Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (391)

POMO 

všechny recenze uživatele

Onehdy za starých časov, po dopozeraní Hooperovho originálu, som vo vytržení túžil, aby trval ďalšiu hodinu a pol. Chcelo sa mi na onej symfónii hororovej hrôzy viezť ďalej, vôbec nevystupovať. Texas Chainsaw 3D na originál nadväzuje presne v tom duchu... akurát že úplne zmenil koncept ako komornej klasiky, tak i prerábok z Bayovej produkcie, ktoré súčasnému mladému divákovi lahodili ultra-brutalitou a moderne podanou pochmúrnou atmosférou. Je z nich najmenej krvavý, pochmúrny nie je vôbec, Leatherface v ňom nosí fialový sveter a do deja mu zasahuje konflikt miestnych vesničanov s pozostatkami rodiny Sawových takým spôsobom, na aký divák nie je zvedavý. Scéna na kolotočiarskej púti prekvapila a potešila, a Alexandra Daddario je po dlhej dobe zaujímavou herečkou v slasheri, ale zbytok je scénáristický i režijný omyl, ktorý nenudí, ale všetko čo sa v ňom deje, je v kontexte s hororovou legendou špatne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatický černoušek, metrosexuální jeliman a dva páry luxusních koz se opět přijeli nechat do Texasu přeříznout. Je z toho sólovka pro Ledrfejse a jeho půlmetrovou Husqvarnu, která ovšem beze zbytku Kelly family v jeho retardovaných zádech připomíná spíše dřevorubecký festival, kde mimo komické pajdání s pilou scházely už jen hod trupem a jiné zábavné soutěže. A tak se jen řeže, řeže a řeže a jediné, co se tomu roztomilému psychopatovi nedá upřít je fakt, že seštělovat benzínovku umí opravdu parádně! Jakmile si vzpomenu, jak vždycky půl hodiny tahám za startér jak čurák, vergluju sytičem a vztekle kopu do motoru, než se ozve kýžené vzzzzm, cítím se kapku méněcený, když vidím, že to tomu retardovanému hovadu chytá vždycky na první škubnutí! Jen doufám, že to je rukama a ne tím, že nemám ke xichtu přišitý něčí čerstvě stažený obličej! No nic, porážkoví lidé jsou zde dokonalá polena, ale myslím, že Sašu je třeba opíchat, pardon, chtěl jsem říct vypíchnout, protože pohupuje naprosto pevně a s grácií, se svými přednostmi to zajisté "herecky" dotáhne ještě výš a i tuhle unylou porcovanou dokozila, sice s odřenýma bradavkama, ke slabšímu průměru. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spoileroidní shrnutí: "Letherface přežil vypálení domu (pravděpodobně byl zavřený ve sklepě, který nikoho po masakru nenapadlo prohledat), následně tam žil, než dorazila nějaká vzdálená příbuzná, znovu dům postavila a o magora se začala starat tak, že ho živila a zamykala v pokoji, protože "on je vlastně jenom trochu opožděnej". Když hrdinka přijede do města, vyjma jednoho policajta ji každý chce zabít, protože je potomkem rodinky maniaků (a navíc odhalí, jak to tehdy bylo, takže je vlastně i nepohodlný svědek). S tím jí dojde, že je Leatherface její příbuzný a protože lidé z města zabili jeho (a tedy i její) rodinu, hodí za hlavu, že jí brutálně povraždil před pár hodinami přátele a pomůže mu všechny hříšníky zabít, protože rodina drží při sobě. A pak spolu začnou bydlet."... člověk se ani nemusí moc snažit, aby to vyznělo jako hrozná blbost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle se nikdy nemělo stát. Tak neuvěřitelně debilní film (a tím myslím sakumprásk celá zápletka, nejenom dílčí "nelogické" chování postav, které je v hororech běžné), že ho snad nemůžou ocenit ani ti diváci, kterým nedělá problém při sledování zcela vypnout mozek. Luessenhop by měl jít do vězení za brutální znásilnění Hooperovy klasiky, nejlíp na doživotí. Hodnocení tentokrát zesubjektivizuji směrem dolů, ale nemůžu si pomoct, už dlouho mě něco takto nenaštvalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $34,341,945Tržby Celosvetovo $46,713,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,284,162 //počet predaných kusov 62,673Tržby za predaj DVD v USA $2,392,313 //počet predaných kusov 159,914║ ďalšia zbytočná nádstavba, rodinná idylka Leatherfacea, ktorej veľmi citeľne chýba napätie a poriadne dusná atmosféra, nezachráni to ani okatá Alexandra Daddario /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DRAHÁ VNUČKO, TENTO DŮM A VŠECHNO, CO JE V NĚM, TEĎ PATŘÍ TOBĚ. S TĚMITO DARY VŠAK PŘICHÁZEJÍ URČITÉ POVINNOSTI“...... /// Čekání na vraha, kterým je (PŘEKVAPENÍ!) pán s koženou ksichtem (ne, tak to je správně!) a motorovou pilou, jenž slyší (přes řev motoru) trávu růst a rychlej je ….no kurevsky (jakože mu nikdo neuteče…). Dementní oběti dělaj pro chcípnutí co můžou a když už teda na ně dojde, tak je to jen takový cákání krve, trocha řeznejch ran …prostě žádná invence. A aby to nebyla až taková nuda, tak ještě … no nebudu tu spoilerovat. 3D? Zvuk pily nic moc, a že proti mně 2x vyjede pilovej list (no dobrá, vozubenej řetěz…)? Tohle přece frajera mýho kalibru nemůže vylekat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád, když je rodina pohromadě. 2.) Chcu poznat borce, co si místo nehtů stříhá prsty. 3.) Zjistím, že pilu dřevem nezastavím. 4.) Thx za titule ,,kaligula“, ,,entitka“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouuha .. Tak takhle nezajímavě podaný slasher jsem už delší dobu neviděl,ono zábavný to svým způsobem je pořád netrpěl jsem nudou při sledování,ale důvod proč jsem zklamaný ba až zaražený tkví v Gore! Tak malý Bodycount jsem neviděl ani v slasherech s 5 000 dolarovým rozpočtem a vůbec jak si mohli dovolit dávat některé vraždy mimo Záběr?? 3D efekt jsem zaznamenal pouze jeden,herečky nemastné neslané, kozy neukážou!!:(!! a záporák je neskutečně infantilní Weirďák! Pod nálepkou Masakr, jsem čekal jednoznačně něco jinýho! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bayov remake z r. 2003 bol hit, ale nasledujúci prequel ani nie a tak megalomanský egomaniak zo série vycúval a prenechal ju napospas jej pôvodným tvorcom: Kimovi Henkelovi a Tobeovi Hooperovi. Tí sa rozhodli Bayovu prácu ignorovať a v r. 2013 prišli s dielom, ktorý nielenže ignoruje jeho príspevky (to by ešte bolo OK), ale aj ich vlastné staré diely (to je zvláštne). Snímka nadväzuje čisto a iba na kultovú jednotku z r. 1974. Je plná priemerných postáv, postačujúceho gore, horúcej atmosféry (ktorá nikdy nie je na škodu), pochopiteľne v nej behá profesionálny bežec s motorovkou Leatherface. Ktorý má však v tejto snímke okolo 60 rokov, ak som správne počítal, čiže je to WTF. Je prítomná tona šialených rodinných odhalení, z ktorých by sa Jednoducho Márii otočili očné buľvy. Budete premýšľať i nad dobou, v ktorej sa dej odohráva. Film sa začína v r. 1974, kedy bolo nájdené bábätko a v následnom príbehu sa z neho stane cca 20-ročná žena. Čiže by malo ísť teoreticky o r. 1994. Postavy však majú technologické vychytávky, aké vtedy neexistovali. Mám podozrenie, že tvorcovia nám schválne týmito blbosťmi zamotali hlavu, aby sme nerozmýšľali nad scenárom. Po stránke logiky je to totiž jedna veľká tragédia (resp. tragikomédia). Hoci je jasné, že v dome došlo k niekoľkonásobnej vražde a je vysoká pravdepodobnosť, že vrah tam stále je, šerif dnu v pohodičke pošle jedného chlapíka a zostane piť kávu na policajnej stanici. Po vypálení domu si páchatelia nezrátali počet tiel a teda si nevšimli, že takmer dvojmetrové monštrum (kvôli ktorému to celé robili) prítomné nie je. Nehovoriac o namakanej kondičke chlapa, ktorý bol posledné desaťročia zavretý v pivnici. Zaujímavá je benevolentná reakcia šerifa, ktorý na vlastné oči vidí, ako jeho podriadený omylom strelí do hlavy nevinnému dievčaťu, ktoré na mieste zomrie. "Stáva sa, nemala tam čo robiť, daj si žuvačku." Unikátny je tiež spôsob úteku pred masovým vrahom, ktorý ma medzi desiatkami vrieskajúcich ľudí naháňa s naštartovanou motorovou pílou. Čo urobím? Vyštverám sa na najbližšie ruské kolo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čas letí, v kůži maskovanej retardovanej zavalitej a s částmi lidských těl výjimečně umělecky nadanej Leatherface zůstavá. Aby ne, je jednou z největších hororových ikon a sedmdesátá léta přežije už navěky. Tak tohle je fajn špinavá buranská brutalitka, jejíž zajímavou, ovšem poměrně přehnanou zápletku spousta lidí nerozdýchá, i já už se v závěru musel smát... Jo a kozy hlavní hrdinky nám teda mohli ukázat :/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnou tolik očekávaná další nová verze kultovního kousku, který v roce 1974 udělal jeden z největších zářezů do dějin moderního hororu, mne sice mírně zklamala zejména atmosférou ... Sice zde jsou typické, kultovně vypadající scény, motorovka řve nonstop asi 45 min, obrovský postarší Leatherface pobíhá po lesích a okolí vily jako srnka, tedy jako za mlada ... ale celé je to takové uhlazené, gore občas viditelně digitální (ne všechny jsou digy...), člověk jaksi úplně ztrácí tu hlavní stránku filmu a tou je typická "TexassXchaw"-atmoséra ... Budiž, není to to, co remake (2003), ani mnohem nechutnější a brutálnější prequel (2006), ale ten nápad, že to není "jen" o Leatherfaceovi, ale že to je vlastně tzv. "rednecks" subžánr, ten se mi líbil ... Že celé město tutlá jedno temné tajemství a nikomu se nedá věřit. Nakonec je Leatherface chytře namířen jako tupá nemyslící zbraň proti zkorumpovaným bossům města, což bylo fakt super, protože ...dobře jim tak. :-) Jako není to žádná mega-pecka, ale já tu sérii miluju a všechny poslední tři moderní verze se mi zamlouvaly a jsou jistě oslavou nejlepšího hororu všech dob ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavej na reakci haterů Nispelova remaku a jeho prequelu. Protože tam, kde oba filmy jakžtakž bodovaly (špinavý vizuál, brutalita na vysoké úrovni), zůstala jen typická naleštěnost a uhlazenost moderního hororu. To jest spousta až líbivě barevných záběrů, hezký, mladý tvářičky (bez bradavek samozřejmě) a jejich nulový pud sebepřežití, kdy teenageři se v klíčových momentech rozhodnou vždycky pro tu nejhorší variantu "útěku". A jelikož je tahle základní a nutná potřeba každého slasheru do puntíku splněna, strejda Leatherface má zase plný ruce práce... A přesto je to bída! První třetina je skoro utrpení (v celé sérii už ani nepamatuju takhle nudný rozjezd), ta závěrečná je zas pořádnou fackou pro skalní fandy pana Koženého. Dobrý je tak pouze prostředek filmu, kde kultovní zabiják dává vzpomenout na svá nejlepší léta skrz nářadí typu kladiva, háku, sekery a samozřejmě neustále kvičící motorovky. Jinak gore slabší, navíc místy hříšně digitální. A o absenci atmosféry se snad nemusim zmiňovat, ta byla jasná už z traileru. Ještě by mě zajímalo, v kterym roce se to vůbec odehrávalo? Nebo radši nic, kašlu na to! (40%) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zatímco Hooperova klasika mě odrovnala psychicky i fyzicky do nejhrubšího zrna díky exploataci, perfektním načasováním a myšlenkám, další díly tu nechutnost, krutost, až příliš okatě zobrazují (efekty slabé). Scénáře na jednom papíře neměli vůbec vzniknout. Vlastně nenávidím každého tvůrce (kromě Nispela za solidní druhý díl), který velkolepě ničí naprostou kultovku (a unikát ve svém žánru) prvního dílu. A Tania Raymonde ty kozičky prostě neukáže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej, co umíš, bratranče." Tak Leatherface není zlý, je jenom retardovaný a vyznává rodinné hodnoty. Tak fajn, protože v Texasu se evidentně najde dost zmetků na to, aby motorovka měla důvod túrovat. Ovšem mě tedy týpek pobíhající se zdviženou motorovou pilou tradičně spíše rozesmál, ale kdybych nedal hvězdy za sestřenici Heather a provokativní Nikki, tak bych se před svou, již několik desetiletí ukrývanou, zastydlou pubertou, musel stydět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předně chci napsat, ať si každý przní Hooperův kult dle libosti, protože pro mě není mezi horory oltářem, na který by se mělo vzhlížet s přehnanou úctou.. Když už nic, tak v tomhle nepříliš navazujícím sequelu alespoň člověk sezná, že elektrifikace se dostala v Texasu i do rakví či že Kožená tvářička na stará kolena zlepšila fyzickou kondici a už neběhá za obětmi tempem netrénovaného paraolympionika. Režisér si sice za pár nápadů nezaslouží přeříznout Husqvarnou na Luessen a hopa, ale na nějaké juchání nad podařeným slasherem to zdaleka není. Alespoň, že ta příroda je spravedlivá. Jak triu scénáristů ubrala na mozkové výkonnosti, tak A.Daddario obdarovala na hrudníku a mě od půle bavilo sledovat už jen to, na kolik knoflíků (a zdali vůbec) má zapnutou košili. V této pohupující se souvislosti je smutné, když rating přístupnosti více řeší odhalené bradavky, než rozříznutí těla vejpůl či sešrotování v drtiči, ale konec zbytečným vzdechům. Leatherface mi připomněl, že bych měl na zahradě prořezat túje.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět Sašin psychologický rozbor, protože nic, co v tomhle filmu udělá (a od půlky už tuplem) nedává ani trochu smysl. Nejvtipnější momenty jsou samozřejmě veškerá klišé jako "máme otevřenou bránu, auto nestartuje, ale my z něj přesto nevylezeme" a "honí mě cápek s motorovkou, a tak vylezu na ruský kolo", plus tuna obligátních bezdůvodných pádů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Texaský masakr motorovou pilou 3D přináší strhující příběh o hledání rodinných kořenů. Jakákoliv logika v jednání hlavní hrdinky je s ledovým klidem opomenuta a vlastně jí ani není potřeba, když je jí kočka v podání Alexandry Daddario. Takže, mladá dívka se dozví, že zdědila barák jak kráva od někoho, koho ani nezná. Sebere proto partu přátel a vyráží obhlédnout onu tajemnou nemovitost kdesi v Texasu. Ihned po příjezdu se mládež do domu nakvartýruje a po vzoru Hollywoodské bible filmových klišé, začnou postupně jeden po druhém objevovat nevýhody zdánlivě hezkého a klidného příbytku. Jediný, nikým nespatřený a před světem ukrývající se obyvatel, totiž není zrovna mírumilovný tvor. Je naopak velkým příznivcem sadistických praktik a nelítostného vraždění. Takže započne své další, krvavé tažení a hlavní hrdince vyvraždí všechny kamarády. Jenže, když se pak proti ní místní šerif a pár další chlápků spiknou a rozhodnou se jí zbavit, protože je pokrevním následovníkem šílené rodinky, ukáže se síla rodinného pouta. Když ji Leatherface zachrání z jejich spárů, hrdinka ihned rázem zapomene, že cáklý maník s netradiční maskou na ksichtě jí zmasakroval kámoše a s povzbudivými slovy: "Dělej, co umíš, bratránku!" ho vyzve k další práci. Závěr filmu pak ukazuje, jak lehko se lze vzdát počestného a plnohodnotného života. Proč by se hrdinka měla navrátit k původnímu životu, když objevila smysl svého života? Dělat posluhovačku, kuchařku a zároveň podržet rodinného příslušníka, když to bude potřebovat a krýt mu záda a snad mu poskytnout i nějakou tu něhu. Zvláště, pokud se jedná o narušeného sériového vraha. Takový vztah může jistě přinést spoustu výhod:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný horor, ktorý je ďalšou časťou tejto celkom obstojnej série. Má pomerne dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa dozvie, že v Texase po svojej zosnulej starej mame zdedila rozsiahly dom a tak sa tam vydá aj so svojimi priateľmi, aby si ho obzrela a rozhodla, čo ďalej. Lenže už čoskoro si uvedomuje, že dom ukrýva aj jedno veľmi nebezpečné tajomstvo, brutálneho vraha, o ktorom si všetci myslia, že zomrel už pred rokmi a tak musia bojovať o svoje životy, ale dozvedá sa aj nové temné skutočnosti. Spracovanie ale za moc nestojí, síce celkom chválim, že to má svižné tempo, stále sa niečo deje a tak to celé ujde dosť rýchlo a navyše ešte spočiatku ma celkom milo prekvapilo, že tvorcovia sa nerozhodli vybrať len tým najstereotypnejším smerom, ale chceli tomu dodať aj nejaký nápad a nejaké tie zaujímavejšie situácie, no nanešťastie už čoskoro ten lepší pocit prejde a skôr som začal ľutovať, že vôbec nejaké ambície aj mali, pretože s tým vôbec nedokázali naložiť. Nemám rád toto teenagerské prevedenie, ocenil by som trochu serióznejší prístup, navyše je tu až príliš mnoho úplne absurdných scén, pri ktorých som začal premýšľať, či sa nejedná o nejakú paródiu, ale aj tak tú prvú polovicu sa na to ešte dá bez nejakých väčších problémov pozerať, aj keď sa samozrejme nejedná o nič výnimočné a prakticky všetko sa už dalo vidieť viackrát a aj omnoho lepšie. Ale potom ma to už prestalo zaujímať a dopozeral som to už len zo zotrvačnosti, pretože už to bolo jednoducho až príliš hlúpe. Po hororovej stránke tu tiež nie je moc o čo stáť, atmosféra je nulová a o nejakom napätí tiež nemôže byť ani reči, čo by mi v tomto type filmu ani moc neprekážalo, keby aspoň tie úmrtia za niečo stáli, ale ani tie ma moc nezaujali. Je tu len jedno trochu zaujímavejšie zabitie a jeden slušný čiernohumorný moment, o ktorý sa postará policajt, ale inak je to všetko len taká obyčajná rutina a navyše ani tie naháňačky s motorovou pílou už nie sú také dynamické. Herecké obsadenie je slabé, celá hlavná skupina je tvorená len samými nesympatickými postavami, ktoré mi boli úplne ukradnuté, za niečo stoja jedine dve vedľajšie postavy, šerif a právnik. A nanešťastie ani samotný zabijak tu nevyvoláva žiadny rešpekt. Réžia a technická stránka sú aspoň po tej vizuálnej stránke celkom obstojné, ale inak tu nie je čo chváliť. Síce sa nepovažujem za fanúšika tejto série, ale tie tri diely, ktoré som videl mi neprišli zlé, štandardné hororové oddychovky, ale toto je už len jedna zbytočná blbosť, kde nie je o čo stáť. Ale aspoň som to pozeral v tej správnej nálade a tak som to prežil bez ujmy na zdraví. 44% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Skutečně pozoruhodný počin na horovém poli - evidentně nezvládnutá práce střihače, který někde na podlaze musel nechat zatraceně velkou spoustu materiálu. Takhle zprasený film jsem neviděl už hodně dlouho. Ps: Není nad to dokoukat Texaský masakr 3D a pak při cestě na nákup potkat podezřelé individuum s motorovkou v jedné a ervéhápkou v druhé ruce. ()

Reklama

Reklama