Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den díkuvzdání připadá v USA tradičně na poslední listopadový čtvrtek. Claudia Larsonová cestuje domů na svátky s nechutí, frustrována a předem nabroušená. Kdo zná její střelenou rodinu, složenou ze svérázných individualit, ten se nediví. Máma šmejdí po domě a obtěžuje všechny se svou opožděnou krizí středního věku. Tatík je dobromyslný podpantoflák a homosexuální bratr se najednou objevil v doprovodu přítele... Rodina se po roce znovu sešla, ale dříve než se na svátečně prostřeném stole ocitne pověstný nadívaný krocan, projdou všichni Larsonovi očistcem nedořešených vzájemných vztahů, traumat a neuróz z opuštěnosti, z nenaplněnosti života, z nadrženosti, ze sexuální orientace a bůhví z čeho ještě. Kvalita této dramtické komedie stojí a padá s hereckými výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

venison 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustila kvůli dvěma věcem = režie Jodie Foster a herec Robert Downey Jr. v jeho předAllyovské době.. Byla by to skvělá hořkosladká komedie, kdyby tohle melodrama nepostrádalo humor.. Jinak fajn pohodový film o (ne)snášenlivosti jedné rodinky, který brzy po shlédnutí upadne v zapomnění.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opinions are like assholes, honey. Everybody´s got one and everybody thinks everybody else´s stinks. 1) Situační humor je skvělý, karikatury výborné, ale jakmile film začne hrát na vážnou notu (ve druhé polovině), jde výrazně dolů. 2) Taky mi vadí, že v chování ani v názorech postav nedojde k žádnému posunu. 3) Ovšem na otázku tetičky Glady o maximální rychlosti auta: How fast can you make this thing go, Tommy?, nelze fakt říci nic jiého, než co odpověděl 30letý během natáčení stále zdrogovaný Robert Downey Jr. (Tommy): Like the wind, honey, like the wind. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Asi si budu muset začít číst pořádně obsahy :D takhle jsem byla trochu vykolejená z těch "svérázných individualit", kterých na mě bylo v této rodině trochu moc. Tak moc, že už pro mě byla těžko uvěřitelná. Dle zdejších zajímavostí byl Robert Downey Jr. většinu natáčení pod vlivem, nu tomu bych i věřila, protože mi připomínal klauna bez červeného nosu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rodinu a příbuzné si člověk nevybírá. Je to skupina lidí, s níž musí žít, která mu celý život leze na nervy, ale když je zle, jsou to jediní lidé, kteří mu zbydou. Zvlášť, když člověk v mládí vypadne z maloměsta do Chicaga a vrací se domů jen na svátky. A rodinka se sejde, všichni jsou praštění, nesnáší se navzájem a je to nesnesitelné. Tady je to dost přitažené za vlasy, jelikož tvůrci to tak chtěli. Holly Hunter táhne parádně celý film, škoda, že nedostatla takových hereckých příležitostí víc. Nečekejte nic , než trochu bláznivý film a o třech dospělých co přijedou domů k rodičům na Díkůvzdání. Je to konverzačka (Robert Downey se zase chová jako idiot protože idiot je), žádná velká moudra se nedozvíme, je tam pár pěkných silných momentů, i když se to tváří jako komdie, je to zatraceně vážné. Myslím, že se tenhle divný film Jodie Foster povedl. 80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ten film je strašne americký! dokonca sa dá spochybniť základná dramatická zápletka, keď si uvedomíme, že rodina hlavnej hrdinky je naozaj ukážková a dokonalá - na konci nám teda môže celé to naťahovanie a nafukovanie problému "ako vydržať so svojou hroznou rodinou" banálne a rozmaznané . . . ale mám pocit, že tento film nechcel byť sociálnou drámou, ako skôr oddychovým a pohodovým rodinným filmom na sviatky, že drvivá väčšina ľudí z rovnakej sociálnej triedy a vrstvy ako rodina hlavnej hrdinky sa veľmi ľahko stotožní s jej problémami a pocitmi a čo sa mne páčilo, je fosterovej dobrá réžia, dokonalé herecké obsadenie (hunterovú milujem, najradšej by som ju zjedol, downey je miláčik, danesová má bohužiaľ menej miesta, ako by som si prial, rovnako ako guttenberg, ktorý je skvelý, rodičia sú rozkošní a chaplinová má na svedomí najvtipnejšie a najsvetlejšie okamihy filmu) a tá nevinná, miestami humorná bezproblémovosť, ktorú raz za čas potrebuje každý . . . a preto to môže byť pre mňa za mňa pokojne tak HOVADSKY americké. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama