Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Diskuze

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

LexBarker:  To já půjdu určitě..! Už jen proto abych to mohl pořádně sepsout.:-)  V jakém stavu budu sledovat film.... to zatím netuším..:-DD

LexBarker

LexBarker (hodnocení, recenze)

liskam: já vím,bude to těžký...asi si s sebou do kina vezmu placatici...tedy pokud to na to půjdu...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Khumbac: To sa tu už rozoberalo od začiatku a nikto z Cruisa nie je nadšený. Inak Reacher má 6.5 stopy, čo znamená 196cm (niekedy sa uvádza 195, je to tak medzi). Takže si mu ešte ubral :-)

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

bananman: ??? Keď už tak, kde sa v originály hovorí o poslednom. Ale z one shot, my preklad obsahujúci slovo výstrel príde ako v pohode. Po tom, čo Last Stand zmenili na konečná je toto úplne prijateľné. Keď nad tým rozmýšlam, je to vlastne maximálne u riti ako to preložia.

bananman

bananman (hodnocení, recenze)

a toto je zas co ? aky posledny vystrel ? kde je v original nazve nieco o strielani ? by ma zaujimalo kto vymysla tieto bludy.

motooo

motooo (hodnocení, recenze)

Tak je jasne, preco vybrali Cruisa ale popravde uz sa neviem dockat prremiery a pevne verim, ze Lee Child to netvrdil, len v ramci promo. 

Inak teraz v Dexterovi hra Ray Stevenson nejakeho ukrajinskeho mafiana a mal tam aj sceny v base, aj nejake akcne sceny, kde znicil mensiu prevahu a to by bol Reacher jak vysity. 

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

ywo666: souhlas, co pises. jsme jenom lidi, kazdy nemuze zvladnout vse. a to s tim zranenim je i logicke, to by se pak prakticky nedotocil zadny film v terminu :) vsak v pohode, ja to chtel jenom zlehcit nadsazkou ;)

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

st.jim: Ako ja som nechcel znehodnocovať ich výkon. Ale herci niečo proste nemôžu robiť. Lebo keby sa zrania tak to môže znamenať milionové straty. Hlavne v prípade hercov ako Cruise. Ako verím, že Tom natočí bez kaskadérov viac ako jemu podobní. Ale že frčí non-stop bez nich? Taký akčný hrdina sa ešte nenarodil pokiaľ viem (možno típci s čias dávno minulých keď svet aj film fungovali inak)

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

ywo666: třeba používají kaskadéry na ty lehčí věci, protože jsou po těch těžkých hodně unavený :DD

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

st.jim: No slovné spojenie bez kaskadérov by som používal opatrne. Aj takí borci ako Jet Li a Jackie Chan občas použijú záskok. Hovorilo sa o Stathamovi, že nepoužíva kaskadérov. Pri Expendables 2 mal dokonca dvoch.

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

ywo666: mno, to jsem z té informace kdysi byl docela překvapený, když jsem to zaslechl. jsem si říkal, jestli ten člověk je vůbec normální a při smyslech :D

jako herec se mi líbí, že do všeho jde s vervou a snaží se cokoliv dělat sám, bez zastupování kaskadérů :)

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

st.jim: Po tom čo sa dal k scientológom som si 100% istí, že mu straší vo veži. A v podobnom duchu sa vyjadrovali aj jeho známi, že mu to ide do mozgu. Inak ako herca ho tiež môžem, aj keď nepatrí práve medzi mojich obľúbencov.

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: třeba jen že si splní to, aby jeho ego bylo spokojený, třeba proto? :)) jako člověka toma neznám, takže je to i možný. jako herce ho mám rád, tudíž se na JR rád podívám.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

st.jim: j, kdybych byl začínající herec. Jinak ne. 

Navíc, tohle stejně není ten případ. Protože tady Tomík má tu sérii rád a tak se sám od sebe rozhodl, že si střihne i hlavní roli. To, že nasere všechny fandy mu bylo zcela jedno, jen že si splní ... vlastně ani nevím co. 

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: chtěl bych vidět tebe, když ti nabídnou ranec peněz za tuhle roli, neříkej, že by jsi to nevzal. a bylo by ti úplně jedno, jestli se na ni hodíš, či ne :DD 

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

ywo666: MI zkousávám na pohodu (hlavně poslední díl mi docela sednul) ale tady bude záležet na čtenářích hnih. série MI vychází z "nemožného" Reacher vychází z reality.

 Podívejte se třrba na Harryho Potera versus Eragon... podobnej žánr, ůplně jiný divácký ohlasy.

TheDarKnig: 22:31 Naprosto souhlasím. V tomhle případě jde hlavně o prachy...:-(

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

každopádně mu to at už to bude jakkoliv příliš nepomůže a stále ho budu nenávidět, že se tam musel vecpat. Má knihy rád? Má tohohle hrdinu rád? Tak to produkuju, ok, ale musím se hodit i do hlavní role, když se tam vůbec nehodím? Někdy těm hvězdám fakt chybí soudnost.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ywo666: tak to si zas tak nemyslím, MI série je přece jenom o něčem úplně jiném. A Hunt je typově naprosto odlišná postava, takže pro dobro Tomíka doufám, že se Jacka zhostí jinak. 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

DEADek: Tipujem že 90% tak isto ako Ethana Hunta z Mision Impossible. Akurát mu prihodia pár Reachervých čŕt. Takže opäť zatipujem. Kto má rád sériu MI bude mať rád aj toto. Kto ju moc nemusí, tomu asi film nebude až tak povôli.

DEADek

DEADek (hodnocení, recenze)

Na tohle se těšim. Nicméně Jacka si představuju jinak, tak jsem zvědav, jak se toho zhostí Tom..

Dejf4

Dejf4 (hodnocení, recenze)

Knihy jsem zatím četl 3 a můžu říct, že Jacka jsem si takhle tedy nepředstavoval, ale na druhou stranu Tom je sympaťák a do akčních filmů se hodí. Tak tomu dám šanci. Jsem zvědavý co z toho vyleze. Akční hrdiny mám rád a kdyby se tímto dílem rozjela série filmů o Reacherovi vůbec bych se nezlobil.

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama