Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si udělala Awake maratón a jsem nadšená. Strašně jsem se bála posledního dílů, který není moc dobře hodnocený, v nejhorším případě jsem totiž očekávala vysvětlení pomocí mimozemšťanů. Seriál ale skončil přesně tak, jak jsem si přála, aby skončil a to se moc často nestává. I když celou dobu jsem se bála přesnýho opaku. Seriál má skvělou psychologii, ta mě na tom bavila snad nejvíc. Hlavního představitele mám ráda ze spousty filmů, takže mě jeho excelentní výkon nepřekvapil. Propletení případů i samotné případy byly hodně zajímavé, nenudilo mě to ani chvíli. Super seriál se skvělou myšlenkou a výborným obsazením. Doporučuju. 8/10 ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Zmanitě vyvážený seriál. Již prvním dílem jsem byl vtažen do dění, sledoval rozdíly a návazností obou realit a stále uvažoval, k čemu se odebírá závěr. Tempo je velice příjemné a pro mě neobsahoval děj žádná hluchá místa. Dvě reality, dva na sebe navazující případy a rozdílné řešení rodinných problémů, to vše v naprosté harmonii, která stále nutí pozorně seriál sledovat. Bohužel kvůli nízké sledovanosti byla případná druhá řada zrušena, podle mého jedině dobře, protože některé seriály by se neměly zbytečně natahovat. I přesto je příběhová linie naštěstí uzavřená s decentně otevřenými vrátky. A pro ty, kdo nepochopili poslední díl, zde je vyjádření tvůrce seriálu Kylea Killena: Představa pro poslední epizodu byla, že Michael, aby pochopil všechny souvislosti v zelené realitě a zradu kapitánky Harperové, musel přijmout fakt, že červená realita je sen, a že tu je jen proto, aby mu poskytla odpovědi. A to, že uvěří, že červená realita je sen, je cena za odpovědi, které dostane. Navíc, tím, že si uvědomí, že červená realita je sen, začne pochybovat, proč všechno ostatní také nemůže být sen. A tak přijde na to, že si může vytvořit sen mezi dvěma jinými sny, kde žije jeho žena i jeho syn. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, a přesto budu nadávat. V prvé řadě na NBC za to, že zamítnula vznik druhé řady kvůli nízké sledovanosti, a tím seriál zůstal předčasně ukončen – přetočený konec a hromada nedořešených motivů prostě neuspokojí a bude to pálit ještě dlouho. Za druhé by si to měli vyžrat i sami tvůrci. Co na tom, že se na place motali lidé jako David Slade a Miguel Sapochnik. První tři díly jsou totožné kopie jednoho konceptu, kdy se ‚reality‘ střídají na vteřinu přesně, ať už jde o posezení u psychiatra, či řešení samotných případů, ale nic nového nenabídnou. V momentě, kdy se Michael Britten – nejlepší součást seriálu, vynikající Jason Issacs, který má konečně kladnou roli a hraje ji dokonale – začne vrtat v možné konspiraci, začne to být konečně zajímavé. Blbé na tom je, že už běží druhá polovina seriálu. Dovedu si představit alternativní realitu, kdy by tahle dobře vymyšlená pecka stála na řešení jediného případu, resp. dvou, v každé realitě jeden, a dotáhla do chytrého konce to velké spiknutí. Takhle dávám 3 a ½ hvězdičky, které s krvácejícím srdcem zaokrouhluji dolů. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Awake sice má své chyby, ale jako celek funguje více než dobře. Jedna série by určitě dokázala poskytnout dostatek prostoru pro vyřešení celé zápletky, je tak docela škoda, že se hodně dílů zabývá pro příběh nedůležitými případy. Ať je totiž celková zápletka sebelepší, seriál zůstává především ve vodách krimi žánru a většina případů ničím nezaujme. I to lákavé téma dvou realit dost trpí, když je prakticky od začátku jasné, jak se věci mají. Především tak seriál funguje na osobní rovině a vůbec by mu neškodilo, kdyby se soustředil pouze na vyrovnávání se s tragédií, řešení rodinných vztahů a případného řešení onoho závěrečného případu. Režie Davida Sladea ještě není tak znatelná jako u Hannibala ale spolu s charismatem Jasona Isaacse v hlavní roli bez problémů utáhne i slabší pasáže. Proto ukončení po první sérii, kdy zůstane hromada motivů otevřená, docela zabolí. Na druhou stranu je takový neuspokojivý závěr docela depresivní ranou ve výsledném vyznění seriálu. ()

klida 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT Moc otázek a málo odpovědí v seriálu, kterej mě bavil od začátku do konce. Uniká mi, jak to vlastně celý fungovalo. Probudil se vždycky dvakrát do pondělí, nebo spal z pondělí až do středy? Pak v dalším průběhu se tohle lineární střídání dnů úplně roztříštilo, což přináší jen další otazníky. Pletou se mi všechny ty americký televize s třípísmenejma zkratkama, a tak vážně nevím, který mám nadávat za to, že to ukončila. I když kdosi někde tvrdil opak, znamenalo to nejspíš přetáčení konce, kterej byl (snad) v důsledku toho takovej asi nejlacinější možnej. Na druhou stranu jsem opravdu rád, že to nějak skončilo, ačkoli jsem pořád čekal "něco víc" než jen zkorumpovaný policajty a obchod s herákem. Takle si vážně konspiraci nepředstavuju. Takže abych nějak shrnul ty svoje nářky, tohodle seriálu je škoda, měl nápad, úroveň a výbornýho Isaacse. PS: Rád bych si přečetl něčí komentář, pohled či názor, ale drtivá většina zde napsaného se vztahuje jen k pilotu, což nejspíš není úplně optimální.... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama