Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (378)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Statham si zde zakusí jak už dlouho ne, ale to je asi tak všechno. V tomhle případě strádá hlavně scénář, který je spichlý velmi ležérně a rozhodně neřeší nelogičnosti a místy silnou naivitu. Je to předvídatelné akční béčko, ale koho baví Jasonovo porcování nepřátel, tak jako mě, tak si to v rámci možností užije. Je to ale zbytečně dlouhé, koncepčně nevyvážené a chvílema jsem netušil, proč se děje zrovna to, co se děje a jak jsme k tomu došli. Tudíž ta struktura a stavění děje stojí celkem za starou belu. Druhá polovina s Jennifer je fajn, ale to zakomponování do příběhu je naprosto zbytečné. 2,5*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fandím Stathamovi, Hackford už je však za zenitom a nedokázal nadviazť na svoje predošlé úspechy. Je to slabučké, pomalé, herecky statické, režisérsky mdlé, scenáristicky poľutovaniahodné a bez prekvapenia. Napriek tomu je Statham veľký sympaťák, Lopezka tiež ešte nepatrí do starého železa a akcia miestami prekvapila, aj keď poväčšine zhadzovala sama seba. 55%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Drsný a čestný lupič Parker s tuhým kořínkem nezemřel. Parker žije! Zmlátili ho, pobodali, postřelili, ale on to rozchodil. Když odmítl jít po jednom podařeném přepadení se svými kumpány do další a ještě větší akce, tak aby už nepřekážel, měl zaplatit cenu nejvyšší. Odklizení z cesty všemi mastmi mazaného muže však nebude tak snadné. Nyní je znovu plný síly a připraven se sladce pomstít svým bývalým vykutáleným kamarádíčkům. Vydá se do Palm Beach vystopovat místo příští akce svých bývalých kumpánů a spadla klec. Přitom mu do života vstoupí sympatická realitní makléřka Leslie, která se do něj zamiluje, a jejíž znalosti okolních nemovitostí se Parkerovi budou hodit. Thriller veterána Taylora Hackforda je jednoznačným návratem k "old school" záležitosti, která příliš nepřekypuje originalitou. Současný divák, přivyklý na zběsilý příval akce a tempa, bude náležitě zklamán rozkolísaným tempem, nudnější prostřední částí a dost přetaženou stopáží, kdy vypustit půlhodinu, tak by se nic nestalo. V akčních a přehledně natočených pasážích, kdy na řadu přišla nějaká krvavá bitka nebo přestřelka, se mně film líbil, ale ve společných pasážích Stathama s J Lo, už méně. Oba víceméně předváděli jen svůj herecký standard, a Statham dokonce hraje všechny role stále stejně. Výjimkou, kdy se mně zvýšila tepová frekvence, při účasti obou na place, je svlékací scéna, ve které J Lo předvede zlomyslníkům na truc, že ještě neodkvetla jako šeříky v parku a dělá čest své reklamě na holítka Venus. Nicméně, v obličeji už přece jen zestárla.To daleko výživnější, než dva ústřední protagonisté, byli záporáci Michael Chiklis nebo Daniel Bernhardt a možná i Clifton Collins, kdyby dostal více prostoru. Jinak nic extra od tohoto filmu čekat nelze. Naplnil svoje předpoklady pomalejší "oldschoolovky", kterou většina akčních filmů z roku 2013 převálcuje s úšklebkem, aby nezacláněl. Do přelomu 80. a 90. let by tenhle film zapadl víc. Mé hodnocení: 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj na druhý pokus slabota. A to som to už teraz neporovnával s Odplatou. Ešte prvá tretina je celkom dobrá. Síce nič nadpriemerné, ale ak by bol aj zvyšok filmu taký dobrý, tak by mi v dnešnej dobe takýto nepodfinancovaný chlapský film celkom bodol. Lenže potom sa zrazu na scéne objaví absolútne zbytočná postava Jennifer Lopezovej, ktorá vyzerá jak keby tam zablúdila z nejakého úplne iného žánru. Napríklad telenovely. Ale ani keďže vlastne nedôjde ani na romantiku, tak je fakt zbytočná. No a posledná tretina s pomstou je doslova fraška. Postavy sa začnú chovať úplne idiotsky. Najviac to zamrzí u Chiklisa. Od stretu dvoch holohlavých velikánov som čakal niečo podstatne napínavejšie. Chiklisova smrť je naviac úplne trápna. To si drsniak Vic nezaslúžil. Celkovo sú ale všetky postavy mizerne napísané. Hlavný hrdina je charakterizovaný jedinou vecou. A to, že najprv niečo sľúbi a potom to vždy splní. Inak tu Statham pôsobí dosť nesympaticky. Akcie sa tiež veľmi nedočkáme. Najväčší highlight je Stathamova bitka s Bernhardtom, ktorá ale nie je založená na nejakej prepracovanej choreografii, ale na intenzite, podobne ako Bourneovky. Akurát je to prehľadnejšie zostrihané. Takže po solídnej úvodnej polhodinke sa film úplne rozpadol a výsledkom je slabý podpriemer. 4/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Statham kombinuje Bezva fintu s Odplatou a kupodivu to velmi dobře funguje. A fungovalo by to ještě o jednu hvězdu lépe, kdyby to nebrzdila a neustále kolem nehopsala přehrávající JLo, která, zejména ve druhé půli ničí vše co Statham v potu tváře buduje. Úvodní loupež pobaví, scéna v autě vibruje napětím, ale ta pravá zábava začíná v okamžiku, kdy se Grimm mění v Portera a Statham to rozjede jako neudolatelný drsňák, drsnější než sám Gibson. Protože přesně tak ho chci vidět. Jako ranaře, který se zakousne a nepustí, který se s grázly nemazlí ani nekočkuje, ale projíždí jimi jako motorová pila. A když na to přijde tak ledovým pohledem zpraží i hystericky roztouženou JLo, která jako by sem zabloudila z úplně jiného filmu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • V jednej scéne realitná agentka (Jennifer Lopez) naráža na to, že Parker (Jason Statham) nie je z Ekvádoru, pretože má anglický prízvuk. Jason Statham sa naozaj narodil vo Veľkej Británii, konkrétne v Londýne. (Kefas21)
  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama