Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 142)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko něco očekávat od filmu s tak triviálně jednoduchým názvem, obyčejným marketingem a průměrnými plakáty. Jenže opak je pravdou. Je to neskutečně chytře natočené v rámci žánru, nutno smeknout před invencí a chytrostí režiséra. Cruise je více než civilní hlavní hrdina, narozdíl od mašiny Jacka Bourna, či pitbulla Daniela Craiga (mám rád všechny tři). Ale zatímco zmiňovaní hlavní hrdinové jiných sérií jsou vyznavači dynamického střihu, syrové režie, kamerových filtrů a kinetické akce, Jack Reacher si jede v klidu, s rozvahou a full kontaktními souboji bez jakýchkoliv zlepšováků. Je to krásně pomalé a hypnotické. Jedna z nejlepších krimi posledních let, která je herecky brilantně zvolená a stylizací naprosto bombasticky trefená. Některé záběry na "síň slávy", zvuk na Oscara. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidni vec ale nic uchvatnyho po pravde jsem od toho moc necekal a Cruise neni zrovna muj oblibenec ale po tom jak mizerne dopadla posledni Mission imposible je to preci jenom krok kupredu jenom kdyby prvni hodina filmu nebyla tak hrozne ukecana nuda o nejakym velkym tempu se mluvit neda a o pointe vykecany hned na zacatku uz tu bylo myslim napsano dost ale abych jenom nenadaval tak automobilova honicka je skvele natocena a vtipne vygradovana a zaverecny finale je taky celkem slusny Cruise dokonce predvede i jednu celkem solidni bitku jinak si akce moc neuzijeme ale na druhou stranu nemuzu se ubranit tomu srovnani s M.I 4 ktere bylo tezce zmatenym filmem ktery jakoby se nemohl rozhodnout jestli chce byt spionaznim thrillerem nebo nabusenou akcnarnou zatim co tohle je cistokrevna zanrovka ktera se nesnazi nijak zmast a jede si po svym takze jak sem napsal nic genialniho v tom nehledejte ale na jedno dve zkouknuti je to uchazejici zalezitost ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neodpustím si na začiatok poznámku k Rosamund Pike. Aj tie jej právnické keci som žral s chuťou, pri pohľade na jej peknú tváričku a odetú do sexi právnickej košieľky s nenápadným výstrihom. Náš šťastlivec a cool chlapík, ktorému to páli aj mláti je Cruise, ktorý si užíva, že môže odriekať drsné heslá, občas ukázať telo päťdesiatnika, čo zjavne celý minulý kvartál strávil v posilňovni, a do toho stíha dopĺňať slepé miesta prípadu a ešte ako správny vlastenec premietať o útrapách obyčajných ľudí zatvorených v kancli. Reacher v týchto chvíľach balansuje na hrane smiešnosti, ale vlastne sa tým dostáva na druhú stranu "Nolanovsky realistického pojatia comicsu", kedy stretávame hrdinu z ľudu, čo chodí po svete, zastáva sa slabších a trestá parchantov.. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Thriller roku, jehož expozice, kdy sniper zastřelí několik lidí, by pro svou preciznost a emotivní chladnost za pár let mohla mít kultovní status (+ scéna v koupelně s baseballovými pálkami). Ale Tome, už tě nikdy nechci vidět nahoře bez./// Tvrďák Reacher by měl méně mluvit a víc konat, ale McQuarrie je rozhodně velmi slibný režisér. Sice někdy snímek balancuje mezi seriózním thrillerem a krimi komedií, ale když přistoupíte na pravidla hry, čeká vás vynikající pomalý thriller (trailer je nesmírně zavádějící) skvostná kamerou, která nabízí dlouhé záběry, jež mají svůj smysl, osudový a epický orchestrální OST doposud béčkového skladatele Kraemara a mrazení v zádech, o které se postará rozrušená Pike, ještě pořád docela charismatický Cruise, realistické kontaktní bitky a řvoucí automat s nabitým zásobníkem, že budete mít tendence se chovat za sedačku. Jen ta Herzogova bad-ass postava bývalého vězně z gulagu bylo trochu přepálená./// JR je poctivým thrillerem zasazeným do 90. let s řadou násilných scén, jejichž použití však není samoúčelné. A je osvěžující vidět dobrý krimi film bez všech těch techno-srágor jako gps nebo smartphone - zkrátka analogový hrdina v digitálním světě! Škoda jen několika dosti nesmyslných dialogů. P.S. Jai Courtney (sniper), který hrál přitepleného blondýna Varra v seriálu Spartacus: Krev a písek, je tady supersexy. [Kino] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $80,070,736Tržby Celosvetovo $218,340,595Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,118,406 //počet predaných kusov 461,292Tržby za predaj DVD v USA $13,626,723 //počet predaných kusov 739,847║ Tom Cruise to pekne rozbehol, opäť stavil na správnu kartu a v úlohe šikovného vyšetrovateľa mu to sedí, réžia obratná, niektoré zábery natočené veľmi sklúčujúco v rámci prežitku diváka(cez kukátko zameriavania vyhľadávajúceho potenciálne obete sa dá veru vytvoriť dosť efektné napätie), takže akcia a napätie tu idú ruka v ruke. /90%/ _druhé pozretie strhlo ešte o niečo viac, veľmi kvalitný film ()

Galerie (42)

Zajímavosti (35)

  • Reacher (Tom Cruise) spomína, že James Barr (Joseph Sikora) vystrelil na tréningoch ako ostreľovač počas svojich rokov v armáde 250 000 zásobníkov. Bežný ostreľovač by vystrieľal zhruba 1 500 zásobníkov ročne. (zajo91)

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama