Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jakkoli mě pan Park se svou trilogií docela dost sere, tohle mě bavilo ještě o hvězdu míň. Jenom očesat to o asijský divnosti fakt nestačí. Změna "rodinnýho problému" hlavního záporáka je pak vysloveně kontraproduktivní, proč nezachovali to, co bylo na originálu funkční a dobrý?

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Deryll smazal svůj příspěvek.

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Na tuhle průměrnou sragoru se vyser a pust si originál  asi jeden z top 10 filmu z jižní Korea

na příspěvěk reagoval woodsman

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Spoiler: akorát nepochopil jsem, proč se nechal znovu uvěznit ke konci filmu.. Mohl žít odznova.. Co z toho má, že bydlí v místnosti 1+1, však mu z toho hrabne..

Uživatel murkl smazal svůj příspěvek.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

heh tak rozuzlenie bolo teda prijemne prekvapenie..alebo neprijemne ? :D super film ale

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Zrovna mi schválili zajímavost ve které uvádím jak to bylo v tomto filmu s těma jeho dvěma různýma figurama - hoch si evidentně sáhnul na dno svých sil ...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

zatímco v originálu Hana nepřemohl vůbec, tam ho pak prostě zabil jeho šéf

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Oba konce zajímavé co mě ale překvapilo oproti originálu SPOILER: bylo to, že Joe celkem rychle a  snadno zabil ,,nepřemožitelnou" ochránkyni Adriana.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

zatímco v původní verzi, se nechal zhypnotizovat aby zapomněl na to že se vyspal s dcerou a zkusil to znova od začátku 

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Spoiler: Na konci si teda zaplatil, aby byl vězněn? Chápu to správně?

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

TeraBum

TeraBum (hodnocení, recenze)

!!!Pozor spoiler: Jak tady vyřešili pointu? Viděla jsem původní verzi, tady se incestu prý vyvarovali. Pak mi to ale nedává smysl, proč ho tedy pouštěl, co tam bylo jako pomsta?

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

+ scena s trhanim zubu chobotnicka a perverzni konec tomu nasazuje korunu

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Tak ja se pridavam na stranu Yoshiho...sem taky zastancem originalu...ale zase musim obhajit Ywa pac tam je opravdu videt obcas ze se nekdo schvalne netrefi ale co uz...natoc mi 5ti minutovej zaber kde pobiha 30lidi najednou bez strihu...jasny ze nekdo obcas udela chybku...ale porad to vypada dokonale:)

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Deryll

V korejské verzi je ta bitka natočená mnohem reálněji, ale mě více sedla ta s Brolinem, protože byl takovej nezastavitelnej tank, co ikdyž mu kudli kudlu do zad tak prostě se rubal dál a dělal jako že nic.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Původní Oldboy není špatný i když je trochu bizarní (holt to Azijský čaro, co jde trochu mimo mě) ale ujde to. Remake je srozumitelnější a ten konec je hardcore. I za něj jsem zaokrouhlil na 5* původní verze má u mě 4*

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

SallyZen

Mna ten koniec uplne odrovnal. Skor som cakal, ze si vystreli mozog z hlavy, ale toto urcite nie. A kórejského Oldboya som nevidel, takze neviem porovnat.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Beckett51

No ja Kórejský nemám rád. Ako pointa je dobrá, ale ako tam vrešťal a odrezal si jazyk. Totálna trapošina. Som každých 5 sekúnd pozeral koľko ešte ostáva.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

SallyZen

Líbil, protože narozdíl od původního korejskýho filmu dával smysl (trololo). Né, mě osobně se líbil hodně, byla to dost drsná pointa, ale spíše co se týče morality. Původní korejskej konec se mi líbil taky, ale ani zdaleka mě tak nevyfuckoval jako v remaku.

na příspěvěk reagoval ywo666

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

tak tohle se na původního oldboye nechytá ani zdaleka! čekal sem aspon dobrou scénu s tesařským kladivem ale ani ta mě nepřesvětčila! skoda no:(

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama