Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film z blízké budoucnosti, který překvapivě není čistou one man show Franka Langelly, byť by se to dalo očekávat. Členové jeho rodiny totiž také mají svůj nikoliv bezvýznamný podíl na ději i stopáži. Tvůrcům se podařilo skloubit vyprávění o nerudném staříkovi stiženém Alzheimerem s - musím říci že velmi uvěřitelnou - studií vztahu mezi člověkem a robotickým asistentem, který se časem může stát i přítelem - a pokládá si s tím spojené "tradiční" otázky, nakolik je v pořádku brát potom osobnost usazenou na harddisku (který jde smazat) jako obslužný program nástroje, který zapnete jen když potřebujete, aby Vám uklidil. Nemůžu tvrdit, že Frank A Robot nemá rezervy - hlavně linka se Susan Sarandon je už trochu moc WTF, a některá místa ve scénáři by šla pojmout lépe, ale hlavně díky kvalitnímu obsazení diváka nemá co urazit. A díky hercům funguje i ta část vyprávění, která se věnuje rodičovským kvalitám "etického" lupiče. Rozhodně doporučuji, a protože tu modrou barvu zde mám za urážku, trochu přihodím a dám 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase film, ve kterém slýchávám vcelku často české slovo robot. A je to docela i s fajn neotřelým příběhem. Frank vlastně není úplně postava, kterou byste si oblíbili, ale zároveň to není role, která je nutně zlá. Ke konci jsem se do jeho nitra dostal daleko blíž a dokonce jsem projevil nějaké ty emoce. Možná i víc, než samotný robot, který se na hodinu a půl stal Frankovým parťákem. Malý, ale příjemný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,325,038Tržby Celosvetovo $3,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tak toto som potreboval, príjemná roztomilá oddychovka s dobrým obsadeným, chytľavým príbehom a niekoľkými úsmevnými scénami, podarené /90%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dle mého velice vydařený film. Stárnoucí a postupně dementnící bývalý zloděj Frank dostane sluhu robota a chytá druhej dech. Frank Langella zahrál dobře a fakt jsem mu věřil, že se s robotem skámošil. A moc se mi líbilo to ozvláštnění lupičskou zápletkou, kterou robot bere jako motivační projekt. Oloupený yuppík byl navíc fakt nesympatickej debil, takže jsem mu to přál. Btw Susarn Sarandon má na starý kolena samý moc fajn filmy a Liv "ksicht jak vajco" Tyler tu měla fakt otravnej hlas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ODVEZ TU HROMADU ŠROZU Z MÝHO DOMU!“...... /// Bude – nebude. V časech virtuální reality už není třeba hledat si cestu k dětem, ale k robotům. Tak třeba Frank – ne že by měl na výběr, a tak jeho robotickej komorník (vošetřovatel vole…) pracuje na zlepšení jeho kognitivních funkcí. Nečekejte filosofický rozjímání na téma ROBOT. Spíš …. kurva co? Nevím, … přesto je film vtíravě milej, ale nezamaskuje fakt, že je to taková historka rozvinutá vo nepodstatný věci, s nádechem sci-fi, bez sci-fi serepetiček. Jednohubka, která mi nic neřekla. Nebo to, že člověk a robot můžou bejt kámoši, má bejt objev budoucnosti? To taková Eva … no to je jedno. Hvězdy 3 – neurazí. Ale sere mě, že je to jen takový bezemoční plácání, kde by ten robot mohl bejt klíďo nahrazenej jinou postavou. Vod filmu chcu víc a ne jen několik zvučnejch jmen a hromadu šrotu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli je VGC-60L vhodnej typ pro důchodce. 2.) Hledám parťáka. Mám tip na jedno knihkupectví…. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný důchodce by se neměl nudit a tak si k odchodu do důchodu budu jednou přát robota, se kterým bych mohl okrádat zbytečně bohaté pitomce. Vždyť pořádný život začíná až s příchodem alzheimera a je potřeba si ho pořádně užít. Mne to tedy s duem zapomínající důchodce a pečující robot hodně bavilo. Skvělé byly zejména pasáže, kdy robot analyticky vyhodnocoval, zda je v pořádku porušovat zákon, když to pomůže Frankovu zdraví. Už se zkrátka těším na důchod a doufám, že naše "svobodná" společnost tuto vymoženost nezruší dřív než naši nepřizpůsobiví občané sežerou státní rozpočet. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je rozdíl mezi stařeckou a robotickou demencí? Ta druhá se spouští tlačítkem a může být i užitečná.. Lehce nostalgické, místy úsměvné indie o úskalích stárnutí jako jsou osamělost, nedostatek vitality či pocity nepotřebnosti a promarnění. Twist s exmanželkou působí poněkud rozpačitě, ale budiž vše odpuštěno, když interakce Franka Langelly (mrzutý a zapomínající zloděj Oceanova typu) a jednoho Krytona japonského designu (zákony robotiky bezvýhradně ctící, sebedestrukci občas simulující domácí pečovatel) působí tak milým a zároveň smutným dojmem. Jak už to tak bývá, síla se často skrývá v jednoduchosti.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to komedie. Chvíli drama o stárnoucím muži trpícím výpadky paměti. A pak zas chvíli "filosofický" film, který se zaměřuje na slavnou myšlenku: "Myslím, tedy jsem." Kdyby se tyto roviny dokázaly vzájemně doplňovat a kdyby mě některé zvraty přicházející v druhé polovině dojaly, asi bych teď Robota a Franka vynášela do nebes. Bohužel jsem ale měla pocit, že sleduju nekonzistentní dílko, které nakouslo řadu zajímavých témat, ale nedokázalo ani jedno z nich dovést do cíle. A které tak do měsíce zcela jistě zapomenu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Příběh z nedlouho vzdálené budoucnosti, jenž se odehrává u staršího pána ( Franka ), na kterého děti nemají moc čas, tak mu syn koupí robota, aby se o něj staral. Hodně příjemný film s bohatým nápadem, ale slabším rozpočtem, který jen podtrhuje kvalitu filmu. Velké překvapení. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Okrádanie zazobancov nikomu neublíži. Akurát tým hajzlom z poisťovacích spoločností..." Frankovi Langellovi úloha znechuteného a zábudlivého starca sadla výborne a rovnako pochválim i nápad zaučiť robota do zlodejského remesla. škoda, že sa z dobrého nápadu nevymačkalo viac. Časté návštevy v knižnici u Susany Sarandon majú v závere zaujímavú dohru a scéna patrí medzi najsilnejšie vo filme, možno i preto, že film mnoho emocionálnych scén neobsahuje. So spracovaním som v podstate spokojný, chýbalo mi tam len o niečo viac humoru. Ale tá hláška o odpálení bola fajn. "Nedotýkajte sa ma. Sebadeštrukčná činnosť ativovaná. 10, 9, 8, 7, 6..." Váhal som v hodnotení, ale prikloním sa k slabším štyrom. 70%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout lépe, než jen takto "průměrně". Má to potenciál, který mohl být zpracován lépe. V jednu chvíli se hraje na vážnou notu, pak to je zase bláznivé. Dalo se to lépe vyvážit. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, ktorá sa nikam nehrnie, ničím neprekvapí, ale ten jeden večer strávený v spoločnosti bývalého lupiča na dôchodku a robota, s ktorým sa postupne zbližuje pravdepodobne neoľutujete. Čo na tom, že tieto príbehy nevrlých starcov postrádajú originalitu, keď je to milá pohodová jednohubka, ktorej jediným cieľom je, aby ste sa na krátky čas odobrali do ich sveta? Hlavne keď sa nesnaží o nejaké posolstvo, vyvaruje sa náročnejších myšlienok a vážnemu tónu, ani nespôsobuje krátkodobý príval depresie. Frank mi svojim spôsobom pripomínal Woodyho Allena - zasnívaný, tak trochu stratený a... starý. Nuž, aj to patrí k životu. 65% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak som si na nedeľné ráno vybral dobre. Oddychová príjemná komédia bez jediného falošne dojemného okamžiku, zato s morálne pokleslým hlavným hrdinom. Žiadne moralizovanie, práve naopak a to ho ešte stvárňuje klasicky výborný Langella, jeho dcéru (aj v tridsaťpäťke) stále dievčensky krásna Liv Tyler. A ten robot nie je vôbec otravný. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank mohla byť skvelá epizóda seriálu typu Black Mirror. Keby sa napríklad vystrihli vatové scény s dcérou, pretože jeden potomok by tu bohato stačil. Takto ide o veľmi príjemné rodinné scifíčko ako z pera Isaaca Asimova, na ktorého tu máme mimochodom odkaz v krstnom mene Langellovho vnúčaťa. Inak ten predvádza skutočne skvelý výkon a po chvíli zabudnete, že sledujete herca a máte dojem, že ide o dôchodcu s poruchou osobnosti vybratého z domovu dôchodcov na základe konkurzu. Pokiaľ budete dávať pozor, všimnete si Katherine Waterston v cameu ako usmievavú predavačku v obchode. Mimochodom ak by tu nebol robot, ale nejaký nový chlapíkov kamarát, na veci, a scenári, by sa zase tak veľa nezmenilo. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně pomalu plynoucí nuda o jednom zapomnětlivém dědulovi a jeho budování si vztahu k umělé inteligenci. Když to člověk vezme kolem a kolem, tak se vlastně vůbec nic za těch 85 minut nestihne udát. Pokud zde měl být nějaký humor, tak mi v plném rozsahu unikl. Smát se opravdu nebylo čemu. Tohle je vyloženě snímek o stáří a o finálovém bilancování, než se člověk odebere na věčnost a na tom není opravdu vtipného vůbec nic. Rozpočet zřejmě taky nebyl z nejvyšších. Veškeří roboti působí vyloženě směšně. Co si budeme nalhávat. Je to celé hrubě nemastné a neslané. Drtivou většinu stopáže jsem se utápěl v nudě. Hodně slabá hvězdička. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Velice milá lupičská veselohra. A třešnička na dortu v podobě nepatrnýho poznatku na závěr týhle vyčerpávající recenze: V jedný potemnělý scéně je vidět, že se Liv brzo začne v ksichtě kompletně podobat svýmu otci, což pro ni smrdí velikým průserem. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

No nevim, nevim. Mít takový robota, tak bych se asi bál, že mně v noci kuchne a to asi z důvodu, že jsem zblblej z těch amerických bijáků, ve kterých vidíme, jak tito roboti překonají své nastavení a postupem času se bouří proti svejm páníčkům. To samé nebo něco podobného jsem čekal od tohoto snímku. Bohužel jsem se zapomněl kouknout do profilu tohoto filmu, že je tam napsáno komedie a podle toho se to také odvíjelo. Také bych byl asi náročný a zkoušel bych, co si ten dotyčný robot nechá líbit a určitě bych ho jebal, kdyby mi špatně ochutil můj gulášek s pěti knedlema i kdybych věděl, že nemá chuťové buňky a jede podle nějakého elektronického receptu virtuální báby kořenářky. Příběh vypráví o starém muži, kterému už paměť moc neslouží a tak ho jeho potomci chtějí uložit do nějakého toho odpadlického domu pro starší a pokročilé. Naštěstí má empatického syna, který to tak nenechá a svému zapomnětlivému otci koupí nový model robotického přítele, který je naprogramován tak, aby pomáhal svému novému pánovi. Od té chvíle jsme svědky nově vznikajícího přátelství a dobrodružství konečně může začít. A i když náš robotický hrdina neporuší žádné ze tří zákonů robotiky, které vymyslel americký spisovatel Isaac Asimov, který byl ruského původu a v jehož povídkách se to roboty jen hemží, tak by se asi v hrobě obracel, kdyby viděl, jak se tento vykutálený robot naučil nádherně lhát, krást a další neřesti a to vše pro dobro svého zkaženého pána, který vám postupem času připadá, že tu svoji sklerozu tak trochu hraje a využívá jí jen v situacích, kdy se mu to hodí. Dál nebudu psát, abych nespoileroval, ale musím směle podotknout, že ta kriminální zápletka mohla být vymyšlena a zamotána trochu líp a na to, že tam hrálo toliko hollywoodských superstars to byl jen další z těch snímků, který sice pobaví, ale na který si za týden ani nevzpomenete. To samé mně mírné zklamalo ukončení a nedostal jsem odpovědi na všechny mé otázky, ale nechám to bejt, abych se necítil jako Bulhar, kterej jde reklamovat televizi do obchodu s drogistickým zbožím. Po tomto filmu mně přepadlo mírné zklamání, zejména z důvodu protože mám robotické filmy rád a tak mně trochu mrzí, že musím dát pouhých 50%. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nostalgiou dýchajúci príbeh v ktorom nalakovaná, biela plechovka nabúra každodenné počínanie staršieho pána, mi miestami pripadal ako reklamný teleshoping, ktorý ponúka okúzľujúce a prácu zľahčujúce pomôcky do domácnosti. Hlavným produktom sa však stáva robot, ktorý má plné využitie pri každej činnosti. Zanedbaný dizajn robotov ako aj ich pohyb sa nedal prehliadnuť. Ani vzťahy medzi jednotlivými postavami nenabrali potrebnú dávku emócií a tak len občasným humorným pokropením sa hasil Schreierov "horiaci most" spájajúci umelú inteligenciu a osudové starnutie bývalého zlodeja. Bol som zvedavý hlavne na Liv Tyler, ale ani ona svojou krátkou prítomnosťou náročnejšiemu divákovi pôžitok nezlepší. 40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příjemně obyčejná oddychovka s poněkud podivnou představou o panu Alzheimerovi. Mám na mysli zejména trochu zbytečný faul v samotném závěru s překvapivým odhalením. Bez onoho "aha" by to u mě Robot a Frank měli za pohodovou a nenáročnou čtyřku. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

Reklama

Reklama