Reklama

Reklama

The Maker

Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Austrálie, 2011, 6 min

Potemnělá komůrka, staré lexikony, herbáře, atlasy a slovníky, v košíku role starých látek, v přihrádce knoflíky a na stole jedny velké přesýpací hodiny. Tajemná bytost začíná tvořit, začíná vyrábět dalšího ze svého druhu. Kdo je však oním stvořeným? (Segrestor)

Recenze (70)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aj my sa v našich krátkych životoch snažíme niečo hodnotné vytvoriť a potom zároveň aj odovzdať skúsenosti, aby naše poznatky mohol niekto ďalej rozviť, avšak ak sme na to sami, častokrát nedokážeme odovzdať viac, než odovzdali nám a častokrát to hodnotné vytvoríme až na poslednú chvíľu. Tento film sa dá pochopiť rôzne, má peknú animáciu a pripadal mi hlboký. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Nádherný australský kraťas. Zpracování a celkovou animaci není třeba hodnotit, protože tenhle film má prostě duši. Hudba spojená s celkovou myšlenkou vytváří dech beroucí podívanou. Ještě dlouho po skončení jsem seděl a přemýšlel nad základní pointou, což je zřejmě přesně to, čeho chtěl autor dosáhnout. "Tempus fugit". ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo niečo neskutočné, také temné a záhadné pritom tak nádherné. Najskôr som nechápala tým husľovým výrezom na čele toho králikodlaka alebo čo to bolo, ale hneď ako sa začala tá hudba bolo mi to jasné a postupne ako príbeh plynul som to chápala lepšie a lepšie. Náááádherné. Som veľmi milo prekvapená týmto kraťasom. Smutný koniec ma fakt očaril. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi rád se zařadím mezi kejválky, že zpracování je zkrátka na výbornou. Zmenšený zajda z Donnieho Darka dostal příležitost ukázat, co v něm je. Že není jen odpuzující zapomenutelná postavička a rozjíždí to ve velkém. Hned si chce udělat družku, aby nebyl v podivné laboratoři tak sám. Proces výroby je zoufale pomalý, nedaří se, čas utíká rychleji a rychleji a napětí prudce stoupá. I tak ale maličká, nevýrazná pointa dokáže docela dobře vyrazit dech. Osobně si myslím, že v sobě ukrývá víc obecnějších otázek, než by tomu člověk u animovaného krátkometrážního filmu čekal, ale ty sem spoilerovat nebudu. 80% ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Kouzelný kraťas se skvělou hudbou, sice trošku předvídatelnou pointou, ale přesto je sdělení jasné, čitelné a každý, kdo alespoň trošku přemýšlí nad svým bytím a tím, jak věci kolem nás fungují, musí při závěrečném twistu zaplesat dojetím. Příjemná jednohubka, kterou si podruhé už nejspíš nepustím, ale o to víc potěšila. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Bábky pre The Maker vyrobila talentovaná Amanda Louise Spayd, ktorá pochádza z USA. (Carol Pifková)
  • Citát na tabuli znie: „Čo sme dnes pochádza z našich myšlienok včerajška a naše súčasné myšlienky budujú náš život zajtrajška.“ Buddha (563 pred nl - 483 pred nl). (Carol Pifková)

Reklama

Reklama