Reklama

Reklama

VOD (1)

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Recenze (491)

POMO 

všechny recenze uživatele

Drsný thriller s parádnou noirovskou atmosférou a tajomstvom s K.O. pointou, schovanou až do poslednej minúty. Josh Brolin bol skvelou voľbou, charakterové i fyzické vlastnosti postavy zosobňuje oveľa lepšie než aziat v pôvodnej verzii. Tá bola zaujímavá výtvarne, exotickým audiovizuálom, ale rozprávačsky nefungovala. Nechala ma chladným. Spike Lee príbeh rozvinul, zameral sa primárne naň a postavy, a dostal ma. Aniž by podcenil dôležitosť kľúčovej bitky s kladivom, ktorá je tu taktiež TOP. Piatu hviezdu nedám za už ohrané "povinné" obsadenie Samuela L. Jacksona do ďalšej ikonickej, výstredne oblečenej figúrky, a tiež za okato digitálne priestrely vo finále, ktoré filmu uberajú na (dôležitej) surovosti. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér a scénárista netrpí akutní žloutenlou typu C z nesterilizovaných pervitinových jehel, mohou z pomatené žluté zimnice splácat solidní rymejk, který ocení především divák, co se ve filmu obejde bez "o-pičáren" a má korejskou kinematografii až na pár výjimek těžce na Párku. Proti té šikmooké matlanici je tohle překvapivě kultivované a přímočaré, skvělý Džoš předvádí s tesařským kladivem takové kousky, že jsem mu měl sto chutí brnknout, aby mi někdy přijel na chatu zbouchat altán a Šarlta konečně Kopli do, pro něj naprosto dokonalé, role vytepleného pošuka. Navíc jsem tentokrát ani neměl po skončení spektáklu neodolatelnou chuť vzít klíče a nasraně ojet sousedovi na parkovišti jeho funglovou Kiu Soul. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $2,193,658Tržby Celosvetovo $5,178,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $322,401 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $410,986 //počet predaných kusov ?║ teda, teda, toto bolo niečo, remake som pozrel ako prvý ale stálo to za to, výborne fungujúce obsadenie vo vyšperkovanom drsnom príbehu, sila, po dlhšej dobe som si pošmáknul /90%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nie, nešlo to. Snažil som sa pristúpiť k tomu nie predpojato, ale obdiv k originálu skrátka bol silnejší. Pritom remake ako samostatný celok nie je úplne márny (kladivková scéna slušná aj dostatočne fyzická, podobne aj etuda vybíjania hráčov amerického futbalu), ale vo svete kde existuje aj originál, je tento počin úplne zbytočný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, DOSTANU SE VEN. A KDOKOLIV JSI, KDEKOLIV JSI…, JÁ SI TĚ NAJDU…“ /// Zmrd, co potřebuje lekci… Není to tak syrový, jako vod Korejců. Josh Brolin je slušnou verzí Dae-sua a když si s perlíkem v ruce hraje na Thora, je to stejná zábava jako v originále. Tenhle (téměř) remake je takovej líbivější, jednodušší a sází na jistotu zajímavýho rozuzlení. Vo tom, jestli je či není zbytečnej, bych se nepouštěl do složitější debaty. Vocení to hlavně ti, jenž neřešej pičoviny a nemusej žluťáckou kinematografii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nebavěj mě žlutý originály. 2.) Nevím, jak má vypadat milující otec. 3.) Thx za titule ,,fox333“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěléj remake ! Originál mě taky příliš nezasáhl, nejspíš to bude tím, že jsem s Asii teprve začínal, takže nového Oldboye jsem si skvěle užil. Film chytne od začátku do konce a nepustí! Ikdyž ve filmu vidíme pouze 3 akce, tak jsou kurevsky skvěle nasnímané a krvavé. Tempo filmu je velmi rychlé a dynamické, neustále se něco děje, řeší. Josh Brolin se mi do role hodil, je to správnéj drsnéj chlap! Prostě parádní Thrill jízda, při které se budete skvěle bavit. Doporučuji. 75% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ... Zásadní problém u mne je, že se mi původní verze příliš nelíbila ... V tomto jdu osobně proti OBROVSKÉMU proudu světového diváctva, ale ač Korejskou kinematografii miluju, Oldboy šel mimo mne ... Tím pádem jsem nezaujatě sledoval remake, který by se vůbec nemusel jmenovat OLDBOY, ale třeba "OLD-FUCKER-ANGRY-BOY" a čelist mi padala na zem tolikrát, že jsem ji nestačil sbírat ... Super!!! Rychlý, přímočarý, BRUTÁÁÁLNÍÍÍ !!!!! Hlavní hrdina je takovej ten 70. kovej ANTI-hrdina, je to fakt sviňák, šmejd, hovado a ignorant, jakýho jsem na plátně neviděl od 70.tkových japonských "karate-řezničin" ... To, co tady předvádí s kladívkem je poctivá práce a Jason s Michaelem by se mohli jít proti němu zahrabat ... souboje proti přesilám zásadně bez střihu, špičková choreografie, temný, hustý a naprosto nekompromisní!! Tenhle flick skutečně kope původní verzi do prdele, ale pro mne jsou to dva různý filmy, který spolu nemají nic společného, jen těch 20 let v obýváku ... Fakt doporučuju ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Remake neremake, řežba je to slušná. Brolin je ve své roli opravdu nekompromisní a dvouminutová scéna, v níž v jednom záběru seřeže, rozmlátí a vykuchá dva tucty nepřátel, je snad ještě lepší, než v originálu. Copleyho záporák sice nepřekonal toho z Elysia, a Jackson jen dokazuje, že postavy s bizarním vkusem pro módu nepatří k jeho silným stránkám, ale jinak se na to kouká zatraceně dobře. Slušně odsejpá, hýří slušnou brutalitou a nejtalentovanější ze sester Olsenových ukáže kozy! Body tak strhávám vlastně jen za automatickou absenci závěrečného rozuzlení. Silná trojka. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem k remaku přistupovala skepticky, protože originál je prostě úžasný, ale Spike Lee jako režisér a Josh Brolin jako ústřední hrdina mě přece jen nalákali a přiznávám, že mě nezklamali. Určitě je moje výhoda, že jsem pointu dávno zapomněla, takže mě to po celou dobu bavilo a byla jsem ráda, že chobotnička tady chyběla a že to nebyl jen otrocký přepis. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná poita (díky Chan-wook Parkova originálu) nezasáhne diváka tak dostatečně silně. Spike Lee je skvělý tvůrce, má cit ke své myšlence, přístup k divákovi, k napětí (25.hodina, Spojenec), k akci do detailu, ale ten americký chtíč diváka rozervat na malé kousky je příliš okatý. Remake měl dostat Quentin Tarantino, ne Spike Lee. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu pokračovat, dokud ti nedokážu utrhnou hlavu rukama." Trvalo deset let, než žlutý Dae-su vybledl do bílého Joea a je potěšitelné, že přitom neztratil touhu mstít se, chuť k násilnostem a ani nůž v zádech. Jelikož mi mezi sledováním obou Oldboyů uběhl nějaký čas, tak mi má děravá paměť zase nabídla jisté napětí a to je potěšitelné. Kdybych si však měl vybrat, zda se znovu podívám na šikmooký originál či zda zvolím bílou variantu, tak jsem si poměrně jistý, že by k výběru nedošlo. V tomto případě mi totiž bohatě stačí dvakrát a dost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se snažil odmyslet si existenci originálu, možná by remake nebyl tak špatný, jenže zapomenout se dá jedině s kvalitní hypnózou a tu nový Oldboy neobsahuje. Základní problém remaku spočívá v jeho zjednodušení, v jeho snaze o srozumitelnost a vlastně i korektnost - Oldboy v emerickém podání má příliš obroušené hrany. Spike Lee vypráví v typicky hollywoodském stylu až příliš lineárně, bez esenciální extravagance a úchylnosti, která je pro vykreslení tohoto příběhu tak důležitá. Chybí také lehce filozoficky laděné momenty, které diváka donutí přemýšlet. Následující text obsahuje SPOILERY. Původní Oldboy je film především o lásce a ta se v remaku téměř nevyskytuje. U Adriana jde o zneužívání, u Joeho spíše jen o fyzický akt incestu, u obou postav se tedy srovnává pouze po formální stránce to, co se stalo s tím, co je společensky korektní. Korejský Oldboy je nádherný v tom, že i přes nepřijatelnost incestu, láska mezi oběma dvojicemi přetrvala. 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po zopakování originálu i remaku po letech bezprostředně po sobě jsem vůči téhle verzi mnohem méně smířlivý. Její reduktivnost mi připadá zásadně horší a i když hodně z toho jde svést na studiový zásah, něco z toho je prostě inherentní nedostatek založený na neochotě vydat se vlastní cestou, ale zároveň konání kusých změn, které rozbíjejí jakoukoliv vnitřní logiku. Sice tu vidím určitý potenciál intertextuálního vnímání, kdy některé variace a citace originálu jsou zajímavé, ale v důsledku to je jen osekání dobrého filmu na horší nápodobu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o remake, asi bych hodnotil lépe. Kdyby tvůrci zfilmovali můj námět, který jsem před lety zveřejnil na imdb (česká verze k přečtení zde v diskusi na straně 7), určitě by šlo o film roku! Jejich škoda. Kdyby producenti neodmítli hudbu Michaela Nymana (což je jak známo nejlepší skladatel na světě, to jako bez debat), film by byl jistě působivější. V korejském Oldboyovi byla hudba velmi výrazná, zde si jí ani nevšimnete. Kdyby tvůrci neobsadili Joshe Brolina, který ve filmu vypadá jako asociální psychopatický terminátor (a před i po uvěznění vypadá úplně stejně, aspoň nějaké šediny mu mohli přidat), divák by mu třeba i fandil. Kdyby scenáristi vymysleli pro hlavního záporáka trochu méně za vlasy přitaženou motivaci, divák by se při závěrečném vysvětlování třeba nesmál. Samá kdyby. Promarněná příležitost. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Americká adaptace stejnojmenného korejského snímku Old boy (Oldeuboi 2003), která těží především z brutality hlavního hrdiny, jehož ztvárnění si nezadá s Hitmanem či obdobnými, pro neasijské diváky známými hrdiny, jehož život se zásadně změní, když se ocitne po jedné prohýřené noci v bytě bez oken a dveří, kde bude vězněn po dalších 20 let, netušíc proč. Oproti originálu je USA Oldboy přímočařejší a na atmosféru chudší, přesto na remake povedené. 70% ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Kategorický odpad vůbec nepadá na hlavu režiséra, naopak Spika Lee mám v oblibě a jeho zpracování asijské verze je mi kulturně nepoměrně blíž. Nejde mi ani o kritiku kopírování oblíbeného titulu. Spiku Lee se jednoduše povedlo odstranit kudrlinky a mimikry korejské verze do té míry, že odhalil v plné nahotě brakovou pokleslou podstatu scénáře, všechnu tu nelogičnost a emocionální hloupost, která se ve verzi Chan-wooka Parka skrývá pod pořádným nánosem vábniček určených festivalovému publiku. Východoasijská kinematografie mi je dlouhodobě vzdálená snad s výjimkou části japonské produkce pro intenzivní směřování k melodramatu a zálibě v estetizaci brutálního násilí. Chan-wook Park v původním Old Boyi vytvořil kousek, který si soukromě řadím do kinematografie hoven zdobených šlehačkou a čokoládovým posypem. Uznejte, že když svůj zájem zamíříte právě na ty sladkosti, podstata vám leckdy unikne. Spike Lee to natočil bez zjemňujících ingrediencí a ono přízemní hovno se ukázalo v plné nahotě. Vážně mám pocit něčeho hodně nevkusného, čemu je dobré se vyhnout velkým obloukem. Celkový dojem: 5 % za přítomnost Joshe Brolina a Elizabeth Olsen. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomsta častokrát mívá charakter hada požírajícího vlastní ocas... Netroufám si hodnotit, jestli je lepší verze Chan-wook Parka, či Spikea Leeho, ale ta rodáka z Atlanty je mi bližší. Tahem na branku, hereckými kreacemi i netaháním rádoby vznešených emocí do triviální zápletky.. Závěrem malý kvíz: Kladivem Tlouct Hlavičky Hřebíků - nehodící se slovo škrtněte… ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný thriller, ktorý je remakom kultového originálu. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý vedie úplne nezodpovedný život a keď sa po jednom nevydarenom obchode poriadne opije, prebudí sa v zvláštnej izbe, z ktorej niet úniku. Tu je bez vedomia akéhokoľvek dôvodu nútený stráviť dlhý čas, pričom sa dokonca z televízie dozvie, že jeho bývalá manželka bola zavraždená a za vraha je považovaný práve on a keď sa po dvadsiatich rokoch konečne prebudí na slobode, urobí všetko preto, aby našiel toho, čo mu to urobil, dozvedel sa celú pravdu a konečne sa mohol stretnúť aj so svojou dcérou. A pomáha mu v tom aj sympatická ošetrovateľka. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, minimálne už len čo originál prinášal prakticky jednu nezabudnuteľnú sekvenciu za druhou a množstvo originálnych nápadov, o tom sa už v tomto prípade ani zďaleka hovoriť nedá. Ešte úvodné minúty pôsobia celkom zaujímavo, ale po prenesení deja do samotnej izby sa už u mňa dostavili skôr rozporuplné pocity, síce samotné výrazné prvky, ktoré boli prevzaté sú samozrejme dobré, ale celé mi to prišlo také obyčajné, bez náboja a miestami aj nechcene smiešne. A druhá polovica, kedy sa už zisťujú samotnú dôvody je ešte o niečo slabšia, aj napriek celkovej krátkej dĺžke mi to prišlo také pomalé, je tu viacero slabých miest a nanešťastie ani finále nie je práve najzaujímavejšie. Ale zase stále sa na to dá bez väčších problémov pozerať, no z výraznej väčšiny za to môže len to, čo už bolo v originále. Akcie tu moc nie je a síce tá je celkom slušná, ale ani tu sa nezbavím rozporuplných pocitov. A môže za to práve kultová hromadná bitka bez strihu, ktorá mi tu prišla ako z nejakej paródie. Ale aspoň ten zvyšok sa vydaril, či už výborná bitka so športovcami alebo pár nekompromisných likvidácií s kladivom. Herecké obsadenie nie je zlé, ale trochu problém mám s ich postavami. Josh Brolin v hlavnej úlohe mi prišiel veľmi zvláštny, v niektorých scénach ma bavil, ale väčšinou by som ho hneď menil, potom sympatická Elizabeth Olsen a aspoň svojou prítomnosťou poteší aj dvojica Samuel L. Jackson a Sharlto Copley, aj keď ani oni ma tu moc nepresvedčili. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, Spike Lee je schopný režisér, ale tu to dokázal vlastne iba v úvode, inak mi prišiel až prekvapivo nevýrazný prakticky po celý čas a tak až na pár momentov tu moc nie je o čo stáť. Takže dopadlo to približne tak, ako som aj čakal. Originál je výnimočný film s prvotriednym scenárom, réžiou, hudbou a aj obsadením, kde ma až prekvapila intenzita výborných nápadov a scén, ale remake je zase len taká zjednodušená priemerná žánrovka, ktorá takmer všetko zaujímavé prevzala, no aj to len v horšej kvalite a zvyšok nahradila stereotypom, takže nemá čím konkurovať. Ale na to jedno pozretie to neurazí a tak na ten slabší priemer mi to stačí. 54% ()

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama