Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 142)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych se neznal, tak bych si zacinal myslet, ze se mym oblibenym filmovym zanrem stavaji detektivky. Detektivky zadaptovane podle napinavych knih. Detektivky, ve kterych je Tom Cruise za jednu z nejsympatictejsich postav minulych mesicu... no, nakonec jich asi takovych moc nebude. Faktem ale je, ze mi spokojeny usmev nezmizel z tvare po celou dobu dvou hodin - posledni zaber tomu nasazuje trpytivou korunu. Lidi, bezte na to, at je ta dvojka! A nebo aspon ten serial, sakra. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hej! To je naše sestra.“ - „Umí dobře líbat?“ - „Hej! Ven.“ - „Nejdřív zaplať účet.“ - „Zaplatím později.“ - „Nebudeš toho schopný.“ Od filmu jsem si příliš nesliboval, prostě klasickou „hollywoodštinu“ se směsicí krimi, thrilleru a akce. Což jsem i dostal. Ale navrch tu bylo překvapivě málo klišé a hlavně, hodně humoru. A ano, právě tudy vede cesta, přes odlehčení. Tom je prakticky neustále nad věcí, plný vtipu, šarmu, inteligence a rychlých reflexů. Film je v podstatě stejný jako jeho hlavní hrdina. A těch věcí, které mě štvou v ostatních hollywoodských „bijácích“, tu bylo minimum (v podstatě jen moc na efekt férovka v závěru, stejně tak trochu hloupější jednání záporáků, no a pak lehce laciná úlitba pánům v podobě „zabírání“ Rosamund, ale dobře, bráno z čistě „uměleckých“ důvodů…znáte to). Až na těch pár výhrad jsem se moc bavil a rád Jackovi přihodím solidní 4*. „Váš střelec bude tam za těmi světly. Může kontrolovat obě cesty najednou. A zabít vás hned, jak se objevíte.“ - „Můžete nás ho zbavit?“ - „Myslíte třeba vzít ho na večeři?“ ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bolest pramenící z úplně jiných důvodů, než čeho jsem se bál. Ano, Cruise se pro roli "dvoumetrové hory svalů, která budí respekt na sto honů" nehodí, ale ve filmu je jen pár scén, kde se masivnost knižní předlohy nepovedlo zamazat. Většinu času se Tom upřímně snaží a Reacher je natolik osekán na kost, že to opravdu mohl hrát kdokoli. Kde film opravdu naráží, to je samotné uchopení. Jaký chytrák na začátku filmu vykecá, že obviněný není střelec? Nejenže tím eliminuje překvapení, ale navíc pak nemá hodinu na čem stavět (a ne, není to věc předlohy, tam to padlo až ve 13 kapitole). A vrcholem všeho je divné užívání humoru. Hned několik scén je natočeno tak, jakoby šlo o ryzí komedii (souboj v koupelně, kde se záporáci de facto vyřídí sami, výstup z auta na ulici). Sem tam se vtip vydaří, ale jindy buď působí nepatřičně, nebo rovnou jako "něco z filmu s Nicolasem Cagem". Výsledkem je podivný žánrový slepenec, který zaujme především tím, jak mimózně ho tvůrci natočili. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimithriller z nesupermanské linie Tomových rolí (VÁLKA SVĚTů, VALKÝRA...). Titulní hrdina se sice taky přesily nezalekne, ale místo skotačení na mrakodrapech pracuje hlavně mozkem. Že údajně nemá stejnou výšku jako jeho literární předloha, je mi zcela u řitě. Stejně tak nepovažuju za chybu, že od začátku víme skutečnou identitu "šíleného" střelce, po kterém se pátrá - na tomhle snad stál celý COLUMBO, že vraha znáte a jen sledujete, jak se ho dopátrá hrdina. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Až na výjimky nemám tenhle druh filmů rád. Je natočený příliš profesionálně a má dost kvalitní obsazení, takže vyvolává dojem solidní žánrové podívané, který ale nedokáže naplnit. Režisér jako by vůbec neměl jasno, v jakém žánru se chce pohybovat. Za úvodní scénu atentátu by se nemusel stydět ani špičkový krimi-thriller, snímek se zpočátku tváří seriózně a k tomuhle výrazu se opakovaně vrací, vraždy vypadají brutálně, jenže vzápětí vážnou scénu bez jakéhokoli varování vystřídají záběry jak z bláznivé grotesky a tohle střídání poloh filmu podle mého názoru ani za mák nesvědčí. Žánrové hybridy tu a tam fungují, dokáží být někdy půvabné, až neodolatelné. Jack Reacher k nim bohužel podle mého nepatří. Konec je předvídatelný a pocit z dobře odvedených scén definitivně zazdí. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (35)

  • O hlavní roli se neúspěšně ucházel i Dwayne Johnson. Jeho velkého zájmu si však všimli ve studiu Universal a vznikla tak postava Hobbse v Rychle a zběsile 5 (a dalších dílech série), která byla vymyšlena právě pro Johnsona. (Cocacolix)
  • Rosamund Pike (Helen) bola počas natáčania tehotná. V máji 2012 sa jej narodil syn Solo. (zajo91)
  • Reacher (Tom Cruise) spomína, že James Barr (Joseph Sikora) vystrelil na tréningoch ako ostreľovač počas svojich rokov v armáde 250 000 zásobníkov. Bežný ostreľovač by vystrieľal zhruba 1 500 zásobníkov ročne. (zajo91)

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama