Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý americký středoškolák Alex Browning se chystá na školní výlet do Paříže. Má však neblahé tušení, které sílí každým okamžikem až do nástupu do letadla. Těsně před odletem má děsivou vizi, v níž si vymění místo se spolužačkou a krátce nato letadlo při startu exploduje. Když ho pak spolužačka opravdu požádá, aby si s ní místo vyměnil, propadne panice a snaží se ostatní přesvědčit, aby stroj opustili. Popere se kvůli tomu se spolužákem Carterem a je nakonec z letadla vyveden i s ním a jeho přítelkyní Terry. Vystoupí také nejlepší kamarád Tod, samotářská Clear Riversová, která jeho předtuše uvěří, a učitelka Valerie Lewtonová, aby na ně dohlédla. V hale se navíc setkají s Billym Hitchcockem, který se opozdil. Vzápětí se stanou svědky katastrofy, když letadlo krátce po startu opravdu exploduje. Alex se doma zhroutí, a to ještě netuší, že smrt s nimi nemá vyrovnané účty. Krátce po tryzně za oběti neštěstí totiž zahyne při bizarní nehodě v koupelně Tod a Alex si uvědomí, že i on smrt vytušil podle různých znamení. S Clear se vloupe do pohřebního ústavu, kde je přistihne zřízenec Bludworth, jenž tvrdí, že podle původního plánu měli všichni zahynout v letadle. Protože unikli, má pro ně smrt nový plán. (TV Nova)

(více)

Recenze (768)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Originální teenegerovský horor, který je sice opět nám dobře známou vyvražďovačkou, ovšem bez viditelného vraha. Smrt tu vraždí rafinovaně a my se skvěle bavíme i bojíme. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna letecké havarie je skvělá, některé mordy příjemně sofistikované, ale víc nemá film co nabídnout. Postupem času mé počáteční nadšení vyprchávalo a závěr se smrtícím elektrickým kabelem je dost trapný. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, půlku filmu jsem se bavila tím, že jsem si domýšlela, co se stane (častokrát správně) a bavila se nad hovadinami toho, co se na plátně zrovna děje. SPOILER: Navíc čekala jsem, že půjde o napínavý thriller a dočkala jsem se hry o to, kdo dřív zemře drastičtější, krvavější a kurióznější smrtí (musím říct, že vyhrála asi slečna učitelka). KONEC SPOILERU. Šikovnější režisér a scénárista by z tohoto námětu podle mě dokázali vytěžit mnohem víc, protože ten nápad sám o sobě je naprosto výborný. Bohužel ale zpracování se moc nepovedlo, takže vznikl průměrný předvidatelný film s průměrnými herci. Konec byl sice podle mého gusta, ale bývalo by bylo lepší, kdybych ho neuhodla několik okamžiků předem. Suma sumárum: nevyužitý potenciál. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nezvratný osud jsem viděl až jako poslední z prvních tří dílů série - a byl jsem upřímně řečeno celkem zklamán tím jak se to celé snaží hrát si na standardní film:) A taky mi kromě Ali přišli všichni do jednoho značně nesympatičtí, což je u tohohle žánru trochu problém. Naštěstí jen do chvíle, než se scénáristi vytasí s konečným řešením té které "otázky" - a ta řešení jsou buď (pro Final Destination trademarkově) směšně překombinovaná nebo naopak nečekaná a nečekaně rychlá, nicméně do jednoho působivá. Ale zkrátka a dobře tohle mi prostě nesedlo tolik jako třeba dvojka, a proto dávám "jen" 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Lepšího hororového padoucha už nikdo nevymyslí. 75% Zajímavé komentáře: ScreamJay, choze, lennyd, Ilicka ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem slyšel od Legase, ale v půjčovně, kam jsem zašel, toužíce po nějakém silném zážitku, jsem po tom obalu sáhl víceméně vágně. To jsem neměl dělat!!! Pořád se volá po opravdu neotřelých nápadech a snímek toto vše splňuje - a ještě mnohem více. Neuvěřitelná jízda a taky docela krvavá - nečekal jsem to. Vynikající. Co nejdřív se musím podívat na díl druhý!!! Chce to jen využít příležitost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $53,331,147Tržby Celosvetovo $112,880,294║ Horror čo je svojou témou veľmi originálny a aj keď pokračovania maju svojou úrovňou klesajúcu tendenciu stále sa jedná o jednu z najlepších horrorových sérií, čo majú slušnú pútavosť. Tento príbeh je miestami až zdrvujúco smrštný vo svojom prevedení a je tam cítiť skúsenosť z mysterióznymi vecami režiséra Jamesa Wonga, ktorý sa spoluprácou podieľal na seriály Akty X. /videl v kine: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad moc pěkný, provedení laciné... Ačkoli se zpočátku zdá, že by tenhle film mohl být něčím víc než typickou teenage vyvražďovačkou, nakonec sklouzne k typický žánrovým klišé a jediné, co ho odlišuje od ostatních podobně laděných snímků, je postava vraha... tedy, jestli se zlomyslné smrti dá říkat postava. Vlastně spíš: jestli se tomu, co Wong vydává za smrt, dá vůbec říkat smrt, když se to chová jako velmi sadistická verze MacGyvera. Přesto svůj kousek pěkné atmosféra Nezvratný osud má, ale to nic nemění na faktu, že od určité chvíle (zřejmě to byla žvanivá pouťová mystika v podání ostrahy márnice) pro mě ztratil poslední zbytky pozoruhodnosti a vyvíjel se k vpodstatě očekávatelnému "double twistu", který je spíš trapný než vtipný. Pokud vše béřeme jako relaxaci a oddychovku se zajímavým námětem, rovná se výsledek lehkému nadprůměru, který nijak zvlášt nepoděsí, nepoznamená diváckou paměť, ale zároveň nezjizví vkus... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o smrti a předtuše. Celá atmosféra je slušně trefená a v některých chvílích opravdu mrazivá. Mladí herci hrají slušně. ze začátku jsem si říkal, že už tu celkem podobné filmy byli, ale tento je v něčem asi nejlepší a to v celkovém provedení. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Napad revolucne originalni - bohuzel film se nevyhnul zbytecne klisovitosti, ovsem nektere zpusoby umrti vskutku impresivni a po filmarske strance bravurne natocene - viz srazeni jednoho hrdiny autobusem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glen Morgan, James Wong, Jeffrey Reddick .. Originální námět na teen vyvražďovačku, která se obešla bez postavy vraha jako takového. Výsledný produkt je ovšem stejný - (většinou je to mladá) mrtvola. Smrt má totiž svůj plán. Je to pro mladé, má to atmosféru a umírá se po dost komplikovaných nástrahách. Navíc se mi po všech stránkách líbí Ali Larter! A poslední záběr.. mňam. Žádný úchvatný zázrak, ale dalo se to.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tento film mám moc rád. Úvodní sekvence je skutečně dechberoucí, ale film tím nekončí. Hlavním záporákem je tentokrát neviditelná Smrt. A její vražedné útoky (řetězení různých "náhod") jsou prostě mistrovské. Různé předtuchy a vidění to je moje. Výborný je Devon Sawa v hlavní roli (škoda, že v pokračování nehraje). Neprávem opomíjený teenagerovský horor je lepší než všechny Vřískoty a Tajemství různých lét. Originální a navíc skvěle natočeno. Podařená je i hudba méně známé Shirley Walkerové. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pár spoilerků se tu najde! Předně, tohle byl v době svého vzniku moc zábavný a zajímavý teenagerovský film, oživující hororový žánr docela netradiční formou. Smrt, jakožto vrah, je dobrá myšlenka. Nebylo to ovšem míněné zase až tak vážně, a řekl bych, že vedle žánrů Horor/Thriller/Mysteriózní/Fantasy, by se docela dobře vyjímala taky komedie. Mělo to hezké mladé herce (myslím samozřejmě Ali Larter), kteří hráli slušně (myslím samozřejmě Ali Larter), a slušné charaktery hlavních postav (Ali Larter). Mělo to celkem logický úvod do vyvražďovací části, a ta sama byla slušně výživná. Nejlahůdkovější smrt si počíhala na slečnu Lewtonovou (učitelka), ale ani většina ostatních nebyla vysloveně nezábavná. Celkově šlo o zábavný slušný nadprůměr na hranici 3 a 4 hvězdiček, ale kvůli brutálně trapnému finále dám jen 3. Dodatek z 15. srpna 2007 - po zhlédnutí třetího dílu nakonec svoje rozhodnutí měním na 4 hvězdičky... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

od počátku je nám dáváno na jevo, že teenageři budou mít pré. no a co nás bude čekat? říká se, že hodinu smrti nelze předpovědět a myslíme si, že je někde daleko. nenapadne nás, že se může jednat o den, který zrovna začal..... . a já to beru tak, že se smrt nudí a kosí ty, kteří se náhodou dostali z jejích spárů. bohužel teď je řada na někom z vás! mě to totiž PŘESKOČILO!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Priam dokonalé, No jedna vec sa mi tam až moc nepáčila a to bol WC odtok ktorý nieje ničím zvláštny, no jeho odtečenie späť pod WC zničilo takmer 100% originalitu filmu. Škoda tejto scény inak by to mohol byť kľudne reálny csénar. Samotný film mal presne naladenú mysterióznu atmosféru do veľmi dobrého hororového deja. 95%.... ()

Související novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (více)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Reklama

Reklama