Reklama

Reklama

The Devil's Rock

Trailer

Obsahy(1)

Deň pred vylodením spojeneckých vojsk v Normandii dostanú dvaja muži tajnú úlohu, ktorou je zničenie nepriateľského dela na jednom z ostrovov. Misia sa však skomplikuje, keď muži započujú krik ženy a s cieľom zachrániť ju vstúpia do nacistického bunkra. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Okultní příběh z konce druhé světové války, kdy Hitler už (jako) vlastní Kopí osudu, Archu úmluvy a zbývá smlouva s Ďáblem. Po většinu doby jsem měl pocit, jako bych sledoval jakousi variaci Vetřelce. Dunivě kovově temná hudba (Andrea Possee), vylodění na neznámém ostrově, dělo jako by vypadlo z mimozemské lodi převážející vejce, pevnost s chodbami připomínajícími Nostromo a monstrum, které má rádo čerstvé maso. Dobrá kamera, kouřové barvy, syrové prostředí a spousty zohavených mrtvol. Masky velmi podařené (byť ne příliš originální, ale co nového stále vymýšlet, že, každý není Clive Barker...), triky zdařilé a napětí patřičné. A právě - vůbec jsem se nenudil, narozdíl od několika filmů z poslední doby, což se počítá. Stačí málo a film uteče rychleji než voda v řece. Normálně bych dal 3*, ale za rychlý spád a okultní námět je to lehce přes 3,5*. Jen nečekejte filosofické rozjímání a artové přesahy, jde o čistokrevný horror... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nikoli. Nejde o onen žulový útvar 5km od Ontaria a ani o nějakou rock/metalovou formaci. Jde o příjemné přequápko, které lze naleznouti v sekci podobné, když máte za sebou trilogii Outpost.;-) A já říkám vida, co ti kluci nowozélandští umí nenápadně vytvořiti, kdy se chce. A to v tom nemá prsty Peter Jackson. Já už mám v každém př. jasno a vím, že nám v hodinách dějepisu leccos zatajili. Vyzdvihnu již předem pozn. Gilmoura93 o tom dni D. Taky si to od shlédnutí myslím.;) Než se pustím do kladů, napřed lehké zápory. Jsou v podstatě 2 a to, že bych změnil barevný filtr (přišlo mi to nějak dosti barevné, ale to příčítám částečně faktu, že jsem v rychlém sledu viděl Outpost trilogii) a prodloužil děj na 90min. 1.pol. byla více atmosphérická, kde dominoval (jako celý film) Matthew Sunderland aka pluk. Klaus Meyer, se svým zajímavým hlasem a charismatem a několikráte zaznivší, vzdálený ženský křik. V pol. 2., nastoupilo odhalení a na úrovni odvedené porce krve a vnitřností. Scéna, kdy pluk. Klaus jen tak ledabyle a jakoby bez zájmu nabere z mrtvého podřízeného porci střev do kýblu a jde nakrmiti Femme-Varou, je jedna z TOP. Jeho spojenecký protějšek nevadí, ale je jen do počtu, páč hl. hvězdami jsou bez pochyby Klaus a ve své pravé podobě silně sexy (což mě překvapilo, páč jsem čekal nějakou ohyzdnost se ženským hlasem, toho mám dost v reálu, checht) Femme-Varou. Její mimikry v podobě mrtvé ženy kpt.Grogana se mi sice líbily, ale jak nastoupila rudá, měl jsem před očima rudo.;-) I nějaké ty růžky tam asi byly. No, jsem zištně rád, že totálně profláklý stereotyp...ženská jest nástrojem/podobou aj. ďábla (zde velmi správně Lucifera) valí i po r.2010, hehe. Plus, že bylo opravdu poznati, že to není vyloženě made in USA a herci mi nepřišli tak americky profláklí, což bylo výrazné především v obsazení hl. (já vím, jediné:) ženskydémonické role. Jsem též rád, že jsem tam nebyl, protože již od školky trpím na dlouhovlasé černovlásky (v posl. letech jim ovšem šlapou na paty nepřírodní zrzky) a je mi fuk, zda jsou přímo z hlubin pekelných. Těch pár narážek na HPL a jeho dílo, bylo bonus. Závěr (mezititulkovou scénu nepočítám, ta tam býti prostě musela) byl super a sám bych ho nevymyslel lépe. Trochu jsem se obával, že to skončí nějak pitomě a shodí to zpětně celý film. A nyní pár citátů, které ve slunečné neděli, nezaškodí. ,,Má už Kopí Osudu, Archu Úmluvy a snažil se probudit Prastaré´´. ,,Přikazuji ti, ve jménu Peora a Nyarlathotepa!´´. Bubu. Chci 2 s Ginou Varelaovou. Která zde vůbec není uvedena! přestože má hl. ženskou roli. WAR IS A BITCH. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica vojakov má deň pred vylodením v Normandii za úlohu zneškodniť jeden z protilietadlových bunkrov. Po vstupe do jeho útrob si veľmi rýchlo uvedomia, že majú dočinenia s omnoho väčším nepriateľom, ako si pôvodne mysleli. Takže takto, vďaka myšlienke okultizmu zasadenej do jednej z najznámejších vojenských operácii, palec hore. Tak isto musím dodať, že je snímok slušne natočený, pričom mu nechýbajú pasáže, ktoré mierne zamrazia, ale že by mal "Devil's Rock" mimoriadne vystrašiť či vďaka gore scénam znechutiť, to ani náhodou. Mysteriózne fantasy slušné, ale šok vzbudzujúcim hororom tento film nie je ani omylom - 50% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, že levný nemusí nutně znamenat blbý a amatérský. Řemeslně špičkový film s chytrým scénářem a dobře budovaným napětím a atmosférou. Děj není úplně předvídatelný a postavy mají odpovídající motivaci. Herci dobře vybraní a nadprůměrní a Matthew Sunderlan jako nácek Meyer, je bez debat herecký objev roku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak tady si z mé strany není na co stěžovat. Doba - pár dní před Dnem D, lokalita - ostrov v Normandii, resp. zde umístěná, fašounská dělostřelecká tvrz, hlavní hrdina - commandos, hlavní záporák - Belzebub, jakej se jen tak nevidí. Jakta, okultismus, minimum postav, atmosféra a nějaká ta pitomost tam samozřejmě nesmí chybět. Ale za mě teda spokojenost a překvápko. 75% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama