Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

erased 

všechny recenze uživatele

Awake sice má své chyby, ale jako celek funguje více než dobře. Jedna série by určitě dokázala poskytnout dostatek prostoru pro vyřešení celé zápletky, je tak docela škoda, že se hodně dílů zabývá pro příběh nedůležitými případy. Ať je totiž celková zápletka sebelepší, seriál zůstává především ve vodách krimi žánru a většina případů ničím nezaujme. I to lákavé téma dvou realit dost trpí, když je prakticky od začátku jasné, jak se věci mají. Především tak seriál funguje na osobní rovině a vůbec by mu neškodilo, kdyby se soustředil pouze na vyrovnávání se s tragédií, řešení rodinných vztahů a případného řešení onoho závěrečného případu. Režie Davida Sladea ještě není tak znatelná jako u Hannibala ale spolu s charismatem Jasona Isaacse v hlavní roli bez problémů utáhne i slabší pasáže. Proto ukončení po první sérii, kdy zůstane hromada motivů otevřená, docela zabolí. Na druhou stranu je takový neuspokojivý závěr docela depresivní ranou ve výsledném vyznění seriálu. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

V první řadě chci vyzdvihnout herecké výkony Luciuse Malfoye. Bál jsem se, že mám Isacsa s touhle rolí jednou pro vždy zafixovanýho, ale kupodivu to není tak zlý, jak jsem očekával. Teď k samotnému seriálu. Nebudeme si nic nalhávat, ale rok 2012 zatím nepřišel s kdoví jakým převratným seriálem, tudíž jsem vybral tento na první pohled průměrný seriál avšak se zajímavě vypadající zápletkou. Pilot mě vysloveně neupoutal, ale jelikož jsem kluk, kterej rád všechno dotáhne do konce, dal jsem zbývajícím epizodám šanci a musím uznat, že díl od dílu Awake kvete. První tři, čtyři díly sice připomínaly klasickou detektivku, ale v následujících epizodách je mám pocit už něco daleko víc. V konečném součtu seriál nezklamal, alespoň co se první série týče. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, proč v USA tenhle seriál není sledovaný. Originálně pojatá kriminálka. Není to něco jako Miami, Ny... , ale psychologické krimi, kde hlavní hrdina řeší případy, ale zároveň se snaží vyrovnat se ztrátou svých blízkých.. Isaacs je skvělá volba do hlavní role, stejně jako jeho žena a syn. Celkově zatím nejlepší seriál roku 2012. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Pilot: Velmi zdařilé. Skvělej nápad, herci na jedničku (a Laura je ještě k tomu krásná :) ). Sice neměl takovej spád, ale přesto se těším na další díly a to je podle mě to nejhlavnější :) Po 3 dílech: Víceméně pořád trvá nadšení. Možná i víc, než jen po pilotu. Přesto tak nějak sleduju ty pochody, jak to tam vlastně funguje a malinko by to chtělo dovysvětlit. Hlavně nevím, jestli je v jedné realitě stejný datum jako hned ten den v té další. A jestli se probudí do reality v noci hned když usne? To by měl být dost nevyspalej? A nebo žije 2 dny v jednom? Tím pádem má jeho den 48 hodin? Věřím ale, že se vše dovyjasní :-) Koukám dál :-) ()

klida 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT Moc otázek a málo odpovědí v seriálu, kterej mě bavil od začátku do konce. Uniká mi, jak to vlastně celý fungovalo. Probudil se vždycky dvakrát do pondělí, nebo spal z pondělí až do středy? Pak v dalším průběhu se tohle lineární střídání dnů úplně roztříštilo, což přináší jen další otazníky. Pletou se mi všechny ty americký televize s třípísmenejma zkratkama, a tak vážně nevím, který mám nadávat za to, že to ukončila. I když kdosi někde tvrdil opak, znamenalo to nejspíš přetáčení konce, kterej byl (snad) v důsledku toho takovej asi nejlacinější možnej. Na druhou stranu jsem opravdu rád, že to nějak skončilo, ačkoli jsem pořád čekal "něco víc" než jen zkorumpovaný policajty a obchod s herákem. Takle si vážně konspiraci nepředstavuju. Takže abych nějak shrnul ty svoje nářky, tohodle seriálu je škoda, měl nápad, úroveň a výbornýho Isaacse. PS: Rád bych si přečetl něčí komentář, pohled či názor, ale drtivá většina zde napsaného se vztahuje jen k pilotu, což nejspíš není úplně optimální.... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama