Reklama

Reklama

Návrat do Salem's Lot

  • Česko Návrat do městečka Salem's Lot (více)

V městečku Salem's Lot nenajdete během dne takřka nikoho. V žádném z udržovaných domů však nechybí rakev, z níž v noci vstane upír. Antropolog Joe zdědil na místě plném hrůzy dům a po hádce s bývalou manželkou přijíždí do zapadlého místa v Nové Anglii spolu se svým synem. Uprostřed noci oba prosí o pomoc mladá žena, která jako jediná unikla upírům. Joe ji zavede k lékaři, aniž by tušil, že to pro ni bude nové setkání s krvežíznivými bytostmi. Pokračování úspěšného Kingova horroru Salem's Lot realizoval režisér, který se úspěšně specializuje na hrůzostrašnou podívanou. Necítíte-li při sledování filmů tuhnutí krve v žilách, může se vám to stát při tomto Cohenově filmu, kde touha upírů po lidské krvi nezná mezí. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (15)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Salem´s Lot je malé mestečko v štáte Maine, ležiace východne od Cumberlandu a dvadsať míľ na sever od Portlandu. Tichá, pohľadná obec obkolesená krásnou prírodou. Lenže len málo ľudí, ktorí sa tam rozhodli stráviť noc, sa dožilo rána. Jerusalem´s Lot je totiž už stáročia útočiskom komunity vampírov, ktorí sa tam skrývajú pred svetom. Film je voľným pokračovaním príbehu Stephena Kinga "Prekliatie Salemu". Nie je to žiaden zázrak, ale v porovnaní s emo-vamp či action-vamp filmami, čo sa točia dnes, je to celkom pohodový, béčkový, upírsky horror. *** ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Přestože vím, že normálně bych něčemu takovému filmu tři hvězdičky nedal, tak je to jediný hororový film, který jsem viděl před revolucí a pár let po ní opakovaně. Je to taková srdeční záležitost pro mě. Jinak je vidět, kdo tu píše komentáře. Počítám, že smrkáči, kteří s filmy přišli do kontaktu deset let po revoluci. Návrat je určitě stokrát lepší film než všechny ty upíří kraviny, v čele s Kate Beckinsle ve věčných kožených hadrech, kterým dnes spousta z vás sype pětky. Tito lidé vůbec neberou v úvahu dobu, kdy filmy vznikly. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto uverí na upírov?“ – „A kto uverí o 500 rokov na nacistov?“ Čakal som odpad, ale ono to nakoniec prekvapivo vôbec nie zlé. Jasné, ide o béčko, no pozitívne ma prekvapilo, že tu nikto neblbne s miešaním hororu s komédiou, ale zostáva plus mínus vážny. Ďalej ma potešil sympatický kasting v čele s hlavným hrdinom ponášajúcim sa na mladého Anthonyho Hopkinsa, zábavný a iskriaci vzťah medzi otcom a synom („Kritiku beriem, ale toho hajzla si odpusti.“), slušné masky, zaujímavá atmosféra upírskeho mestečka a rola drsného dôchodcu, ktorého nerozhádže ani vlastná smrť. Režíroval legendárny Larry Cohen (Vlkolak s Adamom Arkinom, Ambulancia, Ono žije). ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za hudbu která je fakt výborná, ale zbytek je hrůza. Postavy se chovají strašně dementě a upíři i dementní jsou. Nedisponují žádnou nadlidskou silou, ale jsou jen nesmrtelní a navíc se snaží být i relativně hodní. Do toho se po lese prohání upír který vypadá jako Toxic Avenger přebarvený na modro. Jedna hvězda a to sem ještě fakt hodnej.15% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Larry Cohen je bezesporu zajímavý tvůrce, který má za sebou několik nezapomenutelných snímků (God Told Me To, Q). V případě Návratu do Salem's Lot však šlápl pořádně mimo. Samotná idea města, obývaného jenom upíry není vůbec špatná a první díl k ní nutně směřoval, nicméně pojetí a zpracování je zoufalé. Stejně jako v jedničce proti krvesajům bojují chlap a teenager (tentokrát otec a syn), ke kterým se přidává ještě dědek, to snad pro generační vyváženost. Upíři jsou komičtí, po nocích chodí po městě jakoby nic, občas vysají nějakou tu krávu (myšleno zvíře) a jediným opravdu horrorovým artiklem je tu maska hlavního záporáka, která však Barlowovi z jedničky nesahá ani po lem jeho pláště. Když se poprvé zjevila na obrazovce, říkal jsem si, zda nejde o nějaký sofistikovaný vtip ze strany tvůrců. Nešlo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Na plakátu k filmu je postava pana Barlowa. Ve filmu se ale neobjeví. (Fenk)

Reklama

Reklama