitne po jedné prohýřené noci v bytě bez oken a dveří, kde bude vězněn po dalších 20 let, netušíc proč. Oproti originálu je USA Oldboy přímočařejší a na atmosféru chudší, přesto na remake povedené. 70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Joe (Josh Brolin) se dívá v restauraci na chobotnice plavající v nádrži a hned na to odejde. Je to reakce na nechvalně známou scénu pojídání živé chobotnice z původního snímku Oldboy (2003). (Dr Lizal)
  • Scéna z kladivem byla natočena na jeden zátah a pro film posléze rozstříhána. (Terva)
  • Herečka Elizabeth Olsen neznala konec filmu až do premiéry v New Yorku. "Nikdy jsem nebyla víc šokována a překvapena koncovkou, bylo to podobné jako u filmu Šestý smysl (1999)," řekla Olsenová. (Dr Lizal)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama