Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dle mého velice vydařený film. Stárnoucí a postupně dementnící bývalý zloděj Frank dostane sluhu robota a chytá druhej dech. Frank Langella zahrál dobře a fakt jsem mu věřil, že se s robotem skámošil. A moc se mi líbilo to ozvláštnění lupičskou zápletkou, kterou robot bere jako motivační projekt. Oloupený yuppík byl navíc fakt nesympatickej debil, takže jsem mu to přál. Btw Susarn Sarandon má na starý kolena samý moc fajn filmy a Liv "ksicht jak vajco" Tyler tu měla fakt otravnej hlas. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank je oddychový film na nedělení odpoledne s prvkem sci-fi tak rozmělněným, že si vlastně nejsem jistý jeho skutečnou přítomností. Za chybu to ale nepovažuji, naopak se díky tomu stává přístupný většímu spektru diváků. Na IMDb obdržel 7,1, což mi příjde lehce přestřelené, zdejších 65 % v době mého hodnocení se mi jeví střízlivější. Příběh filmu je sice jednoduchý, o originalitě by se také dalo polemizovat, ale byl zpracován tak upřímně a zároveň nevtíravě, že zkrátka nenudí a baví. Vyzdvihnout musím také hlavní herecké duo - Frank Langella je sympaťák, se svou rolí nerudného dědka směle utáhne celý film a se skvěle sekundující Susan Sarandon je to potom zkrátka potěcha pro oko. Zato James Marsden a Liv Tyler jako by tam ani nebyli, za výraznou ztrátu to ale nepovažuji... Když to vezmu kolem a kolem, tento odvar filmu Andrew, člen naší rodiny mě prostě a jednoduše bavil - nezapomínejme však, že je to stále jen odvar. Opravdu by mě zajímalo, jak by se tento snímek tvářil Asimov :) ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Frank Langella byl ve své roli, shodou okolností jmenovce Franka, jedním slovem skvělý. Ten starý zloděj, jemuž děti pořídí humanoidního robota, aby mu pomáhal. Jenže Frankovi to zkrátka pořád pálí v hlavě a lupič se v něm nezapře. Co takhle udělat z robota komplice? Zvláště když se zdá, že jste zdravotně spříznění s tím hnusným, otravným Němcem, co vám furt schovává někde věci? A po ruce máte tu báječnou Suzan Sarandon, která je věkem čím dál lepší a krásnější? Tenhle film ve mně zanechal obrovskou škálu pocitů, o životě, stáří, lásce a pokoře. Bylo to pro mne pohlazení blízké sci-fi, která je na dosah ruky, konečků prstů, protože naše děti či stoprocentně vnuci, se jí budou dotýkat celou dlaní. Jen škoda, že už u toho nebudu. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná, zase něco nového do světa kybernetiky. No, když budou roboti v budoucnosti takhle šikovní, jednoho chci za každou cenu. Frank Langella, jako herecký veterán zde uplatňuje veškeré znalosti, co se naučil. Ono hrát staršího pána s Alzheimerem není role, kterou by tak dobře zvládl každý. Závěrem bych snad filmu přál o trochu šťastnější konec, ale to je čistě subjektivní dojem. 75% ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

V této chvíli je tu asi 10 hodnocení a žádný komentář, což si myslím, že je docela škoda. Tedy - je to (snad ne příliš pateticky řečeno) překrásný příběh budování vztahu mezi starým mužem a robotem, jehož přítomnost mu z počátku není příliš příjemná a nakonec spolu plánují loupeže. Je to vtipné, laskavé, dojemné,... 4,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Vzhled robota je inspirován roboty vyráběnými v Japonsku, jako je například ASIMO: Pro filmové účely jej vytvořilo studio speciálních efektů Alterian INC. (Adrai)

Reklama

Reklama